به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، واکنش «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا به همه گیری ویروس کرونا که وی آن را یک «فریب» توصیف کرده بود به شدت در داخل این کشور مورد انتقاد قرار گرفته است. مردم این کشور معتقدند که این واکنش ناکافی بوده و برخی نیز از آن به عنوان بی مسئولیتی یاد کردهاند.
به گزارش روزنامه انگلیسی «گاردین»، به لطف اقدامات ترامپ، فاجعه موازی دیگری در سرتاسر جهان در حال پدیدار شدن است و آن، ویران شدن اعتبار آمریکا به عنوان یک رهبر و شریک امن، قابل اعتماد و شایسته بینالمللی است.
«استفان والت» استاد روابط عمومی در دانشگاه هاروارد انگلیس در یادداشتی نوشت: «واکنش خود محور، بی نظم و نامتناسب دولت ترامپ به ویروس کووید-19 به بهای تریلیونها دلار و مرگ اجتناب ناپدیر هزاران آمریکایی تمام خواهد شد.»
وی در ادامه افزود: «این تنها آسیبی نخواهد بود که آمریکا از آن رنج خواهد برد. ورای شعار دوباره آمریکا را بزرگ کنیم (شعار انتخاباتی ترامپ) این شکست سیاسی، اعتبار آمریکا به عنوان کشوری که میداند چگونه کارها را به طور موثر به پیش ببرد، تضعیف خواهد کرد.»
این استاد دانشگاه انگلیس هشدار داد که این تغییر نامطلوب میتواند دائمی باشد.
ترامپ از سال 2017 و از زمانی که قدرت را در کاخ سفید در دست گرفت، به دوستان آمریکا توهین کرده، ائتلافهای چندجانبه را تضعیف کرده و مقابله را به جای همکاری انتخاب کرده است.
تحریمها، محدویتها و بایکوتها علیه چین، ایران و اروپا در عرصه جهانی باعث ایجاد تفرقه شد.
اما روش مدیریت ناسازگار و غیرصادقانه ترامپ در مقابل همه گیری کرونا، وجود فاصله بسیار زیاد را ثابت کرد.
رفتار نامنظم که در گذشته تحمل میشده در حال حاضر به عنوان اقدامی کامل خطرناک تلقی میشود. هم اکنون در بسیاری از کشورهای اروپایی این درک بوجود آمده که ترامپ قابل اعتماد نیست و وی به عنوان یک تهدید تلقی میشود و این درک نه فقط به دلیل شکست دولت ترامپ در رهبری بوده بلکه آشکارا به دلیل اقدامات خصمانه و بیپروای وی بوده است.
واکنش خشمگین آلمان به ناپدید شدن 200 هزار ماسک در تایلند یکی از این موارد است. قرار بود این ماسکها از تایلند به برلین منتقل شوند اما سر از آمریکا در آوردند.
هنوز هیچ مدرکی وجود ندارد که ترامپ انجام این دزدی را تایید کرده باشد اما مردم اعتقاد دارند که اینگونه اقدامات از وی بر میآید.
«آندریاس جیزل» از سیاستمداران آلمانی در این باره گفته است: «ما این اقدام را یک دزدی دریایی مدرن در نظر میگیریم. این رفتاری نیست که در چارچوب همکاری فراآتلانتیک باشد. حتی در زمان بحران جهانی ما نباید به تاکتیکهای غرب وحشی پناه ببریم.»
اروپا پیش از این نیز از برخی گزارشها در این باره که ترامپ تلاش دارد تا حق انحصاری واکسن ویروس کرونا که در آلمان در حال توسعه است را بدست بیاورد، خشمگین شده بود. یکی دیگر از اقدامات خودمحورانه دولت ترامپ که سرتاسر اروپا را عصبانی کرد، اقدام یکجانبه دولت وی برای ممنوعیت سفر از اروپا به آمریکا بود که بدون هیچگونه رایزنی با اروپاییها یا حتی توجیه علمی صورت گرفت.
ویرانی شهرت آمریکا تنها به اروپا محدود نمیشود. کشورهای گروه هفت در نشست اخیر خود نتوانستند بیانیه مشترکی را صادر کنند و دلیل آن اصرار دولت ترامپ بر این موضوع بود که ویروس کرونا را «ویروس ووهان» نامگذاری کنند تا بدین ترتیب تمامی تقصیرها بر عهده چین بگذارند.
انتهای پیام/341