آیت‌الله علم‌الهدی در جمع علمای اهل سنت و طلاب شیعه:

مشکلات امت اسلام نتیجه نبود موقعیت‌شناسی است/ غرب حیات خود را در براندازی ایدئولوژی اسلام می‌داند

نماینده مجلس خبرگان رهبری با اشاره به این‌که در دنیای بشر یک سرخوردگی نسبت به جریان‌های مدیریت دنیای بشر شکل‌گرفته است، خاطرنشان کرد: می‌توان با استفاده از این سرخوردگی و با توجه به ظرفیت و شرایط مناسبی که به وجود آمده، معارف دین را به دنیا ارائه داد.
کد خبر: ۳۸۵۰۹
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۵ - 13January 2015

مشکلات امت اسلام نتیجه نبود موقعیت‌شناسی است/ غرب حیات خود را در براندازی ایدئولوژی اسلام می‌داند

به گزارش گروه اخبار داخلی دفاع پرس، آیتالله سید احمد علمالهدی، امامجمعه مشهد مقدس امروز در دیدار با علمای اهل سنت کرد شافعی آذربایجان غربی و طلاب حوزه علمیه کرمان با ابراز خوشحالی از حضور در جمع علما و طلاب حاضر، آنان را مرزبانان دینی در مرزهای غربی کشور دانست و گفت: امیرمؤمنان (ع) در کلمات قصار خود، جملهای دارند که در آن، خط اصلی  زندگی برای ما مشخص میشود، ایشان میفرمایند در بین همه دانستنیها و علوم، دانستن سه علم برای انسان لازم است، اول اینکه انسان بداند از کجا آمده و مبدأ خود را بشناسد؛ چنین فردی در اصل ساخت و خلقت خود بیهدف عمل نمیکند.

وی، موقعیتشناسی را دومین لازمه فراگیری علمای دین دانست و ادامه داد: سومین علم این است که مقصد، هدف و منتهای وجود و هستی خود را بشناسد؛ آنچه از این سه علم برای علمایی که در رأس راهنمایی انسانها قرار دارند، لازم است، موقعیتشناسی است؛ موقعیتشناسی برای ما مسئله بسیار مهمی است که رمز موفقیت ما نیز در این است.

بیشترین مشکلات به وجود آمده برای اسلام بهواسطه نبود موقعیتشناسی است

نماینده مجلس خبرگان رهبری بابیان اینکه اگر توانستیم در یک عرصه موقعیتشناسی را وظیفه خود بدانیم، بدانیم شرایط اجتماعی و وضعیت خاص ما چیست، این شناخت در بسیار از پیشرفتهای ما نقش محوری دارد؛ تمام اشکالاتی که برای انسان پیش میآید به دلیل عدم شناخت موقعیت خود و وضعیت موجود است.

وی، شناخت استعداد درونی و امکانات اجتماعی را از الزامات ایجاد موقعیتشناسی دانست و اظهار کرد: ابتدا باید بدانید استعدادی که خدا در وجود شما قرار داده چیست و بهواسطه آن موقعیت و شرایط حاکم را تشخیص دهید.

آیتالله علمالهدی با اشاره به اینکه در دنیای بشر یک سرخوردگی نسبت به جریانهای مدیریت دنیای بشر شکلگرفته است، خاطرنشان کرد: میتوان با استفاده از این سرخوردگی و با توجه به ظرفیت و شرایط مناسبی که به وجود آمده، معارف دین را به دنیا ارائه داد.

وی افزود: ما امروز با دو جریان روبرو هستیم، اول آمادگی  و بیداری به وجود آمده حائز اهمیت جهانی است که درگذشته این بیداری و توجه نبود وجود نداشت؛ اصل دنیای پنجاه سال پیش با دنیای امروز تفاوت کرده، در پنجاه سال گذشته مسئله مادهپرستی، اینکه حرف اول را پول، اقتصاد و امکانات مادی و رفاه زندگی میزند بهعنوان یک اصل در تمام مجامع جهانی شناختهشده بود و بهعنوان یک مؤلفه تعیین سعادت بشر شناخته میشد.

دنیای امروز به سمت اسلامگرایی حرکت میکند

نماینده مجلس خبرگان رهبری بابیان اینکه دنیای امروز دیگر اینچنین نیست، بیان کرد: حتی دنیای کفر نیز به این جمعبندی رسیده که همه زندگی لذایذ نفسانی نیست، اگر یک عنصر هم خوراک، هم شهوت و هم رفاه او تأمین شد، یک موجود آرام نخواهد بود، یعنی امروز دنیا به این نتیجه رسیده است که اگر نتوانیم یک آرامش جهانی و یک اطمینان جمعی به وجود نیاوریم، این انسان نمیتواند با پول و ثروت زندگی خوب و آرامی برای خود تأمین کند.

وی با اشاره به اینکه اولین ضربه در توسعه دنیا به مرزهای فرهنگی و تمدن واردشده است، یادآور شد: امروز، روزی است که رشد ارتباطات و توسعه آن در دنیا اولین ضربه را به مرزهای فرهنگ و تمدن وارد کرده و آن را برهم زده، هیچ مردمی در هیچ گوشه دنیا به فرهنگ بومی خود قانع نیستند، غرب که پس از جنگ جهانی اول و دوم تلاش میکرد اصول مدرنیته را بر همه فرهنگها و تمدنها حاکم کند، امروز به این نتیجه رسیده که این کار شدنی نیست.

مرزهای تمدن و فرهنگ شکسته شده


آیتالله علمالهدی ادامه داد: حتی غربیها نسبت به اصول تمدن و فرهنگ غرب نیز به دنبال یک فرهنگ و تمدن دیگر هستند، این توسعه باعث شده مرز تمدنها و فرهنگها در هم شکسته شده، هنرها و فرهنگهای دیگر وارد عرصه ارتباطات شدهاند و در رقابتی قرارگرفتهاند که باید بررسی کرد مؤثرترین فرهنگ و تمدن در این عرصه رقابت چه جیزی است.

