مقاله نیوزویک پیرامون توصیه‌های طبی خردمندانه پیامبر اسلام در برابر بیماری‌های واگیردار

در هفته‌های اخیر برخی تا آنجا پیش رفته‌اند که می‌گویند دعا و نیایش انسان را بهتر از شر ویروس کرونا حفظ می‌کند تا رعایت قوانین اساسی فاصله‌گذاری اجتماعی و قرنطینه. پاسخ پیامبر اسلام به ایده قرار دادن دعا به عنوان مهم‌ترین – یا تنها شکل از دارو چیست؟
کد خبر: ۳۸۹۰۹۵
تاریخ انتشار: ۰۵ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۴ - 24March 2020
مقاله نیوزویک پیرامون توصیه‌های طبی خردمندانه پیامبر اسلام در برابر بیماری‌های واگیرداربه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، همه گیری کووید-۱۹ در حالی که این بیماری در چهار گوشه جهان منتشر شده است، دولت‌ها و منابع خبری را مجبور کرده دقیق‌ترین و مفیدترین توصیه‌ها را در اختیار جهانیان قرار دهند. در تمام کشور‌ها به وجود کارشناسان مراقبت‌های درمانی نیاز مبرمی وجود دارد و به وجود دانشمندانی که در مورد انتقال و تاثیر همه گیری‌ها مطالعه می‌کنند نیز نیاز است.
 
متخصصینی، چون دکتر آنتونی فوچی و گزارشگر حوزه پزشکی دکتر سانجای گوپتا می‌گویند که رعایت کامل بهداشت و قرنطینه یا جدا کردن خود از دیگران به امید جلوگیری از انتشار بیماری‌های مسری، موثرترین ابزار‌های مهار کووید-۱۹ محسوب می‌شوند.
 
آیا می‌دانستید چه کس دیگری در هنگام یک همه گیری از رعایت بهداشت و قرنطینه سخن گفته است؟ حضرت محمد پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) در بیش از ۱۳۰۰ سال قبل.
 
پیامبر اسلام گفته است: «اگر شنیدید که طاعون در سرزمینی شیوع یافته، وارد آن سرزمین نشوید، اما اگر طاعون در محل اقامت شما شیوع پیدا کرد، از آن محل خارج نشوید.» همچنین او گفته است: «کسانی که به بیماری‌های مسری مبتلایند باید از افراد سالم دور نگه داشته شوند.»
 
حضرت محمد(ص) قویا مردم را تشویق به رعایت موازین بهداشتی کرده که موجب ایمنی آن‌ها دربرابر عفونت‌ها می‌شود. برای مثال به این دو حدیث توجه کنید: «پاکیزگی از ایمان است». «برکت غذا در شستن دست‌ها پیش و بعد از غذا خوردن است.»
 
اگر کسی بیمار شد چه؟ پیامبر اسلام برای انسان‌هایی که مبتلا به درد و رنجی هستند چه نوع توصیه‌ای کرده است؟ او مردم را تشویق کرده که همیشه به دنبال درمان پزشکی و دارویی باشند. او گفته است: «از درمان پزشکی استفاده کنید. چون خداوند هیچ مرضی را قرار نداده مگر آنکه علاجی برای آن قرار داده باشد، به استثنای یک مرض: پیری.» شاید مهم‌تر از همه اینکه او می‌دانسته چه وقت باید بین ایمان و عقل توازن ایجاد کرد. در هفته‌های اخیر برخی تا آنجا پیش رفته اند که می‌گویند دعا و نیایش انسان را بهتر از شر ویروس کرونا حفظ می‌کند تا رعایت قوانین اساسی فاصله گذاری اجتماعی و قرنطینه. پاسخ پیامبر اسلام به ایده قرار دادن دعا به عنوان مهم‌ترین – یا تنها- شکل از دارو چیست؟ به داستان زیر که به روایت از دانشمند ایرانی قرن نهم الترمذی نقل شده توجه کنید: یک روز حضرت محمد (ص) متوجه شد که مردی بادیه نشین شتر خود را بی آن که افسار آن را ببندد به حال خود رها کرد. او از مرد بدوی پرسید: «چرا شترت را نبستی؟» مرد پاسخ داد: «به خدا توکل کردم.» آن گاه پیامبر جواب داد: «ابتدا شترت را ببند و بعد به خدا توکل کن.»
 
حضرت محمد (ص) مردم را به یافتن هدایت و راهنمایی در دین خود تشویق می‌کرد، اما او امید داشت که آن‌ها اقدامات احتیاطی اولیه را برای حفظ ثبات، ایمنی و سلامت همگان به کار ببندند. به عبارت دیگر او امید داشت که مردم عقل سلیم خود را به کار گیرند.
 
نویسنده: کریگ کونسایدین (Dr. Craig Considine) محقق، استاد، فعال رسانه‌ای شاغل در دپارتمان جامعه شناسی دانشگاه رایس و نویسنده کتاب «انسانیت محمد: یک دیدگاه مسیحی».
 
منبع: فارس
انتهای پیام/ 900
 
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار