تحولات کرونایی اجازه یکه‌تازی آمریکا در جهان را نمی‌دهد

یک کارشناس مسائل منطقه گفت: تحولات کرونایی به گونه‌ای است که خیلی مسائل را به آمریکا تحمیل خواهد کرد و و این کشور دیگر یکه‌تاز منطقه و جهان نخواهد بود.
کد خبر: ۳۹۳۹۵۴
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۶ - 28April 2020

تحولات کرونایی اجازه یکه‌تازی آمریکا در جهان را نمی‌دهدبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، رضا میرابیان کارشناس مسائل منطقه در گفت‌وگویی درباره شیوع کرونا در منطقه خاورمیانه و امکان همکاری‌های منطقه‌ای اظهار داشت: امیدوار هستیم که بحران کرونا بتواند بر مناسبات سیاسی میان کشورهای منطقه و به خصوص ایران با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس تأثیر مثبتی بگذارد.

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد دنیا آبستن یک پوست اندازی است و تحول جدیدی در حال رغم خوردن است. سقوط قیمت نفت آمریکا به رقمی معادل منفی ۳۷ دلار، موضوعی بی سابقه بود که اصلاً در تاریخ نفت سابقه نداشته و خود این نشان می‌دهد که جهان در آینده با تحولاتی روبرو خواهد شد.

تحلیلگر مسائل خاورمیانه گفت: ورشکستگی شرکت‌های بزرگ و بدهی کشورهای صنعتی نشان می‌دهد که دنیای پساکرونا دیگر به مانند دنیای پیش از شیوع این ویروس در جهان نخواهد بود. جالب است که این نکته را نیز مورد توجه قرار دهیم که در همین موضوع بحران نفتی، کشوری که کمترین آسیب را دیده جمهوری اسلامی ایران است.

میرابیان افزود: کم‌ترین وابستگی کشورمان به نفت سبب شده است که ایران کم‌ترین آسیب را از تلاطم بازار نفتی دیده که به نحوی توفیق اجباری به حساب می‌آید. جمهوری اسلامی ایران به دلیل شرایط سخت فشار حداکثری و تحریمی که در طول دو سال گذشته از سوی آمریکا اعمال شد، توانست اقتصاد خود را مقاوم کرده و به نوعی با شرایط سازگار کند.

وی عنوان کرد: تماس رئیس جمهور کشورمان با برخی مقامات ارشد کشورهای منطقه‌ای و اعلام آمادگی ایران برای انتقال تجربه و صادرات اقلام درمانی و بهداشتی در مسیر مبارزه با کرونا با استقبال مواجه شده است.

کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به پاسخ محمدجواد ظریف به حرف‌های دونالد ترامپ اضافه کرد: وقتی رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که حاضر است در صورت تماس ایران با ایالات متحده به کشورمان دستگاه ونتیلاتور صادر کند، وزیر امور خارجه به درستی گفت که ایران به توان صادر کردن این دستگاه‌ها رسیده و حتی می‌توانیم به آمریکا نیز صادر کنیم.

میرابیان تصریح کرد: کرونا برخی از کشورها ازجمله جمهوری اسلامی ایران را می‌تواند وارد صحنه بین‌المللی و منطقه‌ای به صورت شتابان کند.

وی با اشاره به طرح ایران برای صلح در خلیج فارس موسوم به امید خاطرنشان کرد: تماس روحانی با امیر کویت و قطر در راستای ایجاد همکاری‌های منطقه‌ای بود تا از شرایط کرونا استفاده شود و تغییری در زمینه‌های فکری کشورهای منطقه ایجاد شود.

کارشناس مسائل منطقه اظهار داشت: کرونا می‌تواند سبب نزدیکی و همکاری کشورهای منطقه و حتی فرامنطقه‌ای با یکدیگر شود. مشکلی که هست این بوده که آمریکایی‌ها کشورهای منطقه را تحت فشار قرار می‌دهند تا با ایران رابطه خوبی نداشته باشند.

میرابیان در خاتمه افزود: به نظر می‌رسد تحولات کرونایی به گونه‌ای است که خیلی مسائل را به آمریکا تحمیل خواهد کرد و دیگر شرایط به گونه‌ای نخواهد بود که واشنگتن آزادی عملی برای مانور داشته باشد و این کشور دیگر یکه‌تاز منطقه و جهان نخواهد بود. همین موضوع می‌تواند سبب گسترش همکاری منطقه‌ای میان کشورها در خاورمیانه شود.

منبع: مهر

انتهای پیام/ 900

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار