به گزارش گروه اجتماعی دفاعپرس، سرهنگ صادق رضا دوست رئیس پلیس نظارت بر اماکن عمومی نیروی انتظامی در گفتوگویی تلویزیونی با اشاره به گسترش جهانی ویروس کرونا و شیوع این ویروس منحوس در کشور و ابتلاء هزاران نفر از هموطنان به این بیماری مهلک اظهار داشت: با عنایت به اینکه احتمال انتشار این ویروس در اماکن عمومی و پرتردد از جمله رستوران ها، تالارهای پذیرایی، باشگاههای ورزشی، آرایشگاه ها، قهوه خانهها و سفره خانههای سنتی و ... زیاد است، با همکاری اتاقهای اصناف و اتحادیههای صنفی در استانهای کشور، اقدامات کنترلی به اجرا در آمد.
وی ادامه داد: از طریق اتاق اصناف کشور، ممنوعیت عرضه قلیان توسط واحدهای صنفی قهوه خانه و سفره خانه سنتی (تا اطلاع ثانوی) به اتحادیههای صنفی مربوطه در استانهای سراسر کشور ابلاغ و کلیه واحدهای صنفی ذیربط با اقدام داوطلبانه متصدیان مربوطه تعطیل شد.
این مقام انتظامی به ممنوعیت برگزاری هرگونه مراسم اعم از جشن و عروسی، ختم، همایش، سمینار، اجرای برنامههای فرهنگی و هنری (کنسرت موسیقی) و ... در اماکن عمومی اشاره و تصریح کرد: به تبع آن کلیه واحدهای صنفی رستوران، تالارهای پذیرایی و باغ تالارها، تا اطلاع ثانوی با اقدام داوطلبانه اغلب متصدیان مربوطه تعطیل شدند.
رئیس پلیس نظارت بر اماکن عمومی ناجا خاطرنشان کرد: وضعیت مراکز عرضه اقلام و تجهیزات پزشکی مانند بازار ناصرخسرو به طور مستمر و روزانه مورد رصد و نظارت قرار گرفته و نسبت به ساماندهی و برخورد با متخلفان اقدام شد که این روند استمرار دارد.
سرهنگ رضادوست خاطرنشان کرد: با توجه به فرا رسیدن سال جدید و تعطیلات نوروزی و نیز انجام مسافرتهای احتمالی توسط هموطنان، برنامه بسیج مقابله محیطی با ویروس کرونا، جایگزین برنامه سلامت نوروزی شد برهمین اساس رویکرد این پلیس در امر نظارت انتظامی بر اماکن عمومی و صنوف به نظارت سلامت محور تغییر پیدا کرد.
وی به سودجویی افراد فرصت طلب با سوء استفاده از موقعیت پیش آمده و بدون در نظر گرفتن مصالح عمومی کشور نظیر گرانفروشی، احتکار و قاچاق اقلام بهداشتی، تجهیزات پزشکی، مواد ضدعفونی کننده و... اشاره و تصریح کرد: با همکاری و هم افزایی سازمانها و نهادهای مرتبط نظیر مراجع محترم قضائی، سازمان تعزیرات حکومتی، ادارات صمت، سازمان حمایت از تولید کنندگان و مصرف کنندگان، دانشگاههای علوم پزشکی و ... و نیز در اولویت قرار دادن موضوع و به کارگیری تمام ظرفیت و امکانات موجود، قرارگاه مبارزه با گرانفروشی، احتکار و قاچاق کالا تشکیل شد.
سرهنگ رضادوست به اعزام تیمهای مشترک به صورت مستمر از اصناف، انبارها و نشان گاههای اقتصادی و بازدید از آنها اشاره کرد و ادامه داد: در این رابطه، مقادیر زیادی اقلام بهداشتی از قبیل ماسک، دستکش، مواد ضد عفونی کننده و الکل تقلبی که مشکلاتی را برای مصرف کنندگان بوجود آورده بود، کشف و هماهنگیهای لازم برای تعیین تکلیف آنها انجام شد که بنا دستور قضائی، اقلام مکشوفه به شبکه توزیع تحویل داده شد.
رئیس پلیس نظارت بر اماکن عمومی ناجا ادامه داد: رصد و پایش حوادث و اتفاقهای احتمالی و جلوگیری از بروز بحران در اماکن عمومی در حوزه اصناف و بازار و نیز شناسایی و برخورد با محتکران کالاهای اساسی، پزشکی و بهداشتی در اولویت برنامهها و مأموریتهای محوله این پلیس قرار گرفت.
این مقام انتظامی با تاکید بر نظارت مستمر پلیس بر اماکن عمومی و صنوف، اذعان کرد: تا اطلاع ثانوی از اعمال مواد ۲۷ «برخورد با واحدهای صنفی فاقد پروانه کسب» و نیز ۲۸ برخورد با واحدهای صنفی دارای پروانه کسب متخلف به دلیل عدول از ضوابط مانند ساعت کار اصناف و ... «قانون نظام صنفی، به جز در موارد خاص» حکم قضائی یا تخلفات انتظامی مؤثر جلوگیری خواهد شد.
