به گزارش گروه اخبار داخلی دفاعپرس، علی ربیعی سخنگوی دولت ظهر امروز (دوشنبه) در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه خرداد را با ماه امام راحل میشناسیم، اظهار داشت: امام خمینی (ره) تنها رهبری بود که آمدن و رفتنش با استقبال و مشایعت بی نظیر تاریخی همراه بود.
وی افزود: ۱۴ و ۱۵ خرداد فرصتی را برای ما فراهم میکند تا مجددا با آرمانهای امام و انقلاب اسلامی بیعت و تجدید میثاق کنیم و ما معتقدیم برای ادامه مسیر خود و به ویژه در دنیای پرتلاطم امروز باید به خطوطی که امام (ره) برای ما ترسیم کردند، توجه کنیم.
سخنگوی دولت با بیان اینکه رحلت حضرت امام (ره) شوک عظیمی در میان مردم و فضای بینالمللی ایجاد کرد، تصریح کرد: انتقال رهبری یکی از سوالاتی بود که در آن مقطع مطرح میشد که خوشبختانه با خرد جمعی و حمایت عمومی به بهترین وجه در کشور صورت گرفت و تا به امروز رهبری محور ثبات، مقاومت و تکیه گاه تحولات رو به جلوی کشور شده است و این شیوه انتقال مرهون دیدگاه و نظرات حضرت امام (ره) است.
ربیعی بیان کرد: در دولت بر اصول آرمانی امام (ره) چون مبارزه با بی عدالتی و فقر، مردمسالاری، مردم باوری، قدرتمند شدن جامعه، ایستادگی در مقابل زور و توسعه و پیشرفت تاکید داریم و خود را به آن متعهد میدانیم.
وی متذکر شد: در الگوی امام (ره) میزان رای ملت است و ایشان قدرت را از مردم و هر گونه تحولات اجتماعی و سیاسی را مبتنی بر خواست مردم میدانست و قطعا پیشرفت ایران همراه با استقلال و مقاومت و مقابله با سلطهطلبی از آموزههای امام (ره) است که دولت تدبیر و امید به آن متعهد و در آن مسیر گام برداشته و خواهد برداشت.
سخنگوی دولت با اشاره به تشکیل مجلس یازدهم اظهار داشت: از سوی دولت جمهوری اسلامی ایران مجددا به همه نمایندگان و اعضای هیات رئیسه مجلس تبریک عرض میکنم.
ربیعی تاکید کرد: دولت با احترام به استقلال مجلس از هر گونه حمایت خود برای انجام وظایف قانون گذاری مجلس فروگذار نخواهد کرد و ما معتقدیم در شرایط دشوار امروز کشور که شامل جامعه متحول شده با نیازهای متنوع، تحریم های کمرشکن و ضدبشری، فشار عظیم اقتصادی برای به چالش کشاندن بین مردم و نظام، فشار بیش از حد و حصر بر زندگی مردم، هجوم بی سابقه سیاسی علیه ایران و فشار بر امنیت روانی مردم، اقتصاد کوچک شده ناشی از تحریم است، همه ارکان نظام با همه توان خود باید برای عبور اطمینان بخش از این مشکلات به طور هم افزا کنار هم قرار گیرند.
وی تصریح کرد: ما دولتی با درآمدهای ارزی زیاد و نجومی نبودیم بلکه دولتی بودیم که با سختکوشی، عقلانیت و تلاش بی محابا برای اداره کشور کار کردیم که به همه موارد پیش گفته باید مدیریت صد روزه کرونا را هم اضافه کرد.
سخنگوی دولت افزود: بیماری کووید ۱۹ فقط در ۱۳ رسته ای که محاسبه شد، با ۱۰۸ هزار میلیارد تومان کسری درآمد و ضربه به کسب و کارها ما را مواجه کرد. در اسفند ماه ۶۵ هزار میلیارد تومان و در فروردین امسال حداقل ۴۳ هزار میلیارد تومان کسب و کارهای ما دچار آسیب شد.
ربیعی گفت: الگوی مدیریت کرونا به ما نشان داد که با همکاری همه دستگاه ها میتوانیم از تمام بحرانها عبور کنیم و برنامههای متعددی برای همکاری با مجلس شورای اسلامی پیش رو داشته باشیم.
وی با بیان اینکه ما لوایح متعددی داریم که با همکاری مجلس میتوانیم آنها را به نتایج خوبی برسانیم اظهار داشت: ما از سال ۹۲ با تلاش بیوقفه برای احقاق حق مردم از تحریم و تامین منابع ملی فعالیت کردیم و همه مردم شاهد آن هستند که با وجود مشکلات متعدد نهراسیدیم و کارنامه درخشانی در ۵۵ ماه با رشد اقتصادی بالا، تورم پایین، درصد اشتغال قابل قبول و نرخ ارز تثبیت شده و پیشی دادن مزد بر تورم داشتیم.
سخنگوی دولت بیان کرد: با روی کار آمدن دولت نامتعادل در ایالات متحده آمریکا نه تنها ایران بلکه همه کشورهای دنیا با چالش رو به رو شدند و ما روزهای پرچالش و نفسگیری را برای مدیریت این دوران انجام دادیم و امروز هم ایستاده و مقاوم به کار خود ادامه میدهیم.
ربیعی اظهار داشت: امیدواریم همانطور که قانون اساسی، دولت را محور اداره امور اجرایی کشور قرار داده است، مجلس تازه نفس هم به همافزایی با دولت در این مصاف بپیوندد و در عمل برای حل مشکلات و توسعه و پیشرفت کشور به کمک با دولت به پا خیزد.
وی گفت: دولت در زمان باقی مانده از عمر خود نه تنها به ادامه مسیر درست خدمتگزاری به ملت با قدرت ادامه خواهد داد بلکه نهادسازی مناسب برای ادامه مسیر در دولت آینده را هم فراهم خواهد ساخت و امروز اعلام میکنیم تا ۱۲ مرداد سال ۱۴۰۰ از پا نخواهیم نشست و هیچ فرصتی را تلف نمیکنیم.
سخنگوی دولت در ادامه این نشست خبری با تاکید بر اهمیت نامگذاری سال ۹۹، گفت: ضمن قدر دانی از رهبر معظم انقلاب اسلامی برای نام گذاری سال به نام « جهش تولید» که مفهومی پر معنا در سالی که کرونا وجود داشت، است؛ دولت به خوبی میدانست این نام گذاری هوشمند برای گذار از دو ویروس تحریم و کرونا راهی مهم و درست است.
ربیعی با اشاره به ضرورت افزایش تولید در حوزههای مولد، اظهار داشت: چهار راهبرد تولید صنعتی در بخش کشاورزی، در بخش صنعت، تداوم تامین ارز، افزایش صادرات و کاهش واردات در کشاورزی و مبارزه با قاچاق را طی کردیم.
وی با بیان اینکه در صنعت خودرو با تولید زیاد به سمت کنترل قیمت رفتیم و ادامه خواهیم داد، اظهار داشت: در حوزه نیرو به سمت جهش تولید حرکت کردیم و میکنیم.
سخنگوی دولت درباره تهدید آمریکا به تحریم نفت کشهای ایران که به ونزوئلا رفتهاند، گفت: رفتن کشتیهای ما و صادرات تنها بخشی از اقدامات طبیعی و در راستا حرکت آزاد تجارت جهانی و در چهار قوانین بینالمللی بود.
ربیعی با بیان اینکه با صادرات به ونزوئلا به دنبال ارسال پیام به هیچ کس نبودهایم، گفت: صادرات ما یک اقدام طبیعی بر اساس حرکت آزاد تجارت بینالملل بود.
تحریمهای آمریکا به جایی نخواهد رسید
وی با تاکید براینکه در آینده هم با قاطعیت هرجایی که بتوانیم تبادل کالا داشته باشیم کار خود را ادامه میدهیم، افزود: ما همواره گفتهایم تحریمهای آمریکا به جایی نخواهد رسید، آنها از این پس هم جلوی تداوم حرکت صادرات و واردات ما را نخواهد گرفت. امیدواریم دولت آمریکا از سر عقل گرایی بر شعارهای ظاهری خود در تجارت آزاد در آبراهها بماند.
آخرین اقدامات دولت برای آب رسانی به غیزانیه
سخنگوی دولت درباره دستور رئیس جمهور برای حل مشکل آب غیزانیه و پیگیری دولت در این خصوص، گفت: دولت از نیمه دوم سال ۹۲ هشت میلیون نفر از هموطنان را از سیستم آب بهداشتی برخوردار کرده است و میخواهیم این عدد را تا پایان دولت به ۱۰ میلیون نفر برسانیم. این در حالی است که قبل از سال ۹۲ امکان برای یک میلیون نفر بود.
ربیعی به برنامه های دولت برای تامین آب شرب مردم در سراسر کشور اشاره کرد و گفت: ما تصمیم بر یک پارچه سازی آب و فاضلاب گرفته ایم تا کار آب رسانی را به خوبی پیش ببریم. طرح آب رسانی به قیزانیه از مدتی قبل در دست اجرا بوده است.
وی افزود: متوسط سرانه آب در شهرها ۲۰۰ لیتر است، برای این شهر و اطرافش ۲۴۰ لیتر تامین شده است.
سخنگوی دولت گفت: آخرین گزارشی که امروز صبح دریافت کردم حاکی از این است که تا دو هفته دیگر با تزریق ۴۸ میلیارد تومان، ۵۰ کیلومتر راه آبی به غیزانیه ایجاد میشود. ۳۰ میلیارد دیگر برای تکمیل برخی روستاهای پراکنده در دست اقدام است.
