وعده‌ سازمان ملل برای انجام اولین پرواز درمانی از صنعا در ماه آینده

رئیس کمیته عالی کریدور پزشکی انسانی دولت نجات ملی یمن از وعده سازمان بهداشت جهانی به انجام اولین پرواز درمانی از فرودگاه صنعا برای انتقال 30 بیمار یمنی به خارج از کشور خبر داد.
کد خبر: ۳۸۰۶۹۹
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۲ - 22January 2020

وعده‌ سازمان ملل برای انجام اولین پرواز درمانی از صنعا در ماه آیندهبه گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، رئیس کمیته عالی کریدور پزشکی انسانی دولت نجات ملی یمن اظهار داشت: اگر ائتلاف عربی مجددا برای انتقال بیماران یمنی به خارج از کشور مانع تراشی نکند قرار است در فوریه آتی نخستین پرواز درمانی از صنعا انجام شود.

«مطهر درویش» در گفت‌وگو با شبکه خبری المسیره تصریح کرد: «اگر طی دو سال اخیر هیچ پرواز درمانی از صنعا انجام نشده به دلیل مسائل لجستیک نزد کشورهای میزبان بیماران یمنی نبوده است، بلکه ائتلاف سعودی با انگیزه‌های سیاسی مانع تراشی کرده است».

این مقام یمنی با اشاره به اینکه کمیته عالی کریدور پزشکی انسانی یمن تاکنون 32 هزار پرونده افراد دچار بیماری‌های صعب العلاج را دریافت کرده است، گفت: «10 هزار نفر از این بیماران نیازمند به سفر به خارج از یمن برای ادامه درمان هستند».

ائتلاف عربی از آگوست ۲۰۱۶ تمام پروازها در فرودگاه بین‌المللی صنعا را ممنوع کرده است به استثنای پروازهای انسانی ویژه سازمان ملل و برخی نهادهای بشردوستانه که گه‌گاه از این فرودگاه انجام می‌شود.

این مقام یمنی تصریح کرد: «در حال حاضر 2 هزار نفر از یمنی‌هایی که به بیماری‌های صعب العلاج دچار هستند، نمی‌توانند هزینه درمان خود را بپردازند و از شانس درمان در یمن به دلیل ادامه تجاوز و محاصره علیه این کشور برخوردار نیستند».

وی با اشاره به وعده سازمان بهداشت جهانی برای انجام اولین پرواز درمانی از فرودگاه صنعا در سوم فوریه آتی (14 بهمن)، تاکید کرد: «در عین حال نمی‌توانیم مطمئن باشیم که این سازمان پای تعهد خود خواهد بود؛ اما آن‌ها با توجه به وخامت حال بیماران آن‌ها را به عمل به وعده هایشان ترغیب می‌کنیم».

درویش تعداد مسافران نخستین پرواز درمانی از صنعا به خارج از یمن را 60 نفر شامل 30 بیمار و 30 نفر از همراهانشان خواند و در عین حال گفت: پیش از این با صلیب سرخ درباره سفر 100 نفر شامل 50 بیمار با 50 نفر از همراهانشان توافق شده بود که متاسفانه با تغییر آن غافلگیر شدیم.

این مقام یمنی تصریح کرد: اگر سازمان بهداشت جهانی و سازمان ملل به گشودن کریدور پزشکی انسانی متعهد نباشد بسیاری از بیماران یمنی با خطر مرگ مواجهند.

وی در پایان سکوت دنیا در برابر ادامه ممنوعیت پروازها از فرودگاه صنعا به معنای صدور حکم مرگ تدریجی و رنج و مشقت هزاران بیمار دانست.

در نوامبر 2019 ائتلاف عربی تحت فشارهای شدید بین المللی وعده داده بود که پروازهای هوایی را با کمک سازمان بهداشت جهانی برای انتقال بیماران از صنعا و از طریق فرودگاه بین الملل این شهر تسهیل می‌کند.

ائتلاف سعودی از ششم مارس 2015 (ششم فرودین ماه سال 1394) با تجاوز به خاک یمن که به بهانه بازگرداندن قدرت به عبدربه منصور هادی رئیس جمهوری مستعفی و فراری فقیرترین کشور عربی در منطقه انجام داد، چیزی جز آوارگی، بیماری و قحطی برای مردم آن به ارمغان نیاورده است.

انتهای پیام/ 411

نظر شما
پربیننده ها