رئیس پلیس نظارت بر اماکن عمومی ناجا اعلام کرد: برخورد با واحدهایی که اقدام به احتکار، کم فروشی و گران فروشی اقلام بهداشتی و پزشکی میکنند، در اولویت مأموریتهای این پلیس قرار دارد.
وی به تعطیلی بازار در ایام تعطیلات نوروز به علت شیوع بیماری ویروس کرونا اشاره کرد و ادامه داد: با همکاری اتحادیه ها، اتاقهای اصناف و سایر سازمانهای ذیربط ترتیبی اتخاذ شد تا کلیه دوربینهای مدار بسته، دزدگیر و نگهبانان مجتمعهای تجاری، پاساژها و صنوف حساس و ویژه فعال شوند تا از وقوع هرگونه وقایع احتمالی نظیر سرقت، آتش سوزی و ... پیشگیری شود.
سرهنگ رضا دوست تصرحی کرد: پیرو مصوبه اخیر ستاد ملی مبارزه با کرونا و نیز در راستای اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی مقرر شد صرفاً واحدهای صنفی عرضه کننده مایحتاج عمومی و کالاهای اساسی نظیر فروشگاههای بزرگ و زنجیرهای (غرفههای عرضه اقلام مصرفی)، میوه فروشیها و میادین تره بار، نانوایی ها، سوپرمارکتها و لبنیاتی ها، فروشگاههای عرضه مواد پروتئینی مانند گوشت و مرغ و ماهی، مراکز تهیه غذاهای آماده بیرون بر، جایگاههای عرضه فرآوردههای نفتی (بنزین، گازوئیل، سی ان جی)، مراکز خدمات فنی خودرو و تأسیسات منازل، مراکز بهداشتی و درمانی دولتی و خصوصی، مراکز پخش دارو و داروخانه ها، مراکز تأمین آمبولانس دولتی و خصوصی مجاز به فعالیت به صورت شبانه روزی (۲۴ ساعته) هستند.
وی با تاکید براینکه سایر اصنافی که در این شرایط ضرورتی برای فعالیت آنها نمیباشد تا اطلاع بعدی تعطیل میشوند، گفت: پلیس نظارت بر اماکن عمومی ناجا به همه ردههای متناظر در استانهای سراسر کشور ابلاغ کرد تا، در راستای تحقق شعار نوروزی سال ۱۳۹۹ ناجا "سلامت خانواده و امنیت جامعه" و اجرای بهینه مصوبه یاد شده، با تشکیل و اعزام گشتهای کنترلی (شبانه روزی) نسبت به تأمین امنیت و اعمال نظارتهای سلامت محور بر واحدهای صنفی و اماکنی که مجاز به ارائه خدمات در این شرایط هستند، اقدام کنند و با همکاری مراجع صنفی (اتاقهای اصناف و اتحادیههای صنفی) از ادامه فعالیت اماکنی که از انجام این مصوبه خودداری میکنند، جلوگیری میشود.
این مقام انتظامی تصریح کرد: اتاقهای اصناف و اتحادیههای صنفی استانهای سراسر کشور در اجرای مصوبه مذکور و برابر قانون نظام صنفی میبایست ضمن اطلاع رسانی به کلیه اعضای تحت پوشش در خصوص چگونگی فعالیت اماکن عمومی و صنوف، نسبت به فعال کردن واحدهای نظارت و بازرسی و نیز نظارت مستمر بر واحدهای صنفی و اماکن عمومی تابعه اقدام کنند.
وی تاکید کرد: بدیهی است، نیروی انتظامی در چارچوب وظایف قانونی و مأموریتهای محوله، همکاری و پشتیبانی انتظامی لازم را از مراجع یاد شده به عمل خواهد آورد.
سرهنگ رضادوست درباره فروشگاههای بزرگ و زنجیرهای و سایر واحدهای صنفی که مجاز به به عرضه کالاهای اساسی و اقلام مصرفی هستند، گفت: فروشگاههای زنجیرهای و سایر واحدهای صنفی مجاز ملزم به رعایت پروتکلهای بهداشتی که توسط وزارت بهداشت ابلاغ شده (ضد عفونی کلیه سطوح و محیط امکنه عمومی، استفاده از تب سنج و اسپری ضد عفونی کننده در مبادی ورودی برای مراجعان و سایر تمهیدات بهداشتی) هستند و در صورت عدم رعایت موازین بهداشتی، پلیس در پشتیبانی انتظامی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با اولویت قرار دادن سلامت جامعه (نظارت سلامت محور) ملزم به برخورد قانونی با آنان بوده و از ادامه فعالیت آنان جلوگیری خواهد کرد.
رئیس پلیس نظارت بر اماکن عمومی ناجا در خاتمه گفت: این اطلاعیه به منزله ابلاغیه رسمی پلیس نظارت بر اماکن عمومی ناجا به اتاقهای اصناف و اتحادیههای صنفی سراسر کشور و اعضای تحت پوشش آنها تلقی شده و در صورت مشاهده هرگونه تخلف و عدول از مصوبه ابلاغی، بدون اغماض و برابر مقررات و ضوابط از ادامه فعالیت صنوف متخلف جلوگیری میشود و در صورت تکرار نسبت به تشکیل پرونده و معرفی به مراجع قضائی اقدام خواهد شد.
انتهای پیام/341