تحلیلگر آمریکایی:

ایران بر اساس آموزه‌های امام خمینی از بی ثباتی در امان بوده است

مارک گلن معتقد است که اصول راهنمای امام خمینی که منجر به جدایی ایران از غرب یا شرق شد زودگذر و موقت نبود.
کد خبر: ۳۹۹۵۶۷
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۸:۱۷ - 02June 2020

ایران بر اساس آموزه‌های امام خمینی از بی ثباتی در امان بوده استبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‎پرس، ۱۴ خرداد سی و یکمین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) بنیانگذار انقلاب اسلامی است. رهبری که در دیدگاه بسیاری از شخصیت های جهانی شناخته شده است. کسی که ویژگی های متفاوتی از دیگر رهبران جهان دارد و این نکته را می توان در تفسیر مواضع و دیدگاه‌های ایشان در سخنان رهبران بزرگ جهان دید.

ایشان بنیانگذار انقلاب و تفکری بودند که مرزهای جغرافیایی را درنوردید و به یک گفتمان ایدئولوژیک مهم تبدیل شد. انقلابی که در داخل مرزها نماند و هندسه آن اکنون در تمامی جهان رو به گسترش است. تمامی شخصیت ها و نخبگان سیاسی جهان صرف نظر از مواضع متفاوت و حتی ضدیت با انقلاب اسلامی ایران اما نتوانستند نقش مه ذارامام خمینی در تغییر روند تاریخ و معادله جهانی را نادیده بگیرند.

در ادامه گفت‌وگویی با «مارک گلن» تحلیلگر سیاسی آمریکایی و بنیانگذار «جنبش همبستگی هلال احمر و صلیب سرخ» در خصوص اندیشه های امام خمینی (ره) می‌خوانید:

اندیشه امام خمینی (ره) و نقش ایشان در شکستن تئوری وابستگی به شرق و غرب را چگونه ارزیابی می کنید؟

هیچ جای بحث و گفت‎وگویی درباره این موضوع که انقلاب سال ۱۳۵۷ و نقش منحصر به فرد امام خمینی (ره) در پدید آمدن این انقلاب، واقعه ای تکان دهنده بوده است وجود ندارد. برخلاف سایر ملل که قیام هایی را که منجر به یک قطع رابطه کوتاه مدت با غرب (و به ویژه با آمریکا) شده است تجربه کرده اند، انقلاب ۱۳۵۷ از نظر پیامدهای ژئوپلیتیک از سایر کشورها پیشی می گیرد.

ایران دقیقا در قلب خاورمیانه یعنی جایی که ذخائر نفتی لازم برای بقای غرب صنعتی و همچنین قلب تپنده اسلام در آن منطقه وجود دارد قرار گرفته است. اینها به دلیل وجود همین دو منبع حیاتی مادی و معنوی نفت و اسلام که در ایجاد نیرویی فوق العاده قدرتمند در هدایت رویدادهای ژئوپلیتیک که دارای تأثیرات پیوسته در زندگی بر این سیاره دارند می باشند.

واضح است که اصول راهنمای امام خمینی که منجر به جدایی از غرب یا شرق شدند زودگذر و موقت نبودند، بلکه بی تردید سالها، دهه ها، نسل ها و احتمالاً حتی قرن ها بعد ادامه خواهد داشت.

به نظر شما نقش اسلام سیاسی امام خمینی (ره) و قابلیت های آن برای ارائه الگویی جدید به ملل جهان چیست؟

همانطور که تاریخ ثابت کرده است، تمام تمدن ها باید بر اساس اصولی که در لیست بایدها و نبایدها بروز پیدا می کنند پایه گذاری شوند. لیبرال غربی از اعتقاد خود به تفکیک بین کلیسا و دولت حمایت می کند اما با توجه به اینکه کلیه قوانین مدنی در بعضی زمینه ها براساس قوانین اخلاقی بالاتر که در دین تجلی یافته استوار است این یک استدلال غلط محسوب می شود.

همانطور که گفته شد، بدیهی است که دین در هر جامعه ای که تمایل به زندگی و ترقی دارد باید وجود داشته باشد به ویژه در جوامع غربی و آمریکا که در حال فروپاشی اجتماعی در نتیجه ترک مذهب هستند. ایران برخلاف تقریباً همه کشورهای دیگر نشان داده است که در واقع دین و قانون مدنی می توانند با یکدیگر هماهنگی و همکاری داشته و یک ثبات اجتماعی پایدار را حفظ کنند. به همین دلیل است که یک حرکت شیطانی از جانب رژیم صهیونیستی و غرب سرمایه داری و نیهیلیستی برای از بین بردن ایران و انقلاب این کشور وجود دارد.

وقتی متوجه می شویم که هدف صهیونیسم و ​​سرمایه داری استفاده از نیهیلیسم و ​​هرج و مرج اخلاقی برای بی دین کردن جوامعی است که غرب و صهیونیسم تصمیم به اطاعت از آن گرفته است، بنابراین مشخص است که چرا پیوستگی موفق دین و نظم اجتماعی به دست آمده در ایران برای آمریکا و تمام ملل غربی بسیار تهدیدآمیز است.

دوراندیشی امام خمینی (ره) را نسبت به تحولات آینده جهان اسلام چگونه می بینید؟

در واقع همانطور که قبلاً اشاره شد، نمی توانیم از نقش برجسته ایران در وقایع ژئوپلیتیکی و به ویژه آن چه در خاورمیانه در حال وقوع است غافل شویم واین به دلیل دوراندیشی و بینش سیاسی ایران پس از انقلاب سال ۱۳۵۷ می باشد. توجه داشته باشید که آنها برای نابود کردن سایر کشورهای اسلامی به اندازه ایران عجله ای ندارد و این امر تا حد زیادی به این دلیل است که ایران بعنوان یک کشور اسلامی سیاسی و اجتماعی پایدار در خاورمیانه قرار دارد. تا زمانی که سایر کشورهای منطقه در یک آشوب مدیریتی که توسط نیروهای غربی و صهیونیستی بر آنها تحمیل شده است قرار دارند هیچ تهدیدی برای ساختار قدرت سرمایه داری و صهیونیستی ندارند. با این حال لحظه ای که آنها اقدام به خروج از هرج و مرج هایی که تعمدا توسط آژانس های اطلاعاتی رژیم صهیونیستی و غربی در این کشورها ایجاد شده است میکنند همانند ایران مورد هدف قرار می گیرند.

این دستاورد بزرگی برای ایران است که با استفاده از آموزه های امام خمینی و کسانی که جا پای جای وی گذاشته اند از بسیاری از هرج و مرج ها و بی ثباتی های داخلی که اخیراً در کشورهایی مانند تونس، مصر، سوریه شاهد آن بودیم دور مانده است.

بینش امام خمینی (ره) در مورد پروژه صهیونیسم و تأکید ایشان بر قدس به عنوان اولویت جهان اسلام تا چه اندازه قابل توجه بوده است؟

این موضوع بسیار قابل توجه است که از میان کشورهای مختلف اسلامی در سراسر جهان، تنها ایران است که حمایت و آزادسازی نهایی بیت المقدس را به عنوان بخشی از اهداف سیاست خارجی خود قرار داده است.

هنگامی که ما گرفتاری های اعراب فلسطین، چه مسیحی و چه مسلمان را که به خاطر وحشیگری غیرقابل توصیف تروریسم صهیونیستی بوده است و این واقعیت را که فلسطینی ها همه از طرف همسایگان عرب خود طرد شده اند در نظر می گیریم و اینکه یک کشور غیرعربی مانند ایران تصمیم به برجسته کردن رنج مسیحیان و مسلمانان فلسطین و پرداختن به موضوع رهایی این ملت مظلوم به عنوان یک مسئله مهم می گیرد، نشان دهنده این است که انقلاب ۱۳۵۷ ایران فقط به مرزهای جغرافیایی این کشور محدود نمی شد بلکه تمام جوامعی را که به دنبال زندگی در دنیایی از عدالت و صلح هستند نیز در بر می گیرد.

منبع: مهر

انتهای پیام/ 341

نظر شما
پربیننده ها