«حجتالله شیروانی» رئیس حوزه هنری چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با خبرنگار دفاعپرس در شهرکرد با اشاره به نقش هنر در بیان گفتمان انقلاب اظهار داشت: امروزه در نقش و جایگاه هنر در انتقال پیام شکی وجود ندارد و هیچ پیامی بدون آراسته شدن به زیور هنر نمی تواند تأثیر کاملی داشته باشد، در گفتمان سازی هم همین قاعده حاکم است.
رئیس حوزه هنری استان چهارمحال و بختیاری گفت: گفتمانهای انقلابی به هیچ وجه نمی توانند انتظار پیروزی و تأثیرگذاری داشته باشند جز آن که به هنر و بیان هنرمندانه و عناصر زیباشناختی اعتقاد داشته باشند.
وی عنوان کرد: هنر فراتر از یک رسانه است و گاه تبدیل به نگاه و معرفت و روش می شود و همین نکته است که وجه ممیزه ی آن چه هنر انقلاب می نامیم از غیر خود است، هنر انقلابی هنری در پی دگرگونی و تغییر است.
شیروانی بیان داشت: هنر انقلاب اسلامی همپای دیگر ساحت های انقلاب در پی درانداختن طرحی نو و یا احیای نگریستنهای زیباشناختی در سپهر تفکر ایرانی و اسلامی با رویکرد آرمان خواهی، تحول خواهی و آزادی خواهی است و تعالی انسان و بشریت و رستگاری او را می جوید.
رئیس حوزه هنری چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: شاید بتوان به جرأت گفت هنرانقلاب اسلامی از بسیاری ساحت های انقلاب پیشرو تر بوده و توانسته خواست و مطلوب انقلاب اسلامی ایران را درقالب آثار و تولیدات هنری بازنمایی کند.
هنر انقلاب به جست و جوی تعالی انسان
این مسئول با اشاره به ویژگی های هنر انقلاب اسلامی خاطر نشان کرد: اگر شعار و خواست انقلاب اسلامی ایران را در «استقلال»، «آزادی»، و «جمهوری اسلامی»، خلاصه کنیم می توان ویژگیهای هنر انقلاب را هم همین گونه بر شمرد.
وی ادامه داد: هنر انقلاب، هنری است که در پی استقلال انسان از اسارت های درونی و بیرونی است و سعی در این دارد که با تمام محدودیتهایی که انسان را احاطه و محصور می کنند برخوردی سلبی داشته باشد و انسان را وابستگی به جسمانیت از درون و دربند تلقین و سلطه های ابزاری بودن از بیرون برهاند.
رئیس حوزه هنری استان چهارمحال و بختیاری گفت: « آزادی خواهی » بخش ایجابی هنر انقلاب است. هنر انقلاب به جست و جوی تعالی انسان فارغ از تمام بندهاست. انسان روح ناآرام و بیقراری دارد که مدام درحال جست وجو و خواستن است.
شیروانی در ادامه با بیان اینکه «جمهوری» در ادبیات سیاسی نشانهی اهمیت مردم است و این یکی دیگر از ویژگیهای هنر انقلاب اسلامی است گفت: هنر انقلاب نه هنری در خود و صرفا برای خود است بلکه هنری برای جامعه و مردم است که تمام سعی و تلاشش تعالی انسان و بشریت است.
این مسئول خاطرنشان کرد: هنر انقلاب اسلامی همراه و همسوی دغدغه های مردم و جامعهی خود است و البته از حدود و حصار جغرافیایی هم فراتر میرود و گاه دغدغههایش به وسعت کل جغرافیا و عالم هستی است.
هنر انقلابی برای تبدیل شدن به گفتمان نیازمند الگو آفرینی است
شیروانی گفت: شهید آوینی با تجربهی همه سیر و سلوک معرفتی عصر خود است که به بینش الهی متوسل میشود و بعد از در راه گم شدن های فراوان بالاخره سمت و سو و راه درست را میجوید و این قائل شدن به صراط مستقیم است که او را هنرمندی انقلابی، نمونه و الگویی برای این هنر تبدیل می کند.
وی با اشاره به این که هنر انقلاب نیازمند روزآمدی مدام و مداوم است ادامه داد: اگر هنرمند انقلابی استقلال وجودی خود را رها کند و در قید و بند تقیدات ناصواب قرار گیرد و آزادی خواهی و آرمان خواهیاش رنگ ببازد و از مردم و مردمی بودن گریزان شود و به ورطهی جسمانیت و دنیاگرایی بغلطد ممکن است آثار خوب و سرشار از زیباییهای بصریای را تولید کند اما روح هنر انقلابی را در آثار او نخواهیم دید.
این مسئول افزود: هنرمند انقلابی بیش از هر شخص دیگر باید آگاه باشد و آن گونه به شناخت عقلی و قلبیای برسد که از مسیر طراط الهی خارج نشود. هستند هنرمندانی که ابتدا با انقلاب اسلامی زیستند و بعد در نیمه های راه از طراط انقلاب جدا شده و آثارشان دیگر در جرگه ی هنر انقلابی نمی گنجد.
وی تاکید کرد: هنر انقلاب برای تبدیل شدن به گفتمانی کامل و بدون خدشه نیازمند الگو آفرینی و بدیل آوری مداوم و مستمر است.
شیروانی با اشاره به ویژگیهای هنر شهیدآوینی تاکید کرد: آنچه هنر شهید اوینی را هنر شاخص و معیار هنر انقلاب اسلامی میکند هم ارزش بالای تکنیکی آثار ایشان و هم تسلط بی چون و چرا به مسائل زمان خود است، شهید آوینی هنرشناسی است که وقتی سخن میگوید آدمی تصور میکند فیلسوف و یا دانشمند علوم روز دارد صحبت میکند که با صلابت و استوار و با داشتن تفکری مشخص و باورهای راسخ به تحلیل مسائل میپردازد.
انتهای پیام/