دفاع پرس از تاریخچه وهابیت آل سعود گزارش می دهد/

آموزش محمد بن عبدالوهاب توسط یک جاسوس انگلیسی/ نقش ویلیام شکسپیر در بوجود آوردن وهابیت

حاکمیت آل سعود و وهابی ها در سرزمین وحی که زمینه هایش از ۲ قرن پیش توسط هامفری و عبدالوهاب بوجود آمده بود ، در بحبوحه جنگ جهانی اول توسط توماس ادوارد لارنس(جاسوس نظامی ارتش انگلیس) عملی گردید.
کد خبر: ۳۸۴۶۹
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۵ - 18January 2015

آموزش محمد بن عبدالوهاب توسط یک جاسوس انگلیسی/ نقش ویلیام شکسپیر در بوجود آوردن وهابیت

به گزارش خبرنگار بین الملل دفاع پرس، مذهب ابداعی وهابیت قرن 18 میلادی است که با توطئه غرب و در راس آن ها انگلیس با سوء استفاده از اعتقادات افراطی گروهی از مسلمانان تاسی شد.

نقش انگلیس در تاسیس وهابیت

در سال 1710 میلادی وزارت مستعمرات انگلستان 10 تن از جاسوسان حرفهای خود رابه مصر، عراق، ایران، عربستان و ترکیه فرستاد. تا معلومات کافی به منظور تقویت راههایی برای ایجاد تفرقه میان مسلمین و گسترش تسلط بر کشورهای اسلامی جمعآوری کنند.

در این میان مستر همفر به آستانه (ترکیة امروزی و دولت عثمانی آن زمان) فرستاده شد و در آنجا خود را محمد نامید و با عالمی مسن از اهل تسنن و حنفی مذهب آشنا شد و پیش او درس میخواند و از این طریق در طی دو سال مأموریتش در آستانه یادگرفتن زبانهای ترکی و عربی و فراگرفتن قرآن و تعلیمات شریعت اسلام پیشرفت بسیاری کرد و بعد از این مأموریت به لندن بازگشت و پس از گذشت 6ماه آموزش و دورههای مختلف و مطلع شدن از اسرار و نقاط ضعف و قوت اسلام و مسلمین این بار به بصره در عراق فرستاده شد.

 

پس از آن با محمد بن عبدالوهاب مواجه شد و تمام همت خود را صرف تعلیم و تربیت او کرد، تا در سال 1143 هجری نقشه ی او به وسیله آن  شاگرد دستآموز به مرحلة عمل رسیده و مذهب استعماری وهابیت (مانند قادیانیه و امثال او) اعلام و شروع به کار کرد.

وزارت مستعمرات نقشه دقیقی برای شیخ تهیه نموده است که آن را باید اجرا کند، و این نقشه عبارتست از: تکفیر تمام مسلمانان و مباح بودن قتل آنان، و غارت کردن اموالشان، و هتک آبروی آنان، و فروختن آنان در بازار برده فروشان، و جواز برده ساختن مردانشان و کنیز گرفتن زنانشان .

با شناختی که همفراز محمد ابن عبدالوهاب بدست آورده بود ،از وی  به عنوان ابزاری برای توطئه چینی علیه اسلام بهره جست و در مدت تماس و همنشینی با عبد الوهاب عقاید واندیشه های دینی او را تشکیک نمود و تفکری خودساخته را به  وی القاء نمود.

نقشه انگلیسی برای وهابیت

همفر پس از مراجعت به انگلستان و دیدار دبیر کل وزارت مستعمرات ، ماموریت یافت تا  به وسیله محمد ابن عبدالوهاب مرحله جدیدی از نقشه خویش را آغاز کند چنانکه  ماجرای ماموریتش را اینگونه شرح می دهد
«دبیر کل گفت: وزارت مستعمرات نقشه دقیقی برای شیخ تهیه نموده است که آن را باید اجرا کند، و این نقشه عبارتست از:

 

1ـ تکفیر تمام مسلمانان و مباح بودن قتل آنان، و غارت کردن اموالشان، و هتک آبروی آنان، و فروختن آنان در بازار برده فروشان، و جواز برده ساختن مردانشان و کنیز گرفتن زنانشان.

2ـ نابود ساختن کعبه به نام اینکه جزء آثار بت پرستی است ـ اگر بتواند ـ و مانع شدن مردم از حج، و تحریک عشایر و قبایل به غارت قافلههای حجاج و کشتن آنان.

