به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، عابد اکبری مدیرعامل مؤسسه مطالعات و تحقیقات بینالمللی «ابرار معاصر تهران» در یادداشتی پیرامون ارسال محموله بنزینی و پالایشگاهی ایران برای ونزوئلا نوشت: مردم ونزوئلا چه آنان که دل در گرو تغییرات «خوان گوایدو: بستهاند و چه طرفداران «نیکلاس مادورو»، هفتههاست علاوه بر بحران جهانی ناشی از هجوم ویروس کرونا، تحت بیرحمانهترین تروریسم اقتصادی آمریکا در تاریخ این کشور قرار گرفتهاند و دولت آمریکا همچنان حاضر نیست دست از سیاست فشار حداکثری خود بردارد.
حاکمان کاخ سفید که این روزها در مقابل تغییر در ساختار آگاهی جهانی ناشی از کنش ساختاری نظام بینالملل خود را به خواب خرگوشی زده اند هرگز قادر به درک این ایستادگی در مقابل امپریالیسم جدید آمریکایی نیستند.
این موضوع طی روزهای اخیر و با رسیدن یکی پس از دیگری نفتکشهای ایرانی به سواحل ونزوئلا در رسانههای اروپایی نیز بازتاب یافته است.
در برخی رسانههای اروپایی، موضوع نفتکش ایرانی در بافت جهانی که درگیر مبارزه با بحران کروناست بررسی شده است.
از دید این رسانهها، در بحران کرونا در حوزههای مختلف سیاسی، اقتصادی و بهداشتی، انعطاف و تابآوری نظام بینالملل بهچالش کشیده شده است و قوانین بین ملتها، قواعد بینالمللی و سازوکارهای جدیدی در حال پیدایش هستند.
در مورد کشورهایی ازجمله ایران و ونزوئلا، این مبارزه از مدتها قبل و در پی مشکلات تحریمهای بینالمللی آغاز شده است و این دو کشور برای کاهش اثرات سوء تحریمهای تحمیلی یکجانبهگرایانه آمریکا، درصدد جستجوی راهحلهایی ازجمله استفاده از سازوکارهای نوین درمقابل تحریم هستند.
همچنین این رسانهها ایستادگی ایران و ونزوئلا با تبادل انرژی را ایستادگی در برابر نظم جهانی مطلوب آمریکا و امپریالیسم این کشور تلقی کردهاند.
این مسئله بهویژه با درنظر گرفتن انزوای خودخواسته آمریکای ترامپ و دوری جستن این کشور، حتی از همپیمانان سنتی این کشور مهم است.
بسیاری از این رسانهها با اشاره به سخنان مقامات ایرانی، عنوان کردهاند که برای ایران و ونزوئلا، بهعنوان دو کشور انقلابی، «بیش از هر چیز مهم است که هرگز سر خود را درمقابل امپریالیسم خم نکنند».
نکته پایانی اینکه رسیدن نفتکشهای ایرانی به سواحل ونزوئلا با اسکورت نیروی دریایی این کشور، مفاهیم امنیتی و نظامی عمیقی برای قدرت آمریکا نیز در پی داشته است.
رسانههای اروپایی، بهویژه در فرانسه و آلمان، حرکت نفتکشهای ایرانی بهسمت آمریکای لاتین را با استقرار موشکهای اتحاد جماهیر شوروی در کوبا مقایسه کردهاند که در آن زمان به بحران بزرگ تسلیحاتی در دوره جنگ سرد، معروف به بحران موشکی، دامن زد.
این احتمال را نیز دور از ذهن ندانستهاند که نزدیکی جغرافیایی جمهوری اسلامی ایران به آمریکا که میتواند احتمال تنش بین دو کشور را بالاتر ببرد.
منبع: میزان
انتهای پیام/ 112