اسلام، پیروز عرصه فرهنگ در قرن 21

وی به تحلیلهای غرب در خصوص آینده دنیا و فرهنگ مؤثر بر آن، اظهار کرد: در همایشی که در دهه 90 در دانشگاه لیون فرانسه بهعنوان همایش تداوم سیادت غرب در قرن 21 برگزار شد، به دنبال بررسی راههای تداوم  سیادت غرب در قرن 21 بودند؛ در این همایش از تمام اندیشمندان سیاسی دنیا دعوت شد، یکی از کسانی که در آن روز در این همایش شرکت کرد، اسحاق رابین، نخستوزیر وقت اسرائیل بود که گفت: «قرن 21، قرن قدرت نیست که غرب بتواند با ناوگانی که در اقیانوسها شناور میکند و باقدرت نظامی، آقایی خود را در دنیا تثبیت کند، قرن 21، قرن فرهنگ و ایدئولوژی است، مردم دیگر از این زندگی مدرنیستی و ماشینی خسته شدهاند و به این جمعبندی رسیدهاند که همهچیز پول نیست، همه شئون زندگی را تجهیزات مدرن زندگی تأمین نمیکند».

ادامه حیات غرب در گروه براندازی ایدئولوژی اسلام است

نماینده مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: او گفت: «شما بدانید در عرصه رقابت فرهنگها و ایدئولوژیها، ایدئولوژی و فرهنگ پیروز، ایدئولوژی اسلام است و اگر غرب بخواهد سیادت خود را حفظ کند باید اسلام را براندازی کند»؛ هانتینگتون، اندیشمند بزرگ آمریکایی نیز گفت قرن 21، قرن جنگ تمدنهاست و این خط مشی را به آمریکا داد که برای حفظ سیادت خود باید همه تمدنها را براندازی کند.

وی تصریح کرد: ما در دو لبه تیغ قرار گرفتیم، یکی سلیقههای مردم که تشنه اسلام هستند و حقایق اسلام نیاز آنان را برآورده میکند و از آنطرف نیز جریان استکبار است که خطر نابودی خود را در حضور اسلام میبیند، آنان با تمام توان و قدرت برای براندازی اسلام جمع شدهاند.

امامجمعه مشهد مقدس با تأکید بر اینکه در هیچ دورهای از زمان پیامبر (ص) تا به امروز، دشمنان اسلام برای براندازی اسلام مجتمع و متحد نشده بودند، اظهار کرد: این اجتماع به این دلیل است که آنان نتیجه گرفتهاند با رشد اسلام، نمیتوانند توان خود را تثبیت کنند.

روحانیت یک حرفه و شغل نیست

وی به افزایش اسلامگرایی در بین مردم جهان، یادآور شد: اسلامگرایی درصحنه دنیا به وجود آمده است، چه در کشورهای اروپایی، چه آفریقایی و چه آسیایی، در هیچ دورهای همچون امروز اقبال نسبت به اسلام وجود نداشته، بااینوجود، آیا میتوانیم سرنوشت اسلام را وجهالمصالحه خواستههای خود قرار دهیم؟ آیا یک جوان که میخواهد در عرصه روحانیت وارد شود و از دین دفاع کند، آنگونه برخورد کند که گویی در یک حرفه و شغل به سر میبرد؟

آیتالله علمالهدی تصریح کرد: اینکه دنیا به دین گرایش پیداکرده،حجت بر ما تمام است و رسالت چند برابر برای ما نسبت به اسلام به وجود آمده؛ ما باید برای توسعه حقایق اسلام تلاش کنیم و از طرف دیگر در برابر دشمن مقاومت و دفاع کنیم؛ آیا رسولالله (ص) از ما مطالبهای نخواهند داشت که مردم در دوره شما تشنه اسلام هستند و شما بدون احساس مسؤولیت به دنبال زندگی خود هستید؟

وی با اشاره به جنگ احزاب و رویارویی یاران پیامبر (ص) با تجهیزات و توان مالی اندک، ادامه داد: اگر بناست کسی در رکاب پیغمبر (ص) باشد، باید اینگونه باشد؛ شما طلبه این زمان هستید و برادران اهل علم و روحانی و باید در این مسیر قدم بردارید.

امامجمعه مشهد مقدس، توسعه دین را مختص به جامعه روحانیت ندانست و اظهار کرد: مگر مسلمانانی که در کنار پیغمبر (ص) میجنگیدند، روحانی بودند و لباس ماموستایی بر تن آنان بود؟ مسئله توسعه و ترویج اسلام است که وظیفه هر مسلمانی است.

باورمندی به خدا و معاد رمز موفقیت مسلمانان

وی به لزوم حرکت متحد مسلمانان در مسیر توسعه و تعالی اسلام اشاره و تأکید کرد: در جنگهای پیامبر (ص)، خداوند کمک کرد اما این کمک زمانی بود که مسلمانان با ایمان و اعتقاد حرکت کردند؛ اگر بنا شد در این عرصه بین توان اقتصادی ما با توان اقتصادی آمریکا مقایسهای صورت گیرد، میبینیم که توان ما شاید یکسوم توان آنان باشد اما آنچه در سپاه اسلام در مقابله با قریش از آن برخوردار بود و آنان را به پیروزی رساند، باورمندی نسبت به خدا و معاد بود.

نماینده مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: اگر ما نیز سرمایه آنان که باور به خدا و معاد بود را در خود داشته باشیم و برای خدا و رضای خدا حرکت کنیم، پیروز خواهیم شد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار