به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، رهبر معظم انقلاب اسلامی روز چهارشنبه ۱۶ بهمن در دیدار هزاران نفر از قشرهای مختلف مردم با تأکید بر این که طرح موسوم به معامله قرن قبل از مُردن ترامپ میمیرد، افزودند: «این کار قطعاً به نتیجه نخواهد رسید، بنابراین رفت و آمد و هزینه کردن برای آن و جنجال بهراه انداختن و رونمایی از آن کاری احمقانه است.»
طرح به اصطلاح معامله قرن که رئیس جمهور آمریکا از سال ۲۰۱۷ آن را در راستای آنچه حل اختلافات رژیم صهیونیستی و فلسطینیها مینامد، مطرح کرده بود، روز ۹ بهمن و در جریان سفر نخست وزیر رژیم منحوس صهیونیستی و بنی گانتز به واشنگتن به طور کامل رونمایی شد.
ماهیت کلی طرح پایان حاکمیت فلسطینیها بر سرزمینشان و تشکیل دولت یهودی در این کشور است؛ به این صورت که با اجرای طرح موسوم به معامله قرن، بیت المقدس در زمره مناطق سرزمینهای اششغالی قرار میگیرد، فلسطینیها باید کرانه باختری را ترک کنند و کشور «فلسطین جدید» به جز ۱۲ کیلومتر مرز مشترک در سمت نواز غزه با مصر، کاملاً در دل اسرائیل خواهد بود.
این نقشه نه تنها مشکل داشتن مرزهای مشخص را برای رژیم صهیونیستی حل خواهد کرد بلکه تمام دسترسی فلسطینیها به جهان خارج را تحت سیطره، نظارت و کنترل این رژیم در میآورد.
اما این موضوع با مخالفت شدید جهان اسلام به ویژه محور مقاومت روبرو شد. برای اولین در ۲۵ سال گذشته گروههای فلسطینی با اتفاق نظر، نسبت به این طرح موضع گرفتند و تاکید کردند این پروژه مورد موافقت هیچ فلسطینی نیست.
وزرای خارجه اتحادیه عرب نیز به طور مشترک طرح موسوم به معامله قرن را رد کردند. در همین نشست احمد ابو غیط دبیرکل اتحادیه عرب ضمن محکوم کردن این طرح، تصریح کرد معامله قرن فلسطینیها را در اشغال دائمی رژیم صهیونیستی قرار خواهد داد و باعث نوعی آپارتاید میشود.
سازمان همکاری اسلامی هم که یک و نیم میلیارد مسلمان را نمایندگی میکند در نشست اضطراری خود در بیانیهای اعلام کرد: «این طرح حداقل حقوق و مطالبات فلسطینیها را برآورده نمیکند.» در این بیانیه از تمامی دولتهای عضو خواسته شد تا از هرگونه همکاری یا مذاکره بر سر طرح خودداری کنند و با تلاشهای آمریکا برای پیشبرد آن همراه نشوند.
همچنین مرزوق الغانم رئیس پارلمان کویت در نشست فوقالعاده اتحادیه پارلمانهای عربی که در اردن برگزار شد، با انداختن طرح معامله قرن به سطل زباله گفت: «فلسطین و قدس دیر یا زود به آغوش امت باز خواهد گشت و تنها مکان مناسب و حقیقی این طرح، زبالهدان تاریخ است.»
وزارت خارجه ترکیه هم با بیان اینکه معامله قرن مرده به دنیا آمد، قدس را خط قرمز خواند و خاطر نشان کرد: «آنکارا اجازه نخواهد داد رژیم صهیونیستی اشغالگری و آزار و اذیت خود را توجیه کند. ما همواره در کنار برادران فلسطینی خواهیم و برای تحقق فلسطینی مستقل در سرزمینهای فلسطینی تلاش خواهیم کرد.»
در ادامه همین روند، جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این باره گفت: «طرح صلح آمریکا مطابق با معیارهای توافق شده بینالمللی نیست. اتحادیه اروپا «حاکمیت» رژیم صهیونیستی بر اراضی اشغالی از ۱۹۶۷ میلادی تاکنون را به رسمیت نمیشناسد و باید درباره مسائل مربوط به وضعیت نهایی از طریق مذاکرات مستقیم میان دو طرف تصمیمگیری شود.».
