به گزارش خبرنگار دفاعپرس از رشت، سرهنگ «عباس بایرامی» مدیر کل حفظ آثار گیلان صبح امروز «سه شنبه» در نشست ستاد گرامیداشت سوم خرداد در سالن جلسات شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی گیلان، اظهار داشت: مقاومت جانانه تمام اقشار در فتح خرمشهر نقش داشت، لذا در فضای خبری و رسانه باید منعکس دهنده این حماسه باشیم. سقوط خرمشهر غم بار بوده، ولی باید علل و عوامل آن را تجزیه و تحلیل کنیم این که زمین میدهیم و زمان میگیریم.
مدیر کل حفظ آثار گیلان با بیان اینکه فتح خرمشهر درس بزرگی به تاریخ ایران اسلامی داد که جز در سایه مقاومت نمیتوانیم در برابر دشمنان ایستادگی کنیم، تصریح کرد: عملیات الی بیت المقدس ۱۰ اردیبهشت سال ۶۱ با رمز «یا علی بن ابی طالب» آغاز شد و چهار هدف داشت: بیرون راندن دشمن، القای قدرت سیاسی و نظامی ایران، انهدام نیروهای متجاوز و آزاد سازی خرمشهر هدف اصی بود که به آن دست یافتیم.
سرهنگ «عباس بایرامی» با بیان اینکه بعد از ۲۴ روز مقاومت و تلاش سلحشوران این عملیات توانستیم با عنایت خدا و مدیریت حضرت امام «ره» خرمشهری را که ۵۷۸ روز در چنگال دشمن اسیر بود آزاد کنیم، افزود: فتح خرمشهر آغاز بر هم زدن معادلات منطقهای در صحنه نبرد بود.
وی با اشاره به سخن امام راحل که فتح خرمشهر آزادی بیت المقدس را به همراه خواهد داشت، تاکید کرد: مهمترین و مشعشعترین بخش دفاع مقدس بحث فتح خرمشهر است، سوم خرداد مثل نگینی در تاریخ دفاع مقدس است خرمشهر را خدا آزاد کرد و واقعاً هم همین طور است امروز نیز شاهد اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران در تصمیم گیریهای منطقهای و جهانی هستیم.
«عباس بایرامی» در ادامه به نقش مهم گیلانیان در عملیات بیت المقدس و فتح خرمشهر اشاره کرد و افزود: گیلانیها نقش برجستهای در این عملیات دارند، تکاوران نیروی دریایی ما جزء اولینها بودند که در مقاومت ۳۴ روزه در خرمشهر جنگیدند. نیروهای مردمی گیلان دو روز بعد از شروع جنگ تحمیلی وارد مناطق عملیاتی شدند و در عملیات بیت المقدس نیز گیلانیان حتی بعد از آزادی این شهر برای تثبیت این موفقیت در منطقه ماندند.
وی در ادامه با بیان اینکه گیلان در این عملیات ۲۶۰ شهید تقدیم کرده است، اظهار داشت: جوانترین شهید گیلانی با حدود ۱۳ سال سن «شهید سید احمد سادات کیایی» بوده و ۷۰ جانباز نیز از سوی گیلانیان در این عملیات تقدیم انقلاب و نظام شده است.
بایرامی با اشاره به اینکه امسال به واسطه شیوع ویروس کرونا و وضعیت شهرها امکان برگزاری مراسم بزرگداشت نخواهد بود، تاکید کرد: رژه موتوری، دعوت از حماسه سازان گیلانی فتح خرمشهر، واکاوی نقش گیلانیان در این عملیات و معرفی ۲۶۰ شهید عملیات بیت المقدس گیلان در دستور کار قرار گرفته است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گیلان با تأکید بر لزوم بهره گیری از اسناد دفاع مقدس توسط رسانهها برای تبیین و تشریح دستاوردهای فتح خرمشهر، متذکر شد: باید تلاش کنیم که پیروزی عملیات بیت المقدس را، امروز با موفقیتهای کسب شده در مبارزه با کرونا در سایه وجود تحریمها از سوی دشمنان تبیین کنیم.
سرهنگ «حسین مصطفی پور» معاون هماهنگ کننده سپاه قدس گیلان هم با بیان اینکه به فرموده رهبر انقلاب "خرمشهرها در پیش است"، اظهار داشت: باید از افتخارآفرینیهای گذشته به عنوان پلی برای موفقیتهای جدید استفاده کرد.
معاون هماهنگ کننده سپاه قدس گیلان با اشاره به اینکه در برهه بسیار حساس کنونی خرمشهرهای بسی سختتر در پیش است، خاطرنشان کرد: دشمن با جدیت تمام برای شکستن مقاومت ملت ایران به ویژه در حوزههای اقتصادی در حال تلاش و برنامهریزی است تا با تنگتر کردن عرصه، به خیال خام خود زمینه آسیب به نظام را فراهم کند.
سرهنگ «حسین مصطفی پور» با اشاره به نقشههای شوم دشمن در زمینههای اقتصادی، تاکید کرد: در حال حاضر در شرایط دفاع مقدس اقتصادی قرار داریم و برونرفت از این مشکلات با اقتصاد مقاومتی و توجه به تولید داخلی صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی در طول مسیر خود خرمشهرهای دیگری در عرصههای اقتصادی و فرهنگی را از دست داد، افزود: در مباحث اقتصادی قطعاً خرمشهرهای محاصره شده داریم که برای رفع آن باید همگان تلاش کنیم.
مصطفی پور ادامه داد: مشکلات و موانعی که در گذشته در فتح خرمشهر داشتیم امروز به برکت انقلاب اسلامی برطرف شده است و لذا با همت رزمندگان گذشته و جوانان نخبه و غیور ایرانی در عرصه دفاعی توانستیم به بازدارندگی برسیم.
معاون هماهنگ کننده سپاه قدس گیلان، با اشاره به شرایط سخت دوران جنگ، افزود: پیروزی هشت سال دفاع مقدس و آزادسازی خرمشهر از گشایش الهی و همچنین ایمان، تقوا و مجاهدت رزمندگان بود که دست دشمن را از خاک کشور دور کرد.
وی در پایان با بیان اینکه هدف از برگزاری گرامیداشت آزادسازی خرمشهر تنها اجرای برنامههای فرهنگی نیست، تصریح کرد: باید از درس گیری و عبرت آموزی آن دوران گرههای کور را باز و خرمشهرهای دیگر در مسیر انقلاب اسلامی را فتح کنیم لذا برنامههای بزرگداشت دفاع مقدس باید با رویکرد انتقال نسلی انجام گیرد تا آیندگان نیز با مجاهدتهای رزمندگان اسلام آشنا شوند.
انتهای پیام/