به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، امیرسرتیپ محمدحسن نامی جانشین رئیس بنیاد حفظ و نشر ارزش های دفاع مقدس ضمن گرامیداشت این هفته در پاسخ به این سوال که چرا باید هفته دفاع مقدس را گرامی داریم اظهار داشت: حضرت امام(ره) فرمودند که دفاع مقدس تکرار واقعه عاشورا بود. استراتژی ما نیز برگرفته از واقعه عاشورا به این معناست که نه ظلم می کنیم و نه زیر بار ظلم می رویم.
جانشین رئیس بنیاد حفظ و نشر ارزش های دفاع مقدس با بیان اهمیت نشر ارزش های دفاع مقدس گفت: کسانی که در این راه تلاش می کنند از بالاترین ثواب ها برخوردار می باشند. بنیاد نیز که مهمترین وظیفه اش اعتلای نام و آوازه شهدا می باشد در این عرصه فعالیتهای گوناگونی انجام داده است.
محمدحسن نامی ضمن بیان اهمیت حضور روحانیت در جبهه ها و بهره برداری جوانان از آنان ابراز داشت: در تمامی عملیات ها و در مناطق مختلف جبهه های جنگ، مراجع و همچنین شهدای محراب حضور داشتند اما بیشترین حضور را مقام معظم رهبری داشتند و در این راه اصلاح مسیر می کردند.
وی با بیان سنگ اندازی های بنی صدر و دولت متبوع وی در ایام دفاع مقدس افزود: اینان دوره سربازی را کوتاه نمودند و اعلام کردند کسانی که دوره سربازی خود را در ارتش می گذرانند، به هرجایی از مناطق جنگی که می خواهند می توانند بروند چراکه سعی داشتند ارتش و توانایی های آن را خنثی نمایند.
وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه فردا آخرین روز هفته دفاع مقدس و به نام روز عبرت های دفاع مقدس می باشد تصریح کرد: ما فردا نشستی به نام عبرت های دفاع مقدس با حضور جمعی از فرماندهان و رزمندگان هشت سال دفاع مقدس خواهیم داشت و پیرامون این موضوع به بحث خواهیم نشست.
نامی در پاسخ به این سوال که چه مقدار در انتقال ارزش های دفاع مقدس موفق بوده اید، گفت: موفقیت ما نسبی بوده و در زمینه های مختلف از جمله علمی، فعالیت های گوناگونی انجام داده ایم برای مثال پژوهشگاه بنیاد در رشته علوم معارف و جغرافیای دفاع مقدس سعی در تربیت دانشجو کرده است و نتایج خوبی را کسب نمود.
وی ادامه داد: در دانشگاه های سراسر کشور، دو واحد درسی درنظر گرفتیم و برای این کار دوره های تربیت استاد گذاشتیم و سه هزار استاد در این دوره ها شرکت کردند و 1600 استاد در این دوره ها گواهی پایان دوره دریافت نمودند. امسال نیز 1100 تن از اساتید در دانشگاه های سراسرکشور سعی در تربیت دانشجویان مختلف دارند. همچنین در زمینه دانشجویان پزشکی و پیراپزشکی نیز 87 استاد تربیت نمودیم و از پایان نامه های کارشناسی ارشد و دکترا مرتبط با موضوعات بنیاد حفظ و نشر ارزش های دفاع مقدس نیز حمایت خواهیم کرد.
جانشین رئیس بنیاد حفظ و نشر ارزش های دفاع مقدس با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران مهمترین نمونه مدیریت برگرفته از مدیریت انسان ها می باشد، افزود: در این عرصه خبرنگاران مهمترین وظیفه را برای انتقال ارزش های دفاع مقدس به آیندگان را دارند و تلاش ما نیز این است که این ارزش ها علاوه بر ایران در سایر کشورها مانند سوریه، لبنان و دیگر کشورهای دنیا پیاده شود.
محمدحسن نامی ضمن بیان افتتاح خبرگزاری دفاع مقدس در سوم خرداد توسط دکتر فیروزآبادی گفت: ما درنظر داریم که باشگاه خبرنگاران افتتاح کنیم و دراین حوزه نیز از خبرنگاران افتخاری بهره خواهیم جست.
وی افزود: امسال در نشستی که باخبرنگاران در بنیاد داشتیم،از آنان پرسیده شد که از نظرشما ما باید چه کنیم که بیش از شصت پیشنهاد از سوی خبرنگاران مطرح شد: اعزام خبرنگاران به مناطق راهیان نور و ایجاد دوره های آموزشی از جمله این پیشنهادها بود.
این فرمانده دوران جنگ با بیان خاطره ای از دفاع مقدس گفت: عملیات بیت المقدس از بزرگترین عملیات های جنگی در دنیا محسوب می شود و از آنچه که در دانشگاه های جنگ در دنیا تدریس می شود نیز فراتر بود و رزمندگان ما چندین قدم جلوتر از آن حرکت کردند.
نامی مهمترین بخش این عملیات را مرحله سوم آن دانست و افزود: صدام اعلام کرده بود که اگر خرمشهر آزاد شود، من کلید بصره را به ایرانیان تقدیم خواهم کرد. حتی بی بی سی نیز در آن زمان گزارشی تهیه کرد و اعلام نمود که فتح خرمشهر امکان پذیر نیست.
وی ادامه داد: نیروی تک بر ما در این عملیات حدود 2000نفر بود و در مقابل نیز حدود 19000 اسیر گرفتیم و حتی برای انتقال اسرا نیز با مشکل مواجه شدیم و تجهیزات مناسب جهت انتقال آنها نداشتیم و اینکه امام فرمودند که خرمشهر را خدا آزاد کرد و ما این را با چشم خود مشاهده کردیم.