به گزارش گروه اجتماعی " دفاع پرس "، کشت تریاک در افغانستان هر سال افزایش پیدا میکند. بسیاری بر این باور بودند که با آمدن آمریکا این کشت شوم پایان خواهد یافت اما چنین تصوری غلط از آب درآمد. ایران راحتترین و سریعترین راه ترانزیت مواد افیونی به اروپاست. به همین سبب سوداگران مرگ حاضرند، هر مانعی را برای رسیدن به سودهای نجومی خود از بین ببرند، حتی اگر آن مانع جوانان ایران باشند.
از سوی دیگر ناخالصیهای موادمخدر صنعتی نگرانیهای بسیاری از مسئولان را به دنبال داشته است. دکتر رحمانیفضلی وزیر کشور و دبیرکل ستاد رویکرد جدیدی برای رویارویی با این معضل اجتماعی در پیش گرفته است. در این رویکرد با اطلاعرسانی بهموقع، دقیق و متناسب با سن افراد، سطح آگاهی آنان بالا میرود و به دنبال آن مبارزه اجتماعی با موادمخدر شکل میگیرد.
دبیر اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در این رابطه گفت: رویکرد اجتماعی کردن مبارزه با موادمخدر به منظور مشارکت مردم، بسیار خوب است، به ویژه اینکه مردم نقش اساسی را در آن ایفا میکنند. لذا برای رسیدن به نقطه مطلوب باید اطلاع رسانی دقیق و به موقع به جوانان و خانوادهها داده شود.
سیدباقر حسینی با اشاره به اینکه باید مسئله اشتغال را جدی بگیریم، افزود: عامل اصلی بازگشت مجدد بهبودیافتگان به سوی موادمخدر به دلیل عدم اشتغال است. بنابراین باید شرایطی را ایجاد کنیم که آنها از سوی جامعه پذیرفته شوند و اشتغال مناسب هم داشته باشند. در بسیاری از موارد به دلیل بیکاری است که جوانان با گروههایی ارتباط گرفته و به اعتیاد کشیده میشوند. پس از اعتیاد هم آنان به هر خلافی دست میزنند تا بتوانند پول مواد خود را به دست آورند.
نماینده مردم سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: سیستان و بلوچستان به دلیل مرز مشترکی که با افغانستان و پاکستان دارد، یکی از راههای ورود موادمخدر به ایران است. با کشیدن دیوار امنیتی در سیستان، ورود مواد به ایران بسیار کم شده است. مسئولان باید دنبال تعامل با نمایندگان و تبادل نظر باشند. با وجود آنکه هدف همه مسئولان و نمایندگان یکی است اما تاکنون کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی هیچ درخواستی از سوی مقامهای مسئول نداشته است. همه مسئولان باید به دنبال جلوگیری از ورود موادمخدر به کشور و از سوی دیگر فرهنگسازی باشند زیرا با وجود توجه مسئولان اعتیاد روز به روز رواج بیشتری پیدا میکند. با وجود همه گلایهها باید بگویم، مسئولان نظام بدون استثنا برای رسیدن به هدف مشترکی تلاش میکنند.
سیدباقر حسینی با اشاره به تاثیر اطلاعرسانی دقیق و به موقع بار دیگر تاکید کرد: نقش رسانهها به ویژه رسانه ملی بسیار موثر است. اطلاعرسانی به موقع، خانوادهها را نسبت به مضرات و عاقبت مواد مخدر هوشیارتر میکند. ضمن آن که جوانان هم آگاهی لازم را پیدا کرده و با تبلیغات زرق و برقدار فریب نمیخورند.
وی با بیان اینکه ابزار اطلاعرسانی هم مهم است، افزود: بهترین راهکار برای انتقال این اطلاعات هنر است. با استفاده از فیلم و ابزار جذاب، میتوان افراد را به سمت تلویزیون کشانده و اطلاعات را به آنها منتقل کرد. علاوه بر جذابیت، ساعت پخش برنامهها هم باید مناسب باشد. متاسفانه برنامههای مفیدی که میتواند به فرهنگسازی کمک شایانی میکند، در ساعتهای غیرمفیدی (12 شب به بعد) پخش میشود. استفاده از هنرمندان و کسانی که جذابیتی در بین جوانان دارند هم میتواند به گوشزد مضرات موادمخدر یاری رساند.
