به گزارش گروه اخبار داخلی دفاعپرس، اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا به پارلمان اروپا و سازمان ملل در خصوص تحریم ها نامهای را منتشر کرد.
متن این نامهها به شرح زیر است:
دبیرکل سازمان ملل
بسمه تعالی
عالیجناب
این نامه، به استناد ماده 2 بیانیه حقوق بشر، یک درخواست فوری در شرایط بحرانی ناشی از شیوع جهانی کرونا است.
در شرایط بحرانی کنونی، در اثر تحریم های غیرقانونی و یکجانبه آمریکا، دسترسی مردم ایران به نیازهای بنیادی غذا و دارو به شدت محدود شده است. در حالیکه وفق قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد و دستور دیوان بین المللی دادگستری ایران باید بتواند از موارد انسان دوستانه مثل دارو، محصولات کشاورزی و مواد غذایی بهره مند شود. از این رو ما اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا، با بالغ بر پنجاه سال سابقه فعالیت علیه تبعیض و بی عدالتی و دفاع از حقوق انسان ها، ضرورت دیدیم تا این درخواست مستقیم را از جنابعالی بعنوان عالی ترین مقام اجرایی سازمان ملل متحد داشته باشیم.
ایران در طول سالها محاصره اقتصادی به دلایل اثبات نشده و غیر قانونی از سوی ایالات متحده آمریکا، هدف یک خشونت آشکار بینالمللی است. قربانیان این تحریمهای کور و ضدانسانی که مصداق بارز تروریسم اقتصادی است، هموطنان بی گناه ما می باشد. مطابق ماده 5 بیانیه حقوق بشر، این قبیل اقدامات هوشمند و شیطانی، در شرایطی که سلامت و معیشت انسان ها به ویژه زنان کودکان سالخوردگان و بیماران خاص در معرض تهدید جدی قرار گرفته اند، مصداق بارز شکنجه عمومی یک ملت است.
اعمال چنین محاصره اقتصادی فشرده ای توسط ایالات متحده آمریکا علیه ایران، ضد تعهد اخلاقی همه آحاد بشریت و بطور خاص حقوق بنیادین منشور ملل متحد است. الزام مستبدانه آمریکا به پیروی سایر کشورها از تحریم های غیرقانونی آمریکا؛ موجب تضعیف حق نهادهای بین المللی و اقدامی جنایتکارانه در دفاع از حق سلامت مندرج در ماده 25 بیانیه حقوق بشر است.
لذا ما اعضای انجمن های اسلامی دانشجویان سراسر اروپا از آن جناب تقاضا داریم بعنوان عالیترین مقام اجرایی سازمان ملل متحد و براساس وظیفه ذاتی دبیرکل سازمان ملل متحد و همچنین بر اساس اصل توسعه صلح پایدار، نسبت به فراخوان تشکیل جلسه فوری شورای امنیت، مجمع عمومی و دیگر ارکان سازمان ملل متحد، برای رفع اثر این حصر اقتصادی، به ویژه در دو موضوع دارو و غذا اقدام عاجل صورت گیرد. بی تردید این اقدام علاوه بر تقویت نهادهای بین المللی در ایفای وظایف انسانی خود، مانع قربانی شدن بیشتر مردم ایران از این حادثه جهانی خواهد شد.
در نامه اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان اروپا خطاب به پارلمان اروپا هم آمده است:
جناب...
عالیجناب
این نامه یک درخواست فوری در شرایط حساسی است که جهانی شدن بحران کرونا، سلامت و اقتصاد کشورهای بسیاری را درگیر خود کرده است. در چنین شرایطی، تحریم های غیرقانونی و یکجانبه آمریکا دسترسی مردم ایران به نیازهای بنیادی غذا و دارو را به شدت محدود شده است. از این رو ما اعضای اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا با پنج دهه سابقه فعالیت علیه تبعیض و بی عدالتی و دفاع از حقوق بشریت؛ ضرورت دیدیم که این درخواست مستقیم را از جنابعالی و اعضای محترم پارلمان اروپا داشته باشیم.
ایران در طول سالها محاصره اقتصادی امریکا به دلایل اثبات نشده و غیرقانونی هدف یک خشونت آشکار بین المللی قرار گرفته است. این خشونت را می توان مصداق شکنجه عمومی ملتی دانست که به گواه تاریخ نقش موثری در پیشبرد تمدن و فرهنگ جهانی داشته اند و همیشه مدافع صلح بوده اند.
متاسفانه اقدامات غیرقانونی و ضد انسانی اخیر آمریکا در تنگ کردن حصر اقتصادی علیه ایران؛ ضمن تضعیف نهادهای بین المللی مدافع حقوق بشر، استقلال و شان کشورهای اروپایی را نیز در معرض تهدید قرار داده است. بسیاری از دولت های اروپایی با نگرانی از تنبیه های آمریکا، از تحریم های غیرقانونی آمریکا علیه ایران پیروی می کنند و از هر اقدام انسانی و همکاری بشردوستانه با ایران امتناع می ورزند.
با درنظر گرفتن وجدان انسانی (و وفق ماده 55 منشور ملل متحد در رعایت موثر حقوق انسانی و آزادیهای اساسی) آگاهانه درک می کنید که اقدام ضد انسانی و ظالمانه آمریکا، مصداق شکنجه عمومی (ماده 5 بیانیه حقوق بشر) و مانع بهرمندی از حق سلامت (مندرج در ماده 25 بیانیه حقوق بشر) و ناقض ماده 7 توافق بین المللی مرتبط با حقوق مدنی و سیاسی و ماده 3 کنوانسیون اروپایی حقوق بشر است.
لذا از آن جناب درخواست داریم وفق ماده 15 کنوانسیون اروپایی حقوق بشر و کلیت کنواسیون در دفاع از حقوق بنیادین، و بر اساس قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد و همجنین حکم دیوان بین المللی دادگستری موکد به تامین دسترسی ایران به دارو، محصولات کشاورزی و مواد غذایی؛ جلسه ای فوری برای رفع اثار حصر اقتصادی آمریکا علیه ایران تشکیل گردد تا ضمن تقویت موقعیت و شان مستقل اتحادیه اروپا در ایفای وظایف انسانی خود بر اساس کنوانسیون اروپایی حقوق بشر؛ از بروز حوادث ضد انسانی بیشتر نسبت به مردم ایران پیشگیری گردد.
انتهای پیام/341