ربیعی با بیان اینکه ۴۰ کلاس کانکسی داشتیم که امروز خوشبختانه هیچ کلاس کانکسی نداریم، اظهار داشت: الان همه روستاها برق و آب دارند؛ گاز رسانی تا سال ۹۹ تمام میشود.
وی با عذر خواهی از مردم به علت تامین نشدن نظر آنها در تامین آب در غیزانیه، گفت: اگر سرعت لازم را نداشتیم و مردم به خیابان آمدند متاسفیم و عذر خواهی میکنیم. مردم میدانند در این حوزه هایی که گفتم اتفاقات خوبی افتاده و به سرعت تا دو هفته دیگر مشکل آب را بر طرف میکنیم.
نظر شورای نگهبان را در لایحه حذف چهار صفر تامین میکنیم
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره اینکه با توجه به اینکه شورای نگهبان ابهاماتی در مورد لایحه حذف چهار صفر دارد و برخی از نمایندگان مجلس هم نکاتی در مورد این لایحه داشتند، آیا دولت لایحه را بازبینی و اصلاح می کند یا بر این لایحه فعلی اصرار دارد؟ گفت: ایرادی که شورای محترم نگهبان گرفت در مورد رابطه با صندوق بینالمللی پول و مغایرتی که این بند ایجاد کرده است؛ با توجه به برسیها نظر دولت و بانک مرکزی تامین نظر شورای نگهبان است.
ربیعی با بیان اینکه دولت می تواند بند مورد نظر شورای نگهبان را حذف کند تا نظر شورای نگهبان هم تامین شود، گفت: امیدواریم که مجلس نیز صرفا به همین ایراد بپردازد و ما به رفع ایراد بپردازیم و کاری که سالها برای آن کار کارشناسی شده است و ما فکر نمی کنیم برای ساده کردن مبادلات مفید است را بتوانیم انجام دهیم.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص مشکلات مسکن و افزایش اجارهبها و نگرانی های مردم در این خصوص و موضوع اخذ مالیات از خانههای خالی، گفت: ما برای حل مشکل مسکن راهی جز تولید مسکن نداریم، جهتگیری دولت در این مساله تولید انبوه به ویژه تولید برای طبقات متوسط به پایین است.
سخنگوی دولت تاکید کرد: وزارتخانهها و سازمانهای حمایتی در اولویت حمایت با وزارت راه و شهرسازی قرار گرفتند، همچنین طرح اقدام ملی مسکن امروز در دست اجرا است که موجبات خانهدار شدن مردمی که مسکن نیاز اصلی آنهاست را فراهم کنیم.
ربیعی افزود: در طرح اقدام ملی مسکن در حال حرکت به این سمت هستیم که آن دسته از افرادی که مسکن نیاز ضروری آنها است صاحب خانه شوند، بر همین اساس هم ساخت و تکمیل مسکنهای مهر در دستور کار دولت قرار دارد و اکنون هم ۱۱۸ هزار واحد قابل تحویل است.
وی در ادامه درخصوص مالیات بر خانههای خالی نیز گفت: با فعال شدن سامانه املاک و اسکان موجبات اخذ مالیات از خانههای خالی فراهم شده و این سامانه میتواند به این مساله کمک کند و همچنین عرضه واحدهای آماده برای فروش و اجاره را تسریع میکند، از سوی دیگر در نظر داریم پس از عرضه، وزارت راه و شهرسازی زمین در اختیار قرار دهد تا مجدد نسبت به ساخت واحدهای مسکونی اقدام شود. به هر حال سیاستی که دنبال میکنیم تولید انبوه مسکن برای اقشاری که به آن نیاز دارند، است.
سخنگوی دولت درباره اعلام میزان تورم از سوی رئیس بانک مرکزی و راهبرد تورمی جدید دولت، اظهار داشت: باید بگویم دولت نمیتواند سیاستگذاری نکند و سخنان آقای همتی هم به معنای بخشنامه نیست بلکه به معنای این است که ما سیاستهایی را خواهیم داشت که این سیاستها تورمزایی نکند.
ربیعی افزود: روند رونق ما تا اسفند ۹۸ خوب بود و روند اقتصاد غیرنفتی ما نیز مثبت شده است اما کرونا وقفه ایجاد کرد و فعالیتهای کشاورزی و صنعتی ما را تحت تاثیر قرار داد ما فکر میکنیم با سیاستهای فاصلهگذاری مجدداً فعالیت این بخشها رونق خواهد گرفت.
وی گفت: بانک مرکزی براساس متغیرهای موثر بر تورم، پیشبینی تورم را ۲۴ درصد محاسبه کرده و به کنترل نقدینگی تاکید کرده است و تمام تلاش دولت در این جهت خواهد بود که با سیاستگذاریهای لازم به این مهم دست پیدا کند.
انتهای پیام/ 151