به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «مهدی انجیدنی» مدیرعامل گپ در گفتوگویی با اشاره به قوانین موجود اظهار داشت: ضعف قوانین در حوزه نرم افزارهای داخلی یکی از موانع اصلی در توسعه این فعالان این حوزه است و محدودیت برای سازندگان پلتفرم مشکلاتی ایجاد کرده به عبارت دیگر مسئولیت تولید محتوا از سوی کاربران بر عهده سازندگان نرم افزار است و این موضوع مشکلات فراوانی را ایجاد کرده است.
مدیرعامل گپ تصریح کرد: درحالی که خرید پهنای باند از اپلیکشنهای خارجی مانند اینستاگرام و واتش آپ انجام میگیرد، اما در خصوص نرم افزارهای ایرانی که با هزینههای فراوان اقدام به ارائه خدمات انجام میکنند، این هزینه پرداخت نمیشود.
وی با بیان اینکه سیاستی برای حمایت از نرم افزارهای داخلی وجود ندارد، افزود: اکثر قوانین در خصوص کیف پول الکترونیکی با محدودیتهایی فراوانی از سوی بانک مرکزی مواجه شده است؛ این محدودیتهای در کنار موانع دیگر مانند دریافت مجوز و انجام مراحل اداری شرایط را برای رقابت نرم افزارهای ایرانی به وجود آورده است.
انجیدنی بیان کرد: پیام رسانهای ایرانی برای ارائه خدمات صوت و تصویر با مانع صدا و سیما مواجه هستند، در حالی که نرم افزارهای خارجی این خدمات را به راحتی ارائه میدهند.
به گفته وی؛ مجموع این محدودیتها باعث کاهش تنوع خدمات ارائه شده نسبت به رقبای خارجی است.
مدیرعامل گپ بیان کرد: نظرات و قوانین در این حوزه بسیار غیرکارشناسی است و مصوبات شورای عالی فضای مجازی نیز ضمانت اجرایی ندارد.
وی افزود: ورود برخی از نهادهای دولتی در پیام رسانهای داخلی باعث ایجاد رقابت نابرابر با بخش خصوصی شده است و این رقابت باعث عدم حمایت آنها از بخش خصوصی شده است.
انجیدنی بیان کرد: حوزه پیام رسان مورد علاقه دولت و حاکمیت نیست و با نگاه غیرتخصصی مانع از رشد آنها در فضای مجازی شده است.
مدیرعامل گپ ابراز کرد: نمونه موفق حمایت از ظرفیتهای داخلی در بحثهای نظامی و موشکی است این بخش به دلیل حمایتهای همه جانبه با اقتدار به جایگاه مهمی در منطقه و حتی جهان رسیده است، بخش پیام رسانهای داخلی نیاز به همین نوع نگاه دارد.
وی تصریح کرد: محل درآمدپیام رسانها از فروش پهنای باند، امکان پرداخت درون برنامهای است که هر دو مورد با مخالفت سازمانهای مربوطه مواجه شده است.
انجیدنی ابراز کرد: فیلتر تلگرام، با راه اندازی تلگرام طلایی و برخی از پیام رسان که با پوسته متفاوت راه اندازی شد باعث بی اثر شدن فیلتر شد و جوی بی اعتمادی نسبت به پیام رسانهای داخلی شود.
مدیرعامل گپ بیان کرد: فیلتر تلگرام هیچ ارتباطی به حمایت از پیام رسانهای داخلی ندارد و جو را نیز بر علیه پیام رسانهای داخلی کرد.
وی افزود:برای توسعه باید تفاوت قوانین میان پلتفرم خارجی و داخلی برداشته شود و اگر این موضوع حل نشود نمیتوان به پیشرفت در این حوزه امیدوار بود.
انجیدنی گفت: در صورت فراهم شدن امکانات پرداخت اینترنتی و ایجاد زیرساخت برای فعالیتهای اقتصادی پیام رسانهای داخلی ورد استقبال قرار خواهند گرفت.
منبع: میزان
انتهای پیام/ 900