به گزارش گروه دفاعی امنیتی دفاعپرس، همایش تخصصی پیامدهای منطقهای و بینالمللی ترور سردار سلیمانی چهارشنبه 25 دی در تهران برگزار میشود.
عابد اکبری مدیر عامل موسسه مطالعات و تحقیقات بینالمللی ابرار معاصر تهران درباره ضرورتهای برگزاری این همایش گفت: سیاستهای منطقهای جمهوری اسلامی ایران در شرایط فعلی از ضروریات حوزههای مطالعاتی و اندیشکده های فعال در این حوزه است. بحث ترور سردار سلیمانی تنها بحث ترور یک مقام بلند پایه نظامی و امنیتی ایران نبود. نقش ایشان به عنوان یک شخصیت برجسته منطقه ای در عرصه نظامی و امنیتی، ابعاد مختلف داخلی، منطقهای و بینالمللی به همراه خواهد داشت.
اکبری تصریح کرد: در چند روز اخیر تاکید زیادی بر شخصیت، منش و جایگاه ایشان در ایران بوده و به عنوان یک شخصیت ملی مطرح بوده و به نظر میرسد کمتر به ابعاد نقش منطقه ای و بینالمللی ایشان پرداخته شده است. این همایش علاوه بر نقش منطقه ای و بین المللی این سردار بزرگ جهان اسلام، پیامدهای چند بُعدی ترور ایشان را با حضور پژوهشگران و استادان حوزه روابط بین الملل و حقوق بین الملل بررسی میکند.
وی درباره تاثیرات ترور سردار سلیمانی بر نظم امنیتی و ثبات منطقه اظهار داشت: خواست و اراده جمهوری اسلامی ایران در صلح و ثباتبخشی به زیر سیستم های مختلف غرب آسیا به اشکال مختلف پیگیری میشود. آمریکاییها با اقدام به ترور سردار سلیمانی تلاش داشتند یکی از مسیرهای اصلی روند ثباتبخشی به منطقه را متوقف و از این طریق الگوی امنیتی دیگری پیگیری کنند.
اکبری گفت: بیشک ترور ایشان نمیتواند الگوی مدنظر ایران برای ثباتبخشی به منطقه را دگرگون کند اما آمریکا و رژیم صهیونیستی به اشتباه برداشت کردند که با این ترور مسیر تحولات منطقهای را دگرگون میکنند. از این رو در این همایش به دنبال هم اندیشی حول سناریوهای مختلف درباب الگو و نظمهای امنیتی ممکن در منطقه هستیم.
دبیر علمی همایش پیامدهای منطقهای و بینالمللی ترور سردار سلیمانی درباره آینده حضور امریکا در منطقه را چگونه افزود: مقامات ارشد در جمهوری اسلامی ایران و رهبران محور مقاومت به درستی انتقام اصلی اقدام به ترور سردار سلیمانی را آغاز خروج امریکا از منطقه دانستند. آمریکاییها نیز به خوبی اجماع ایران و عراق درباره خروج نیروهای این کشور را درک کردند. به نظر میرسد آمریکا با چالش و هزینه های زیادی در منطقه روبرو خواهد بود؛ البته باید در نظر داشت موضوع خروج آمریکا از منطقه نه تنها برای جمهوری اسلامی ایران بلکه برای بسیاری دیگر از کشورهای درگیر در ویرانی های این حضور مهم و حیاتی است.
وی گفت: برای مشخص شدن الگوها و روندهای تصمیم به خروج یا اجبار به خروج از منطقه از سوی امریکا باید بحث و بررسی بیشتری صورت بگیرد و این همایش تنها یک گام اولیه برای بررسی این موضوع خواهد بود.
اکبری درباره ضرورت پرداختن به ابعاد حقوقی این ترور اظهار داشت: از آنجاییکه اقدام امریکا در داخل خاک یک کشور خارجی علیه یک مقام عالی نظامی کشور دیگر اتفاق افتاده است، مصداق بارز ترور بوده و بر اساس اسناد بین المللی یک جرم بین المللی است. این اقدام جنایتکارانه آمریکا نقض فاحش قواعد آمره و عرف های مسلم حقوق بینالملل و اصول مخاصمات مسلحانه است و جنایت جنگی محسوب میشود. برای مواجهه با این موضوع، راهکارهای حقوقی روشنی وجود دارد.
وی تصریح کرد: دستگاه سیاست خارجی ایران همانطور که از ساعات اولیه هم پیگیری شد میتواند درخواست تشکیل جلسه شورای امنیت و رایزنی با کشورهای عضو سازمان ملل را در دستور کار خود قرار داده تا بتوانند قطعنامهای را در مجمع عمومی سازمان ملل علیه این اقدام تصویب کنند. حتی اگر قطعنامه وتو شود باز به عنوان یک اقدام حقوقی قابل اعتنا می تواند آمریکا را به عنوان یک بازیگر ناقض حقوق جنگ و صلح بیش از بیش در معرض نگاه منفی افکار عمومی جهان قرار دهد.
به گزارش فارس، این همایش که با همکاری مؤسسه مطالعات و تحقیقات بینالمللی ابرار معاصر تهران و پژوهشکده امنیت ملی دانشگاه عالی دفاع ملی برگزار میشود قرار است محورهای ذیل را بررسی کند:
تحلیل ترور شهید قاسم سلیمانی در چارچوب حقوق بینالملل
نقش رژیم صهیونیستی در افزایش تنش در منطقه
آینده حضور آمریکا در منطقه غرب آسیا
نقش گفتمان مقاومت در ثباتبخشی و انسجام اسلامی
این همایش چهارشنبه 25 دی از ساعت 9 تا 12 در تهران خیابان فاطمی غربی، بعد از سیندوخت، روبروی سازمان شیلات پلاک 309 مرکز آموزش و پژوهش بانک توسعه و تعاون برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/ 161