به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، مراسم تحلیف «بنیامین نتانیاهو»، که در انتظار برگزاری دادگاه رسیدگی به اتهامهای متعددش در دادگاه رژیم صهیونیستی است، برای تصدی ۱۸ ماهه سمت نخست وزیری برگزار شد، اما آینده سیاسی این رژیم و شخص نتانیاهو به دلیل مشکلات و چالشهای متعدد پیش رو همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد.
توافق «بنیامین نتانیاهو» و «بنی گانتز»، رئیس پیشین ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی و وزیر جنگ و معاون نخست وزیر فعلی این رژیم با هدف جلوگیری از ورود اراضی اشغالی به دور چهارم انتخابات سراسری و تداوم بن بست سیاسی که از دسامبر ۲۰۱۸ آغاز شده، فاکتور مهمی در خروج این رژیم از بحرانهای متعدد سیاسی، امنیتی، اقتصادی و اجتماعی محسوب نمیشود.
علت این امر را با نگاهی گذرا به بحرانهای متعددی که این رژیم در ماههای اخیر با آنها به شکلی جدیتر مواجه شده، میتوان دریافت.
• چالش سیاسی: مهمترین چالش و بحران پیش روی رژیم صهیونیستی و نتانیاهو را باید چالش سیاسی دانست؛ این رژیم که از دسامبر ۲۰۱۸ فاقد کابینه دائم بوده و سه دور انتخابات بی نتیجه را در ماههای آوریل و سپتامبر ۲۰۱۹ و مارس ۲۰۲۰ به موازات چند دور انحلال کنست تجربه کرده، به خوبی دریافته که تا چه حد از عدم اتحاد و انسجام رنج میبرد.
ناکامی دو انتخابات آوریل و سپتامبر به دلیل ناتوانی نتانیاهو و گانتز در کسب حمایت ۶۱ کرسی به منظور تشکیل کابینه و چانه زنیها و افشاگریهای متعدد طرفین در مورد هم پس از انتخابات ماه مارس، عمق شکاف سیاسی در این رژیم را آشکار کرد.
اما شیوع بیماری «کرونا» با آشکار کردن ناکامیها و ناتوانیهای این رژیم، در نهایت گانتز را از موضع سرسختانه عدم توافق با نتانیاهو به موضع منعطفتر نخست وزیری چرخشی رساند؛ هرچند آینده این توافق چندان روشن به نظر نمیرسد.
استعفای دیرهنگام گانتز از سمت ریاست کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی)، بازپس گیری درخواست استعفا و مجددا ارائه این درخواست به خوبی نشان میدهد که بی اعتمادی در این توافق تا چه حد تعیین کننده است.
برنامه الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی که به عنوان نقطه اتصال و تضمین توافق مذکور مطرح شده، نیز با در نظر داشتن واکنش جامعه بین المللی و کشورهای مختلف و البته گروههای فلسطینی، سرنوشتی جز سرنوشت طرح به اصطلاح صلح «معامله قرن» در انتظارش نیست.
• بحران بهداشتی: دومین چالش مهم اراضی اشغالی در روزها و هفتههای اخیر، شیوع بیماری کرونا است که تاکنون بیش از ۱۶ هزار نفر را مبتلا کرده و ۲۷۲ نفر از ساکنان اراضی اشغالی را به کام مرگ فرستاده است.
این بحران سبب شد تا مشکل مالی این رژیم پس از برگزاری سه دور انتخابات ناکام مشخصتر شده و در ترکیب با بحران اقتصادی ناشی از اعمال محدودیتها و قرنطینه به معضلی جدی برای ساختار بهداشت و درمان این رژیم مبدل شود.
مقامهای صهیونیست در حال حاضر با بحرانهای جدی مانند افزایش شمار خودکشیها، کمبود تجهیزات پزشکی، کمبود کادر درمان، کمبود فضای پزشکی، نگرانی از موج دوم کرونا، ... در زمینه بهداشتی و بیمارستانها مواجه هستند.
• بحران اقتصادی: همانگونه که گفته شد رژیم صهیونیستی در پی برگزاری سه دور انتخابات بی نتیجه و عدم تصویب قانون بودجه به دلیل بحران سیاسی و انحلال کنست با مشکل جدی در زمینه اقتصادی مواجه شده بود؛ این مشکلات در پی اعمال قرنطینه و تعطیلی مشاغل در اراضی اشغالی تشدید شده و نرخ بیکاری را به شدت افزایش داده است.
• شورشهای اجتماعی: بن بست سیاسی، چالش مرگبار بهداشتی و مشکلات اقتصادی در اراضی اشغالی در نهایت به اه افتادن موج جدیدی از اعتراضهای اجتماعی در شهرهای مختلف اراضی اشغالی را در پی داشت.
در چهار هفته گذشته ساکنان معترض اراضی اشغالی با حضور در خیابانهای شهرهای مختلف ضمن اعتراض به تحولات سیاسی، در مورد طیف گستردهای از مشکلات اعم از اقتصادی، افزایش ساعات کار بخش بهداشت و درمان و ... ابراز نگرانی کردند.
• چالش امنیتی: این چالش را باید دیرینهترین چالش رژیم مجعول صهیونیستی دانست؛ بحران امنیت در اراضی اشغالی در واقع نتیجه لاینفک اشغالگری این رژیم از سال ۱۹۴۸ است؛ ترس از نابودی در این رژیم ریشه در بی اساس بودن ادعاهای سرزمینی آن دارد که به اشکال مختلف خود را مینمایاند.
شاید مهمترین جلوه این ترس را در اعلام آماده باشهای رژیم صهیونیستی در آستانه تحولات مهم منطقهای مانند برگزاری مراسم روز قدس دانست.
منبع: میزان
انتهای پیام/ 900