3ـ کوشش به منظور ایجاد روح نافرمانی نسبت به خلیفة عثمانی و تحریک مردم برای جنگیدن با او و تجهیز لشکرهائی برای این منظور، و نیز لازم است با شریفهای حجاز با تمام وسائل ممکنه مبارزه شود، و از نفوذ آنان کاسته گردد.

4ـ ویران ساختن قبهها و ضریحها و اماکن مقدسه مسلمانان در مکه و مدینه و دیگر بلاد اسلامی که برایش امکان داشته باشد، به نام اینکه اینها بتپرستی و شرک و نوعی اهانت به شخصیت پیامبر و خلفای او و رجال اسلام است.

5 ـ ایجاد هرج و مرج و آشوب در بلاد به هر اندازه که بتواند.

6ـ انتشار قرآنی دست کاری شده ،که احادیثی که ناظر به تحریف قرآن است در آن عملی شده باشد»

 

از اینرو همفر پس از بازگشت از انگلستان به سوی بصره روانه شد و پس از آن در جستجوی محمد ابن عبدالوهاب عازم نجد گردید. وی با هماهنگی وزارت مستعمرات بریتانیا دور جدیدی از رایزنیهای خویش را برای قیام علیه حکومت عثمانی شروع کردو در نهایت باهمکاری محمد ابن سعود حاکم درعیه و محمد ابن عبد الوهاب مکتب وهابیت را به عنوان یک مکتب ابداعی به جوامع اسلامی تحمیل نمودند.

نقش ویلیام شکسپیر در بوجود آوردن وهابیت

کتاب بعثه الی نجد مطالب جالب دیگری هم هست از جاسوس دیگر که با نام ویلیام شکسپیر است، البته نه آن نویسنده معروف انگلیسی، این فرد یک فرمانده نظامی بوده است. در کتاب جواسیس العرب، نوشته ریاض نجیب رئیس، از تاریخ شناسان معروف معاصر آمده که نام او ولیام هنری ارفیان شکسبیر از انگلیسیها مقرب به دستگاه ملک عبدالعزیز بود، وی فرماندهی قسمت اصلی سپاه ملک عبدالعزیز یعنی توپخانه را به عهده داشت که توسط نیروهای آل رشید در 24 ژانویه سال 1915 میلادی کشته شد.وی اولین کسی است که با عبدالعزیز معاهده امضاء کرده است.

سومین شخصیت از جاسوسهای انگلیسی که در به وجود آمدن وهابیت نقش مهمی داشت، آقای جون فیلبی است، عکسها و فیلمهای متعدد با سران حکومت عربستان با نامهای ملک فیلبی، جون فیلبی و عبدالله فیلبی دارد، جالب است که اگر در زندگینامه این فرد مراجعه کنید، یک بار خطبه نماز جمعه را هم خوانده است!
پدر آقای فیلبی، جک فیلبی، هم از جاسوسان انگلیس در کل شبه قاره و از رفقای صمیمی آقای جواهر لعل نهرو بود، جون فیلبی به زبانهای مختلف از جمله اردو، بلوچی، فارسی و عربی و حتی بر زبانهای محلی شبه قاره مثل پشتو مسلط بود، جون فیلبی پسری به نام کیم فیلبی دارد که ایشان هم از جاسوسان در این منطقه است و عربستان سعودی را اداره میکند و بعدها رئیس کل استخبارات انگلستان میشود.

 

حمایت آمریکا از جریان سعودی

هیلاری کلینتون وزیر خارجه اسبق آمریکا در سخنرانی که در کنگره آمریکا داشته و کلیپ آن نیز موجود است، به دخالت آمریکا در تشکیل جنبشهای وهابی صراحتاً اعتراف میکند و میگوید: ما نیز تاریخ دخول و خروج از پاکستان را میدانیم باید اینجا به یاد آوریم، کسانی که امروز با آنها سر جنگ داریم، بیست سال قبل خودمان آن را تجهیز کردیم، ما این کار را کردیم، چون در این جنگ مقابل شوروی گیر کرده بودیم، آنها افغانستان را گرفته بودند و ما دوست نداشتیم که ببینیم آنها آسیای میانه را کنترل میکنند. به همین دلیل ما هم مشغول شدیم. رئیس جمهور ریگان با همکاری کنگره به رهبری دمکراتها، میگفتند که این ایده خوبی است که با نیروهای امنیتی پاکستان و ارتش پاکستان همکاری کنیم، باید این مسلمانان مجاهد را به عنوان نیرو به کار بگیریم و نیروهای بیشتری از عربستان و جاهای دیگر بیاوریم و وهابیت را به عنوان یک مارک اسلامی وارد کنیم، به این ترتیب میتوانیم در مقابل شوروی پیروز شویم.