اما به رغم موضعگیریهای مذکور، نتانیاهو در نطق اخیر انتخاباتی خود در شهرکنشین «معالیه ادومیم» گفت: «ما در حال نقشه برداری از اراضی هستیم که مطابق با طرح دونالد ترامپ بخشی از اسرائیل خواهد شد.» نفتالی بنت وزیر جنگ رژیم صهیونیستی نیز تاکید کرد: «از این زمان مناسبتر برای اجرای حاکمیت اسرائیل بر کرانه باختری پیدا نخواهد شد.»
لذا به نظر میرسد با وجود مخالفتهای موجود، رژیم صهیونیستی درصدد اجرای طرح موسوم به معامله قرن است. اما راهکارهای مقامات این رژیم در فضای موجود برای تحقق نیاتشان چیست؟ در این باره جعفر رضوی کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی به خبرنگار میزان گفت: «نخست لازم است مواضع جهان اسلام را در خصوص این پروژه شفاف کرد. ملتهای منطقه در مورد رد این طرح اتفاق نظر دارند، اما حاکمیت کشورهای عربستان، امارات، بحرین، مصر و به طور غیرمستقیم عمان دیدگاه دیگری دارند. دولت کشورها نگران خشم ملتهای منطقه هستند. به همین دلیل برای مثال مقامات عربستانی به صراحت در مورد درست بودن معامله قرن اظهار نظر نمیکنند. بلکه صرفاً خبر دیدار پیشرو بن سلمان با نتانیاهو در مصر منتشر میشود.»
وی افزود: «رژیم صهیونیستی برای اجرای معامله قرن سه روش در دستور کار دارد. راهکار اول ائتلافسازی است تا از این طریق تبعات منطقهای و بینالمللی این برنامه را کاهش دهد. این راهبرد در یک دهه اخیر مورد توجه آمریکا بوده است. زیرا پس از مشکلاتی که در حمله به افغانستان برای آمریکا پیش آمد، مقامات کاخ سفدی به این نتیجه رسیدند بهتر است برای دست یابی به اهدافشان دست به ائتلافسازی بزنند؛ نمونه آن هم ایجاد ائتلاف بینالمللی عیله داعش و حضور پررنگ در عراق، برگزاری نشست ورشو در جهت ایران هراسی و اجبار عربستان به شکل دادن ائتلاف عربی در یمن است. اما مانع اصلی رژیم صهیونیستی برای ایجاد ائتلاف، عادی سازی روابط با جهان عرب است که البته به طور جدی از سوی مقامات این رژیم پیگیری میشود.»
این کارشناس مسائل غرب آسیا تاکید کرد: «راهکار دوم استفاده از قدرت آمریکا است. آمریکا به عنوان اصلیترین متحد رژیم صهیونیستی میتواند از حق وتو در شورای امنیت و ابزارهای نرم افزاری اقتصادی خود در جهت حمایت از این رژیم استفاده کند. راهکار سوم هم اقدامات یکجانبه تلآویو است. در حال حاضر فلسطینیها از هر جهت محاصره شدهاند. مرز اردن بسته شده، از سال گذشته در قسمت شمالی عملیات سپر شمالی اجرا میشود و فلسطینیها نیز بین شهرکهای صهیونیستی قرار گرفتهاند؛ بنابراین فرصت هر نوع اقدام از سوی فلسطینیها، مقاومت و حامیانش سلب شده است؛ لذا اظهارات نتانیاهو برای آغاز عملیات نقشهبرداری به این معناست که ما خودمان کاری را شروع کردهایم و به انجام میرسانیم. در این رابطه هشدار سفیر آمریکا در رژیم صهیونیستی مبنی بر عدم زمان مناسب برای ضمیمه کرانه باختری موید یکجانبهگرایی مقامات این رژیم بدون در نظر گرفتن دیدگاههای آمریکاست.»
به طور قطع حتی آمریکاییها و صهیونیستها هم باور ندارند طرح موسوم به معامله قرن بتواند به صورت صد درصدی عملیاتی شود، اما اقدامات محور مقاومت، اعتراضات فلسطینیها و تداوم حمایت ملتهای منطقه میتواند در جهت جلوگیری از تحقق گامهای ابتدایی این طرح اثر حتمی بگذارد.
حساسیت رسانههای محور مقاومت بر هرگونه عادیسازی روابط اعراب با رژیم صهیونیستی و واکنش اعتراضی گسترده در میان گروههای فلسطینی نسبت به این مساله، قدم اول در مانعتراشی در مسیر ائتلافسازی خواهد بود. همان طور که اشاره شد ائتلافسازی منطقهای میتواند راهگشای اقدامات تلآویو باشد، اما محور مقاومت نباید اجازه دهد عادیسازی مناسبات با کمترین هزینه صورت بگیرد.
همچنین تلاش برای شکستن محاصره فلسطینیها و پیگیری آن در نهادهای بینالمللی اثرگذار خواهد بود. در شرایطی که اتحادیه اروپا نیز موضع منفی در قبال معامله قرن دارد، کشورهای اسلامی از جمله جمهوری اسلامی ایران و ترکیه میتواند با همکاری هم از فضای سیاسی موجود استفاده کنند.
در این رابطه توافق گروههای فلسطینی برای برگزاری نشست غزه و رسیدن به اجماع نظر در خصوص شیوه مواجه با اقدامات رژیم صهیونیستی مکمل این روند خواهد بود.
در این رابطه رضوی تصریح کرد: «تاریخ مقاومت گویای آن است که هرچه فشارها بر رژیم صهیونیستی بیشتر شود، این رژیم مجبور خواهد شد دست از اهداف توسعهطلبانهاش بردارد. در سال ۱۹۸۲ که نیروی نظامی رژیم صهیونیستی وارد پایتخت لبنان شد، جنوب این کشور را که محل اردوگاههای فتح و گروههای فلسطینی بود را تخریب کرد و قتل عام صبرا و شتیلا را رقم زد، برآورد کارشناسان این بود که با این اقدامات مبارزه فلسطینیها به طور کامل از بین رفت. اما پنج سال بعد در سال ۱۹۸۷ انتفاضهای اتفاق افتاد که در نهایت رژیم صهیونیستی را مجبور به امضای قرارداد صلح با ساف کرد و سال ۲۰۰۰ هم از جنوب لبنان خارج شد. همچنین اعتراضات در فلسطین موجب شد تا این رژیم در سال ۲۰۰۴ از غزه بیرون برود.»
وی افزود: «علاوه براین، قدرت مقاومت در سال ۲۰۱۴ و جنگ ۵۱ روزه نشان داد که میتوان رژیم صهیونیستی را مجبور به عقبنشینی کرد. نتانیاهو در آن زمان سه بار پیشنهاد آتش بس داد، اما مقاومت قبول نکرد که در نهایت با واسطه دو نفر آلمانی و چند کشور دیگر، مقاومت با پیش شرط پذیرفته شدن شروطیش آتش بس را قبول کرد. همچنین پس از ارائه طرح نتانیاهو برای تقسیم زمانی مسجدالاقصی با شروع و گسترش عملیات فردی فلسطینیها از سپتامبر ۲۰۱۵، وی مجبور شد طرح را سه ماه بعد پس بگیرد؛ بنابراین اگر مقاومت به رژیم صهیونیستی زمان ندهد این پروژه نیز شکست می¬خورد و در نتیجه از بین رفتن این رژیم نیز دور از دسترس نخواهد بود.»
در این خصوص پشتیبانی جمهوری اسلامی ایران از گروههای مقاومت فلسطینی و توجه ویژه رسانههای محور مقاومت بر تحرکات رژیم صهیونیستی کمک بسیار موثری بر فرسایشی شدن برنامههای صهیونیستها میکند. اقداماتی مشابه تظاهرات بازگشت هزینههای رژیم صهیونیستی و کشورهای همراه با آن را در اجرای طرح موسوم به معامله قرن بیشتر خواهد کرد؛ لذا میتوان گفت با توجه به عقبه اقدامات محور مقاومت و حساسیت ملتهای مسلمان بر تحولات فلسطین، تحقق پیشبینی ناخدای باخدای انقلاب اسلامی مبنی بر مرگ معامله قرن پیش از مردن ترامپ (طراح این پروژه) حتمی خواهد بود.
منبع: میزان
انتهای پیام/ 900