دفاع‌پرس گزارش می‌دهد؛

تصمیم آلمان علیه حزب‌الله چه ارتباطی با آشوب‌های این روز‌های لبنان دارد؟

فرمان ممنوعیت فعالیت حزب‌الله لبنان در آلمان با تشدید اعتراضات و آشوب‌های لبنانی‌ها، ارتباطی مستقیم دارد و در راستای یک هدف انجام می‌گیرد.
کد خبر: ۳۹۴۵۹۵
تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۳:۰۵ - 03May 2020

تصمیم آلمان علیه حزب‌الله چه ارتباطی با آشوب‌های این روز‌های لبنان دارد؟گروه بین‌الملل دفاع‌پرس: هفته گذشته بود که فرمان ممنوعیت فعالیت حزب‌الله لبنان در کشور آلمان توسط «هورست زیهوفر» وزیر این کشور برای اجرا صادر شد؛ پس از این پیام توئیتری بود که وزارت کشور آلمان نیز اعلام کرد که نام «حزب‌الله لبنان» را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داده است.

پس از فرمان ممنوعیت فعالیت حزب‌الله لبنان در آلمان، «ریچارد گرنل» سفیر آمریکا در آلمان که مسئولیت سرپرستی سازمان اطلاعات ملی آمریکا را هم برعهده دارد، در پیامی توئیتری نوشت: «آلمان در دسامبر (۲۰۱۹) تصمیم خود برای ممنوع کردن کلیت حزب‌الله را گرفته بود و امروز آن‌ها این ممنوعیت را اجرایی کردند؛ جهان کمی امن‌تر شد.»

به‌دنبال این اقدام آلمانی‌ها، واکنش‌ها نسبت به این موضوع آغاز شد؛ برخی کشور‌های منطقه همچون عربستان سعودی نتوانستند ذوق‌زدگی خود را کنترل کنند؛ وزارت خارجه عربستان در اظهارنظری مضحک با ادعای اهمیت این اقدام در راستای مبارزه با تروریسم منطقه‌ای و بین‌المللی، بر ضرورت اتخاذ مواضع مشابه از سوی جامعه بین‌المللی تاکید کرد.

وزارت خارجه آمریکا نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ما از آلمان بابت اعلام تمامیت حزب‌الله به عنوان سازمان تروریستی و برداشتن گام‌های محکم علیه افراد مظنون به حمایت از حزب‌الله تقدیر می‌کنیم.»

در مقابل خوشحالی سعودی‌ها و کشور‌های مرتجع منطقه در خصوص اقدام برلین، تمامی جریان‌های ضد اسرائیلی در منطقه از انصارالله یمن گرفته تا جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و احزاب و جریان‌های مختلف لبنانی و فلسطینی تصمیم آلمانی‌ها را محکوم کردند.

پس از این اقدام آلمانی‌ها، «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان هم در پی توجیح این اقدام برآمد و گفت: «حزب‌الله حق اسرائیل برای موجودیت را انکار می‌کند، به خشونت و ترور تهدید می‌کند و به نو‌سازی گسترده زرادخانه موشکی خودش ادامه می‌دهد.»

نکته مهم این است آلمان پیش از این با تفکیک شاخه نظامی و سیاسی حزب‌الله لبنان، تنها فعالیت شاخه نظامی مقاومت حزب‌الله لبنان را ممنوع اعلام کرده بود، فلذا یک سوال برای مخاطب ایجاد می‌شود؛ چرا آلمانی‌ها تاره یادشان افتاده که حزب‌الله لبنان یک تهدید محسوب می‌شود؟

جواب این سوال در آخرین سفر «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا نهفته است؛ پمپئو در آن سفر اظهار امیدواری کرده بود که این کشور همانند انگلیس، فعالیت‌های حزب‌الله لبنان را ممنوع اعلام کند.

قطعا این تصمیم آلمانی‌ها با تحرکات آمریکایی‌ها در خصوص تشدید اعتراضات و آشوب‌های لبنانی‌ها در راستای تخریب دولت «حسان دیاب» (نامزد مورد حمایت حزب‌الله و همپیمانان آن در جریان ۸ مارس) که در گزارشی تحت عنوان: «نقشه جدید آمریکایی‌ها برای تشدید اعتراضات در لبنان» به آن پرداختیم، ارتباط مستقیم دارد و هدف نهایی تضعیف محور مقاومت در لبنان و در پی آن منطقه غرب آسیا خواهد بود.

انتهای پیام/ ۴۲۱

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار