به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، جلیل رحیمی جهان آبادی در گفتوگویی با اشاره به احتمال افزایش درگیری ایران و آمریکا در حوزه خلیج فارس، به بررسی پیشنهاد خط تلفن قرمز پرداخت و اظهار داشت: در طول چهل سال گذشته که جمهوری اسلامی ایران تشکیل شد و در منطقه خاورمیانه حضور قدرتمند و مستقل از آمریکایی ها را تجربه می کند، هیچ وقت خلیج فارس بدون تنش نبوده ، ریشه تنش حضور آمریکاییها است.
نماینده مردم تربت جام، تایباد و باخرز در مجلس ادامه داد: آمریکایی ها این حق را به خود داده اند که هزاران کیلومتر دور تر از وطنشان، در آب های سرزمینی ما ورود کنند و برای ما تعیین و تکلیف کنند، کشورهای منطقه عمدتا چون یا رابطه خوبی با آمریکا دارند یا به لحاظ قدرت سیاسی و نظامی در شرایطی نیستند که بخواهند حضور آمریکایی ها را مورد اعتراض قرار دهند، تنها ایران است که اعتراض می کند.
وی اظهار داشت: حضور ایران در خلیج فارس بر اساس کنوانسیون های بین المللی و بر اساس حقوق دریاها، از جمله حقوق مشروع محسوب می شود، بر این اساس ایران می تواند از آب های سرزمینی و منطقه انحصاری و اقتصادی خود در خلیج فارس یا از حضور در آبهای آزاد استفاده کند و امنیت خودش را بر قرار کند.
این مقام مسوول بیان کرد: اما آمریکایی ها حضور خود را برای صلح و حضور ایرانی ها را برای تنش جلوه می دهند، در حالی که اصل ماجرا این نیست بلکه آمریکایی ها ریشه تنش و نا آرامی ها هستند و منطقه ای که محل زندگی ما و کشورهای همسایه است را با حضوربدون دلیل نظامی هایش و با رفت و آمد های مکرر تبدیل به منطقه ناامن می کند.
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با اشاره به تجربه تاریخی ایران، گفت: در طول تاریخ انگلیسی ها، پرتغالی ها، هلندی ها و کشورهای دیگر از سیاست کشتی های توپ علیه ایران و کشورهای منطقه اقدام کرده اند، آنها با این سیاست به حاکمان ایران فشار می آوردند اما حضور نظامی آمریکایی ها در 40 سال اخیر در خلیج فارس و سایر فشار ها از جلمه تحریم ها نتوانسته نظام جمهوری اسلامی ایران را وادار به تصمیم گیری بر اساس خواست آمریکایی ها کند.
خلیج فارس
وی افزود: آمریکا از این بابت نگران است که الگوی مقاومت ایران و بازدارنده ایرانی برای سایر کشورها ابهت آمریکا را از بین ببرد و دیگر به حضور آمریکا در منطقه تن ندهند.
این مقام مسوول در خصوص پیشنهاد تلفن خط قرمز بین ایران و آمریکا بیان داشت: در دوره جنگ سرد زمانی که بحران کوبا در روابط بین آمریکا و شوری رخ داد و احتمال جنگ زمان جان اف کندی و نیکیتا خروشچف وجود داشت، خیلی ها به این فکر افتادند که اگر مسئولین ارشد دو کشور ارتباط مستقیم داشته باشند سوء تفاهم ها از بین می رود .
رحیمی جهان آبادی درادامه گفتوگو با خبرگزاری خانه ملت، گفت: بسیاری ازکشورهای جهان از تنش های بین ایران و آمریکا نگران هستند و فکر می کنند در این منطقه که بیش از 67 درصد انرژی جهان را دارد و از لحاظ نظامی و اقتصادی منطقه مهمی است، تنش ها و سوء تفاهم ها به جنگ بین ایران و آمریکا منجر شود.
وی ادامه داد: چند ماه پیش شاهد ترور و شهادت فرمانده سپاه قدس ایران و حمله سنگین ایران به پایگاه نظامی آمریکا در عراق بودیم، این ماجراها بسیاری را نگران کرده است از این رو پیشنهاداتی برای رفع سوءتفاهم ها و ارتباط مستقیم داده می شود.
این نماینده مجلس در خصوص ایفای نقش عمان و سوئیس برای ایجاد خط تلفن قرمز بین ایران و آمریکا پرداخت و گفت: بر این باور هستم که در منطقه کشورهای زیادی وجود دارند که با ما و آمریکا روابط خوبی دارند، عمانی ها شاید یکی از گزینه مناسب باشد، چون آنها در خیلی از زمینه هایی که ما با آمریکایی ها تنش داریم منافع مستقیمی ندارند که بخواهند منافعشان را دخیل کنند، در طول چهل سال گذشته عمانی ها معمولا نقش واسطه را به خوبی ایفا کردند.
خط تلفن قرمز م تواند بسیاری از سوءتفاهمها و واسطهها را حذف کند
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس توضیح داد: نکته اینجاست که پیشنهاد خط تلفن قرمز، با توجه به پیشینه ای که در دوره جنگ سرد بین آمریکا و شوری داشته به معنای ارتباط مستقیم دو کشور است به نحوی که آنها بتوانند هر زمانی مشکلی ایجاد می شود از طریق تماسهای مستقیم صحبت های خود را به گوش یکدیگر برسانند، بنابراین فکر میکنم اصل این پیشنهاد بد نیست و می تواند بسیاری از سوءتفاهم ها و واسطه ها را حذف کند.
رحیمی جهان آبادی تاکید کرد: نکته این است که ما باید به خوبی در جهان تبیین کنیم این است ریشه تنش درمنطقه حضور آمریکایی ها است آنها به ناحق در این منطقه حضور دارند، آب راه خلیج فارس آب راهی است برای کشورهای ساحلی آن که حق دارند از این منطقه ویژه حفاظت و حراست کنند اما حضور آمریکایی در این منطقه، ایجاد پایگاه نظامی و رفت و آمد کشتی های نظامی شان ریشه تنش و درگیری است و اگر کسی می خواهد تنش از منطقه خلیج فارس از بین برود شیوه آن ایجاد خط قرمز نیست، راه آن مخالفت با حضور آمریکایی ها در منطقه است.
رئیس کمیته بینالملل کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس گفت: دوران سیاست کشتی ها توپ دار و تهدید کشورها با ناوهای هواپیما بر، دوران تحمیل خواسته های یک ابر قدرت از انتهای دنیا در منطقه خلیج فارس به پایان رسیده است، ایرانی ها در این چهل سال به خوبی نشان داده اند توانایی برقراری امنیت را در خلیج فارس دارند.
منبع: خانه ملت
انتهای پیام/ 900