به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، «محمود الزهار»، یکی از رهبران برجسته جنبش مقاومت اسلامی (حماس) در گفتوگویی ضمن بیان شرایط تبادل اسرا، گفت که این جنبش میزان جدیت پیشنهاد رژیم صهیونیستی در تبادل اسرا را بررسی میکند.
در همین خصوص، در مهرماه ۱۳۹۰ رژیم صهیونیستی هزار و ۲۷ اسیر فلسطینی را در مقابل تحویل «گلعاد شالیت» نظامی اسیر صهیونیستی از زندانهای خود آزاد کرد؛ اما دهها نفر از این اسرای آزاد شده مجددا به اسارت گرفته شدند و حماس آزادی آنها را پیش شرط ورود به مذاکره برای مبادله اسرایی جدید کرده است.
این رهبر جنبش مقاومت اسلامی در این خصوص گفت که حماس شروط، نام، اسرای در اولویت بویژه بیماران و افراد سالخورده را مشخص کرده است.
محمود الزهار در ادامه گفت: «مبدأ اساسی ما این است که هر طور شده اسرا را آزاد کنیم که این مسئله را از خیلی وقت پیش دنبال کردیم و مهمترین آن در معامله "وفاء الاحرار" سال ۲۰۱۱ بوده است».
الزهار توضیح داد که اسرا در وضعیت بسیار خطرناکی به سر میبرند و تمایل حماس به آزادی آنها دو چندان شده است.
رهبر حماس ادامه داد که این جنبش یک معامله عادلانه میخواهد که هدف محقق شود و در آن رژیم صهیونیستی به ضرر اسرا چیزی عایدش نشود.
محمود الزهار همچنین افزود: «اکنون اشغالگران بیش از پیش میتوانند واسطه پیدا کنند؛ اما نمیخواهیم که یکی از طرفهای اسرائیلی در موضوع چانهزنی و تشکیل کابینه علیه دیگری از این موضوع استفاده کند و نمیخواهیم این مسئله یک بازی سیاسی باشد که "بنیامین نتانیاهو" نخستوزیر رژیم صهیونیستی برای با استفاده از آن و به حساب اسرا نام خود را بالا ببرد».
این عضو سرشناس حماس تأکید کرد که این جنبش به دنبال نیت جدی است تا بازگشت اسرا محقق شود و ادامه داد: «[روز] بازگشت اسرا برای ما عید است و هزینه این بازگشت، اسرا، جنازهها یا چیزهای دیگری است که در دستان ماست».
محمود الزهار اعلام کرد که این جنبش منتظر «گامهای مثبت» رژیم صهیونیستی است و گفت، زمانی که در واقعیت چیزهایی باشد که حسن نیت اشغالگران را ثابت کند، آنگاه این جنبش آماده این اقدام خواهد شد.
الزهار تأکید کرد که مهم هدف است نه ابزار که در گذر زمان تغییر میکند. او همچنین گفت که اگر اشغالگران خواهان این مسئله باشند با آنها وارد مذاکرات جدی میشویم.
رهبر حماس درخصوص مسئله «نرمش جزئی» در تبادل اسرا گفت که برخی چیزها اصل هستند نمیتوان از آنها گذر کرد؛ اما ابزارهایی وجود دارند که جنبش میتواند آن را ارائه کند در صورتی که طرف مقابل از خود نرمش نشان دهد.
در همین ارتباط، پیشتر «یحیی السنوار» از رهبران حماس به دادن «امتیازاتی جزئی» در تبادل اسرا اشاره کرده بود.
وی همچنین تأکید کرد که در نرمشی که با ابزارها و روشها صورت بگیرد مانعی وجود ندارد؛ اما نه در اصول و اساس بنیادین.
محمود الزهار درباره فلسطینیان زندانی در عربستان سعودی گفت که این جنبش به عربستان فشاور میآورد تا بدون محاکمه آنها را آزاد کند. و تأکید کرد که زندانیان فلسطینی جنایتی مرتکب نشدهاند و تنها برای حمایت از اسرا، شهدا و قشر ضعیف در فلسطین پول جمع میکردند که در این مسئله نیز مقامات سعودی در جریان کار بودند.
عربستان سعودی بیش از شصت فلسطینی و اردنی را به دلیل حمایت از آرمان فلسطین بازداشت و اتهاماتی از قبیل «کمک به گروهی تروریستی و حمایت مالی از آن» به این افراد وارد کرده است. این کشور در کیفرخواست صادر شده علیه بازداشتیهای فلسطینی ادلهای مانند کشف و ضبط روغن زیتون از آنها، فرستادن قربانی به غزه و داشتن کتابی درباره تاریخ فلسطین ذکر کرده است.
انتهای پیام/341