به گزارش گروه اجتماعی دفاعپرس، «غلامحسین اسماعیلی» سخنگوی قوه قضائیه در بیستمین نشست خبری خود با خبرنگاران با اشاره به تأکیدات بیانیه گام دوم انقلاب اظهار داشت: ایران قوی با مردم قوی شکل میگیرد و برای این مهم باید دولت قوی، مجلس قوی، قوه قضائیه قوی، نیروهای مسلح قوی و دانشگاه قوی داشته باشیم.
وی افزود: آنچه به صورت مستقیم بر عهده قوه قضائیه است، این است که در این برهه حساس زمان قوه قضائیه قوی بسازیم. شاخصههای یک قوه قضائیه عبارت است از صلابت، اقتدار و تأمین امنیت و عدالت برای جامعه؛ همچنین حفظ حرمت و کرامت انسان، برخورداری از سلامت درون قوهای و همچنین برخورداری از اعتماد و حمایت از مردم.
سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: قوه قضائیه قوی یعنی قوه قضائیه مردمی. اقدام اخیر قوه قضائیه در ابلاغ نحوه مشارکت و همکاری نهادهای مردمی با قوه قضائیه که روز گذشته رونمایی شد، نیازمند تبیین و اطلاعرسانی مناسب است.
وی به حضور رئیس قوه قضائیه در مراسم اربعین سپهبد شهید سلیمانی اشاره و تصریح کرد: حاج قاسم مردمیترین قهرمان ملی و بین المللی است.
اسماعیلی به سایر برنامههای حجتالاسلام رئیسی در هفته گذشته اشاره کرد و گفت: دیدار با خانوادههای مظلوم جانباختگان مراسم تشییع پیکر شهید سلیمانی، حضور در زندان زنان و پیگیری مشکلات مردم بوشهر در یک سفر استانی از جمله برنامههای رئیس قوه قضائیه بود. اینها نمونههای از مردمی شدن قوه قضائیه است.
سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به برگزاری انتخابات در روزهای آینده گفت: از همه مردم دعوت میکنم آگاهانه در انتخابات شرکت کنند و در این مسیر هیچ عذر و بهانهای پذیرفتنی نیست. مشکلات و گلایهها به جای خود، اما فرهنگ دینی و تعلیمات ما به هیچ عنوان با انزوا و بی تفاوتی سازگار ندارد اگر بی تفاوت باشیم از دشمن سیلی میخوریم و این در حالی است که ما در حال نواختن سیلیهای محکم به دشمن هستیم؛ بنابراین ایران قوی مجلس قوی میخواهد.
اسماعیلی افزود: امروز به جهت سالروز اعلام سیاستهای اقتصاد مقاومتی در تقویم کشور ما روز اقتصاد مقاومتی و کار آفرینی است. در قوه قضائیه با افتخار اعلام میکنیم که تمامی تلاش ما در دوره تحول در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی و حمایت از کار آفرینی است. مسئولان قضائی به این باور مهم اعتقاد دارند. تمامی تلاش ما بر این است که باید با صلابت و اقتدار، چوبهای فساد و ناکارآمدی را از چرخهای اقتصاد و تولید داخلی خارج کرد تا چرخهای تولید راحتتر بچرخد. این اقدام گاهی در راستای پیگیری ساختارهای فسادزا از جمله در رابطه با خصوصیسازیهای بی رویه است.
اسماعیلی ادامه داد: با پیگیریهای دادگستری کارخانهای در اردبیل که در آستانه تعطیلی بود احیا شد. این سومین کارخانه راکد اردبیل است که احیا میشود در این رابطه تعدادی از زندانیان رأی باز مشغول به کار شدند.
وی افزود: با ورود دادسرای تهران به مشکلات «ایران ترانسفور» مشخص شد در راستای خصوصی سازی خریدار این مجموعه فاقد صلاحیت بوده و میلیاردها تومان به صورت غیرقانونی از حساب این شرکت خارج کرده بود تحت تعقیب قرار گرفت و بازداشت شد. مدیران جدید خصوص سازی هم ورود کرده و با اختیارات قانونی قرارداد واگذاری لغو و قرار شد از طریق بورس به خریداران واگذار شود.
سخنگوی دستگاه قضا به دیگر اقدامات قوه قضائیه اشاره و تصریح کرد: در فاصله بین نشست قبلی و نشست امروز، بیش از ۵۰ نفر از مفسدان اقتصادی محکومیت قطعی حاصل کردند. در همین رابطه حمیدرضا مرادی فرزند هدایت به جرم اخلال در نظام ارزی به صورت عمده به تحمل ۲۰ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق و رد یک میلیون و ۸۰ هزار یورو در حق بانک ملت و پرداخت جزای نقدی محکوم شده است. محمد نائینی تهرانی به جرم اخلال در نظام اقتصادی به پانزده سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق و رد مال در حق بانک رفاه و سپه و پرداخت جزای نقدی محکوم شده است. امیر خسرو علایی به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری، مرتضی فلاح اشتری فرزند احمد به جرم مشارکت در نظام ارزی به تحمل دو فقره ۲۰ سال حبس و شلاق و رد مال محکوم شده است.
وی افزود: مهرداد داوودی فرزند عباس به جرم مشارکت در اخلال در نظام ارزی به ۱۰ سال حبس، مهرداد صفری به جرم اخلال در نظام ارزی به ۱۲ سال حبس محکوم شده است.
اسماعیلی تصریح کرد: امروز لیست کامل این محکومان منتشر خواهد شد.
رأی پرونده موسوم به محیط زیست صادر شده و قطعی است
اسماعیلی در پاسخ به این سوال که احکام مربوط به فعالان محیط زیستی در دادگاه تجدید نظر تأیید شده است؟ گفت: رأی پرونده موسوم به محیط زیست، از نظر ما پرونده اقدام علیه امنیت است، صادر و قطعی شده است. مراد طاهباز فرزند قاسم به جرم همکاری با آمریکا به ۱۰ سال حبس و رد وجوه دریافتی از آمریکا، نیلوفر بیانی به جرم همکاری با آمریکا به ۱۰ سال حبس و رد مال، هومن جوکار به جرم همکاری به دولت آمریکا به هشت سال حبس و طاهر قدیریان به هشت سال حبس، سپیده کاشانی به شش سال حبس، امیر حسین خالقی به جرم جاسوسی به شش سال حبس و عبدالرضا کوهپایه به جرم اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت به چهار سال حبس محکوم شده است.
وی در خصوص آخرین وضعیت بازداشتشدگان حوادث آبان گفت: رسیدگی به پروندههای اغتشاشگران در دستور کار قوه قضائیه است. در این بین ما این افراد را به گروههای مختلف دستهبندی کردیم.
وی افزود: تعداد زیادی پرونده رسیدگی و حکم صادر شده است. جمعی از عناصر اصلی اغتشاشگران شناسایی شدند. کسانی که اقدام به تخریب اموال مردم میکردند شناسایی و مناسب با اعمال آنها مجازات در نظر گرفته میشود. در تهران، اصفهان، خوزستان و شیراز عناصری از اغتشاشگران اصلی محاکمه و رأی صادر شده است.
وی به یکی از پروندهها اشاره کرد و گفت: این پرونده مشهور به پرونده امیر آلمانی بود در همین مقطع مرتکب سرقت مسلحانه هم شده بودند در اغتشاشات حضور داشتند و خودشان از اقداماتشان فیلم گرفته و سپس به ترکیه رفته بودند، اما به کشور بازگردانده شدند. این فرد پیشتر هم در آلمان با گروهک نفاق در آلمان ملاقاتهایی داشته است.
سخنگوی قوه قضائیه در خصوص همکاری دستگاه قضا با وزارت امور خارجه جهت بازگردان یک شهروند ایرانی گفت: متاسف بودیم که یکی از شهروندان ایرانی که فعالیتهای تجاری انجام میداد در آمریکا برای او تحت عنوان دور زدن تحریمها پروندهای تشکیل شد و تحت تعقیب دولت آمریکا قرار گرفت؛ علیرغم اینکه در آمریکا نبود، اما به جهت حضورش در آلمان به درخواست آمریکا بازداشت شده بود.
وی افزود: تلاش و پیگیریهای وزارت امور خارجه و قوه در بر این بود که این شهروند باید به ایران بازگردد. زمینهای هم فراهم شد و تبادل زندانی انجام شد در همین راستا یک تبعه آلمانی که مدتها در زندان بود به جرم عکس برداری از مناطق ممنوعه به سه سال حبس محکوم شده بود. در یک فرایند قضائی اعلام به تبادل کردیم. روز یکشنبه تبعه ایرانی از آلمان وارد ایران شد و روز دوشنبه هم با استفاده از ظرفیتهای قانونی تبعه آلمانی به کشورش اعزام شد.
وی در خصوص درخواست فرانسه برای دو زندانی گفت: قانون ما تابعیت دوم را به رسمیت نمیشناسد و یکی از دو نفر را ما تبعه خارجی نمیدانیم این افراد اقداماتی علیه امنیت ملی داشتند که با حضور وکیل محاکمه میشوند. به هیچ عنوان دخالت هیچ کشوری را در امور قضائی کشور را نمیپسندیدیم. همین حمایت کشور فرانسه از روح الله زم و این اقدامات آنها در تناقض است.
طبری تا پایان سال محاکمه میشود
وی در خصوص آخرین وضعیت پرونده طبری گفت: تحقیقات این پرونده تمام است و قبل از پایان سال دادسرا تصمیم نهایی را خواهد گرفت. پیش بینیهای لازم انجام میشود تا در صورت لزوم قبل از پایان سال محاکمه آغاز شود. ممکن است بخشهایی از پرونده مفتوح بماند.
اسماعیلی در خصوص آخرین وضعیت پرونده پیوندی گفت: بخشی از این پرونده منتهی به صدور کیفرخواست شد و به دادگاه ارسال شد و در نهایت تحقیقات را ناقص و به دادسرا ارجاع داد. در بازگشت پرونده افراد دیگری هم بازداشت و برخی از آنها آزاد شدند. دلایل و مستندات جدیدی حاصل شد این پرونده در دو بخش دانشگاه شهید بهشتی و هلال احمر مطرح است و بعد از رفع نقص به زودی به دادگاه ارسال خواهد شد. این قبیل از پروندهها ناظر به عملکرد شخص و نه سازمان است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا رئیس قوه قضائیه از یک لیست واحد انتخاباتی حمایت کرده است، گفت: به صورت صریح اعلام میکنم ریاست قوه قضائیه به هیچ عنوان از هیچ فرد و لیست و جریانی در امر انتخابات حمایت نکرده است. البته مراجعاتی از سوی برخی افراد شده، اما ایشان در برابر همه مراجعات و خواستهها در رابطه با تأیید صلاحیتها و حمایت از یک لیست اعلام کردند که هیچ مداخلهای نمیکنم.
وی در خصوص پرونده ورمی کمپوست گفت: ریاست قوه قضائیه دستور داده که پروندههای که شکات زیادی دارند ویژه رسیدگی شود. تا پایان سال برای تمام بخشهای این پرونده رأی صادر میشود.
اسماعیلی در رابطه با پرونده همکاری با «عبدالرضا داوری» با «زم» گفت: فقط برای خود زم کیفرخواست صادر و برای بقیه متهمان تحقیقات همچنان ادامه دارد. برخی از متهمان این پرونده بازداشت هستند و تاکید شده که وضعیت بازداشتیها تعیین و تکلیف و کیفرخواست دوم صادر شود.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به این سوال که ورود قوه قضائیه به نحوه برگزاری انتخابات چطور خواهد بود، گفت: ما ورود مستقیم به نحوهی برگزاری نخواهیم داشت. با این حال ستادهای پیشگیری از تخلفات را تشکیل دادیم. اگر گزارشی از تخلفات انتخاباتی به ما ارجاع شود رسیدگی میکنیم.
تعیین شعبه ویژه برای رسیدگی به پرونده شهادت سردار سلیمانی
اسماعیلی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه در خبرها آمده خانواده تعدادی از شهدای مدافع حرم با توجه به اینکه آمریکاییها نقش اصلی در پدید آوردن و حمایت از داعش دارند از دولت و برخی مقامات آمریکایی شکایت کردند این دادخواست در کدام یک از دادگاههای ما رسیدگی خواهد شد؟ گفت: در این ارتباط دو سری از مقررات داریم که بخشی دادخواستهای تنظیم شده و مطالبه غرامت از دولت آمریکاست که به موجب تصویب قانون خاصی در مجلس است و در تهران شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی به عنوان شعبه ویژه، این پروندهها را رسیدگی میکند. دادخواستهایی از جمله دادخواست خانوادههای شهدای مدافع حرم ثبت شده است.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوال دیگری در خصوص آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده ترور شهید سلیمانی گفت: در ارتباط با سایر صلاحیتها و شهادت شهید سلیمانی و همرزمان وی، هم از ناحیه خود دادسرا اعلام جرم شده و شعبه ویژه در دادسرای عمومی و انقلاب تهران برای رسیدگی تعیین شده و گزارشهایی را هم وزارت امور خارجه و ستاد حقوق بشر در این ارتباط ارائه دادند و در این شعبه ثبت شده است.
وی افزود: خانواده شهید سلیمانی و شهدای همراه این شهید، اعلام کردند اقدام قضائی را بعد از چهلم انجام میدهند و منتظریم ببینیم چه تصمیمی میگیرند و تا این ساعت اقدامی از ناحیه آنها نشده است.
اسماعیلی در پاسخ به این سوال که در روزهای اخیر شاهد بازداشت فعالان سیاسی ازجمله بهاره هدایت بودیم آیا این بازداشتها ربطی به انتخابات دارد؟ گفت: بازداشت در حراست دانشگاه انجام نشده و هیچ ربطی هم به انتخابات ندارد. بازداشت وی خارج از دانشگاه بوده و اگر ادعایی در مورد ضرب و شتم باشد حتماً رسیدگی میکنیم. این فرد اتهاماتی غیر از موضوع انتخابات دارد. اگر تا الان آزاد نشده باشد تا غروب با توجه به تأمین وثیقه آزاد میشود. همچنین حکم ندا ناجی هم صادر و دادگاه بدوی محکومیت وی را به یک دوم تقلیل داده است.
موضوع نفوذ در احراز صلاحیتها صحت ندارد، کلاهبرداری شده است
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره کلاهبرداری از نمایندهها در بحث احراز صلاحیتها گفت: اینکه اینها ادعا میکنند ذی نفوذ هستند با اینکه واقعاً ذینفوذ باشند مسئله جداست. تا الان به ادعای نفوذ رسیدیم، اما به صاحب نفوذ بودن نرسیدیم. کما اینکه این موضوع ارتشاء نیست و کلاهبرداری است و در هر حال جرم است.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: در این خصوص تا الان حدود ۲۰ نفر شناسایی و دستگیر شدند و برخی با قرار تأمین مناسب آزاد شدند و چهار یا پنج نفر هنوز در بازداشت هستند. آنچه که بررسی کردیم به ارتباط آنها با نهاد نظارتی انتخابات به هیچ عنوان نرسیدهایم و تحقیقات ما چنین نتیجهای را حکایت نمیکند. مدعیان دروغین خیلی قشنگ بلد هستند صحنهسازی برای نفوذ کنند. یکی از افرادی که در این پرونده دستگیر شد، ادعا میکرد پسر یکی از مقامات است، اما به او گفتند این ادعا خیلی بد است و خیلیها میدانند فلانی پسر ندارد، اما آمد گفت من برادرزاده آن مقام هستم و معلوم شد برادرزاده هم نیست. یکی از کسانی که در این برهه تحت تعقیب قرار گرفت و بازداشت شد خودش یک کاندیداهای رد صلاحیت شده دوره قبل بود؛ اگر عرضه میداشت مشکل خود را حل میکرد، اما آمده و ادعا کرده بود که من نفوذ دارم و میتوانم مشکل شما را حل کنم.
اسماعیلی افزود: در این بین از استانداری تهران کسی بازداشت شد و جز متهمان قرار گرفت و آنها نیز در دستگاههای اجرایی هستند و ربطی به نهادهای نظارتی ندارند.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره مجموعه بدهی یک ابربدهکاران بانکی که پیش از این از او نام برده شده بود، گفت: این فرد که اشاره کرده بودم مجموعه بدهی اش حدود چهار هزار میلیارد تومان است و ما حدود سه هزار میلیارد تومان را در همان فرآیند تحقیقات اولیه با مذاکراتی که انجام دادیم و با استفاده از اموال و داراییهایی که در اختیار دارد، بازگرداندیم. پرونده مراحل تحقیقات مقدماتی را طی میکند و سعی میکنیم مابقی بدهی قبل از صدور کیفرخواست بازگردانده شود.
انتهای پیام/ 241