عصر روز گذشته

از نیم قرن تکاپوی سیده رباب صدر تقدیر شد

همایش «نیم قرن تکاپو» با حضور وزیر فرهنگ ارشاد اسلامی و شخصیت های مختلف فرهنگی و سیاسی و با تقدیر نهادها و سازمان های مختلف دولتی و غیردولتی از سیده رباب صدر، مدیر موسسات در لبنان و خواهر امام موسی صدر به کار خود پایان داد.
کد خبر: ۳۸۰۶۳
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۸ - 08January 2015

از نیم قرن تکاپوی سیده رباب صدر تقدیر شد

به گزارش سرویس فرهنگی خبرگزاری دفاع مقدس، در این همایش یک روزه که در سالگرد پنجاه سالگی تأسیس مؤسسات امام موسی صدر برگزار شد، تعدادی از پژوهشگران ایرانی و خارجی به ارائه مقالاتی درباره الگوی آموزش ایتام در مؤسسات امام موسی صدر در لبنان، نقش مؤسسات امام موسی صدر در توانمندسازی زنان لبنان و نقش رباب صدر به عنوان زن مسلمان ایرانی در پیشبرد و توسعه مؤسسات امام موسی صدر پرداختند.

در ابتدای این همایش، فیلمی با موضوع معرفی مؤسسات امام موسی صدر و اقدامات و فعالیت های آن پخش شد.

اولین سخنران این همایش، دکتر سارا شریعتی، فرزند دکتر علی شریعتی بود که دربارۀ «الگوی مرجعیت اجتماعی امام موسی صدر» و نقش زنان در این الگو صحبت کرد.

پس از یک استراحت کوتاه، فیلمی دیگر درباره سیده رباب صدر و آشنایی بیشتر با فعالیت وی در لبنان پخش شد.

سپس غضنفر رکن آبادی، سفیر ایران در بیروت، دکتر عادل پیغامی استاد دانشگاه امام صادق و خانم توکلیان همسرشهید محسن الله داد، از همراهان دکتر مصطفی چمران در لبنان، مقالات خود را ارائه کردند. در پایان، مهدی فیروزان، خواهرزاده امام موسی صدر، به بیان ویژگی و اهمیت موسسات امام موسی صدر در لبنان پرداختند و پس از آن نیز رباب صدر، به ایراد سخنانی دربارۀ مؤسسات و فعالیت های آن پرداخت.

در پایان این همایش نهادهای مختلف از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بنیاد دائرة المعارف اسلامی، جامعة المصطفی العالمیه، سازمان فرهنگ ارتباطات اسلامی، دانشگاه الزهرا، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، سازمان فرهنگی هنری اوج، بنیادخیریه آلاء، سازمان تبلیغات اسلامی، مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی (سرچشمه) و مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی با اهدای یادمان و یابود از شخصیت سیده رباب صدر تجلیل کردند.

***

یادآور می شود، رباب صدر، فرزند آیت الله سید صدرالدین صدر، از علمای برجسته و مبارز قم و خواهر امام موسی صدر رهبر شیعیان لبنان، در سال ۱۳۲۳ در قم متولد شد. رباب صدر فعالیتهای اجتماعی خود را بنا به درخواست و پیشنهاد امام موسی صدر برای مشارکت در ایجاد شاخه زنان مؤسسات آغاز کرد و بعد از آن مدیریت «بیت الفتاة» را نیز به عهده گرفت.

پس از ربودن امام موسی صدر در ۳۱ اوت ۱۹۷۸ مطابق با نهم شهریور ۱۳۵۷، مسئولیت ادارۀ مؤسسات امام صدر عملاً بر دوش ایشان قرار گرفت و در پی تحقق اهداف امام صدر به ارائۀ خدمات اجتماعی و احداث مراکزی در جنوب لبنان و بیروت همت گماشت. چنانکه دارالایتام حضرت زهرا (س) و مدرسه پرستاری را نیز تأسیس کرد.

 

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها