به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «مصطفی رضایی» پژوهشگر حوزه فرهنگی در گفتوگویی پیرامون هفته هنر انقلاب اسلامی اظهار داشت: شهید «مرتضی آوینی» از قبل انقلاب هم تحصیلاتی در زمینه هنر و معماری داشتند، اما از ابتدای انقلاب بود که تصمیم به حضور تکلیف مدارانه در عرصه خدمت به انقلاب گرفتند.
وی در ادامه گفت: شهید آوینی ابتدا در عرصه جهاد سازندگی شروع به فعالیت کردند و به تعبیر خودشان رفتند که برای انقلاب بیل بزنند، ایشان در این مسیر با فقر و محرومیتهای مردم مناطق دور افتاده کشورمان مواجه شدند و از همان جا تصمیم به ساخت مستند در این زمینه گرفتند و در دوران جنگ تحمیلی نیز مجموعه مستندهایی تحت عنوان روایت فتح ساختند.
پژوهشگر حوزه فرهنگی با اشاره به نگاه خالصانه و اشراقی شهید آوینی به مسائل گفت: نگاه ارزشی، عرفانی و تأویلی این شهید به مسائل همان نگاه مورد نظر و تأکیدی در هنر دینی و اسلامی است که در واقع نگاه ما به اشیاء و دنیا باید یک نگاه تأویلی باشد تا از ظاهر مسائل به باطن پی ببریم و در عین حال آن را به شکل هنرمندانه برای مخاطب بیان کنیم.
رضایی متذکر شد: جنگ و اتفاقات آن پر از خون و کشتار و مسائل دردناک و لطمه زننده است، اما اگر همین جنگ رویکرد ارزشی و ژرفی پیدا کند دفاع از حق و حقیقت میتواند در تابلوی هنرمندانه ترسیم شود.
وی با بیان اینکه شهید آوینی همواره به دنبال حقیقت بود و قبل از آشنایی با امام خمینی (رحمه الله علیه) و انقلاب در یک فضای روشنفکری خاصی به سر میبرد و نسبتی با ارزشها نداشت گفت: این شهید، در مواجهه با انقلاب اسلامی به دلیل روحیه حقیقت جویی که داشت نور ارزشها و حقیقت انقلاب را سریعاً دریافت کرد و به این سمت کشیده شد.
پژوهشگر حوزه فرهنگی اظهار داشت: کسی مانند شهید مرتضی آوینی که در تمام سختیهای جنگ، زیبایی ها، لطایف و حقیقتها را بیان میکند میتواند روح جامعه را هم زنده کند و این افکار را به مخاطبان نیز منتقل کند.
منبع: رادیو گفتوگو
انتهای پیام/ 900