به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، ماهواره ظفر که توسط متخصصان هوا و فضا دانشگاه علم وصنعت طراحی شده قرار است با ماهواره بر ایرانی سیمرغ در ارتفاع ۵۳۰ کیلومتری زمین مستقر شود.
هفته پیش «محمد جواد آذری جهرمی» وزیر ارتباطات از آماده سازی این ماهواره توسط متخصصان ایرانی خبر داد و اظهار داشت: تا پایان هفته جاری این ماهواره به فضا ارسال میشود و روز دقیق آن نیز بسته به نحوه محاسبه جوی و شرایط مشخص خواهد شد، با این وجود پرتاب این ماهوار برای دومین بار طی یک هفته به تعویق افتاد.
حال گمانه زنیهایی در خصوص پرتاب ماهواره ظفر توسط ماهواره بر سیمرغ ظرف امروز از پایگاه فضایی سمنان به گوش میرسد.
در همین حال گفته شده است که ماهوارهبر «سیمرغ» و ماهواره «ظفر» جهت انجام فرایند پرتاب به پایگاه فضایی امام خمینی (ره) منتقل شده اند و زیرساختهای پایگاه فضایی نیز با انجام عملیاتهای مورد نیاز، آماده پرتاب است. به نحوی که ۲۰۰ فرایند اصلی توسط ۳۰ تیم و ارتباطات مورد نیاز با ۶ استان جهت انجام این عملیات برقرار شده است.
ماهواره ظفر با سه ماموریت اصلی تصویربرداری، ذخیره و ارسال داده و اندازهگیری تشعشعات فضایی در مدت زمان سه سال در دو نمونه ظفر یک و ظفر دو در دانشگاه علم و صنعت ایران طراحی و ساخته شده است.
این ماهواره در رده ماهوارههای Low Earth orbit (-مدار نزدیک زمین) با ارتفاع مداری ۵۳۰ کیلومتر، شیب ۵۶ درجه و جرم ۱۱۳ کیلوگرم است. در بخش فضایی، ماهواره ظفر شامل محموله تصویربرداری، محموله ذخیره و ارسال، محموله تحقیقاتی تشعشعات فضایی، زیر سیستمهای تعیین موقعیت، تعیین و کنترل وضعیت، مدیریت داده و فرمان، انرژی، سازه و مکانیزم و کنترل حرارت است.
بخش زمینی شامل ایستگاه تله کامند (سیستم ارسال دستورات از یک نقطه مرکزی برای سایر نقاط راه دور)، تله متری (اندازهگیری)، دریافت تصویر، مدیریت محموله ذخیره و ارسال است.
منبع: میزان
انتهای پیام/ 900