بحران مالی سعودی و سرمایه گذاری نفتی آمریکا در عربستان

در آغاز دهه 1930 م وهابی ها با بحران مالی شدیدی رو به رو شدند علت اصلی مشکل رکود اقتصادی سال 1929م بود که در جهان رخ داد. دیگر اینکه بیشتر درآمد دولت وهاب که از راه زائران خانه خدا تامین می گردید با کاهش شمار زائران متوقف شد. این روند بر روی اقتصاد تاثیر منفی گذاشت و آنها را وادار کرد امتیازهای کلان نفتی به امریکا بدهند.

 

چارلزکربن، اولین امریکایی بود که عبدالعزیز با وی دیدار کرد و این نخستین قدمی بود که سبب شد امریکاییان به صحنه های سیاسی اقتصادی و فرهنگی فعالیت وهابیها وارد شوند. به دنبال این دیدار و گفت و گو کمپانی های نفتی امریکا برای کسب امتیازهای نفتی و سرمایه گذاری وارد عربستان شدند.

نقش لارنس در توسعه وهابیت

حاکمیت آل سعود و وهابی ها در سرزمین وحی که زمینه هایش از ۲ قرن پیش توسط هامفری و عبدالوهاب چیده شده بود ، در بحبوحه جنگ جهانی اول توسط توماس ادوارد لارنس(جاسوس نظامی ارتش انگلیس) عملی گردید. اسناد مذکور حکایت از آن دارد که لارنس براساس نقشه ای طراحی شده در کانون های صهیونیستی، همراهی فیصل(از سرکردگان آل سعود) را جذب کرده و او را وادار به همکاری با ژنرال ادموند آلنبی (فرمانده نیروهای انگلیسی در خاورمیانه) در هدایت شورش عرب ها علیه ترک های عثمانی با وعده برپایی امپراتوری عرب نمود. به این ترتیب حکومتی توسط لارنس در شبه جزیره عربستان برپا گردید که به عنوان یکی از متحدین استراتژیک امپراتوری جهانی صهیونیسم ایالات متحده آمریکا در سالهای بعد نقش مهمی را برای تجاوزات امپریالیسم آمریکا در منطقه خاورمیانه ایفا کرد..

جنبشهای رادیکال اسلامی وابسته به وهابیت

هم اکنون همه جنبشهای رادیکال اسلامی به نحوی وابسته به وهابیت هستند. وهابیت که قرائتی فوق محافظه¬کارانه از اسلام دارد، در کنترل حیات سیاسی عربستان سعودی، قطر و سایر متحدان غرب در منطقه خلیج فارس است.

در همین زمینه به تحلیل دکتر «عبدالله محمد سیندی» : «سابقه تاریخی نشان می¬دهد که بدون کمک انگلیس، نه وهابیت و نه خاندان سعودی وجود نداشتند. آمریکا نیز علی¬رغم نسبت حملات تروریستی 11 سپتامبر به عربستان، به طور مستقیم و غیرمستقیم از وهابیت و خاندان آل سعود حمایت می¬کند. وهابیت واجد قرائتی خشن، محافظه کارانه، افراطی، جنسیت زده و غیرمتساهل است.»

نمونه های وهابیت در زمان معاصر

در دهه 1980 و با درگیر شدن اتحاد جماهیر شوروی در افغانستان، غرب به حمایت مالی و تسلیحاتی از وهابیت پرداخت. مجاهدین وهابی که از کشورهای مختلف وارد افغانستان شده بودند، به مبارزه با نیروهای شوروی و نیروهای دولت چپ¬گرای افغانستان پرداختند و در پایان کار نیز شوروی فروپاشیده و به چندین جمهوری جدید تفکیک شد.

بنا بر اسناد وزارت خارجه آمریکا، «اسامه بن لادن» رهبر القاعده یکی از مجاهدین وهابی بوده که در افغانستان با شوروری مبارزه می¬کرده است.

وجیهه سادات حسینی

انتهای پیام/ح

نظر شما
پربیننده ها