نماینده مردم سیستان و بلوچستان با اشاره مجدد به رویکرد اجتماعی کردن مبارزه با موادمخدر گفت: با فرهنگسازی و اطلاعرسانی عزم ملی را در راستای مبارزه با مواد افیونی جزم کنیم.
دبیراول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با اشاره به ناخالصیهای زیادی که موادمخدر در ایران وجود دارد، بیان کرد: افراد سودجو به دنبال بهرهبرداری مادی خود هستند. البته فقط سودهای کلان نیست بلکه انگیزههای سیاسی نیز پشت ورود موادمخدر به ایران وجود دارد. سوداگران مرگ به دنبال نابودی جوانان ایران هستند. آنان با این هدف پیش میروند که جوانان نقشآفرین، تاثیرگذار و تحولآفرین ایران را از بین ببرند. باید تلاش کنیم که موادمخدر (چه خالص و چه ناخالص) در جامعه نباشد. افراد سودجو به دنبال این هستند که به هر شکلی موادی را به معتاد دهند و سود خودشان را تامین کنند. اگر دختری که به دنبال لاغری است بداند به دنبال استفاده از قرصهای لاغری مرگ زودهنگام در انتظارش است هرگز به سوی استفاده از این قرصها نخواهد رفت.
سیدباقر حسینی با اشاره به این که تلاشهای بسیار زیاد و اقدامات خوبی در این مورد صورت گرفته، گفت: باید این اقدامات توسعه پیدا کند تا شاهد از دست دادن جوانانمان در جامعه نباشیم. امروزه در حال برنامهریزی برای افزایش نسل هستیم، در صورتی که جوانان تحصیلکرده خود را به دلیل اعتیاد از دست میدهیم. پس باید یک مقابله جدی و همه جانبه صورت بگیرد که هم مشارکتهای مردمی در آن وجود داشته باشد و هم تدابیر ویژه مبارزه با ورود موادمخدر صورت گیرد.
دبیراول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان این که ریشه اصلی بسیاری از مشکلات، جنایات و حتی بالا رفتن آمار طلاق در موادمخدر است، افزود: 55 درصد طلاقها، اغلب نزاعها و قتلها به دلیل مصرف موادمخدر به ویژه موادمخدر صنعتی است. بنابراین برای اینکه بسیاری از مشکلات اجتماعی جامعه را حل کنیم باید سرچشمه آن (که موادمخدر است) را نابود کنیم. زیرا با پیشگیری از اعتیاد جوانان بسیاری از مشکلات خود به خود حل خواهند شد. اگر هزینههایی که برای رفع مشکلات اجتماعی میکنیم را برای ریشهکنی موادمخدر صرف کنیم تاثیرگذارتر خواهد بود.
وی با اشاره به ضرورت انسداد مرزهای شرقی، تاکید کرد: در منطقه بلوچستان برخی مرزهای کشورمان کاملا رها شده است. به دلیل آنکه هم وسیع است هم صعبالعبور و هم تجهیزات مورد نیاز را در اختیار نداریم. پاکستان هم اشراف و نیروی لازم را برای کنترل مرزها ندارد. مرزهای منطقه سیستان کاملا بسته است، اما بیشترین موادی که وارد کشور میشود از منطقه بلوچستان است. پس باید انسداد مرز انجام شود. نکته مهم دیگر این است که اگر بخواهیم جلوی ورود موادمخدر از مرزها کامل شود باید شغل جوانان نقاط مرزی را تضمین کنیم. معمولا اکثر کسانی که در ورود موادمخدر فعال هستند برای امرار معاش تن به همکاری با قاچاقچیان اصلی میدهند. کسانی که سود را به جییب خود میگذارند هرگز مستقیم وارد نمیشود و از افرادی که نیازمند هستند، استفاده میکنند. بارها هم گفته شده که برای تضمین امنیت کشور و مبارزه با ورود موادمخدر باید نقاط مرزی به ویژه در شرق کشور اشتغال جوانان را فراهم کنیم. در منطقه سیستان به دلیل خشکسالی که وجود داشت 17 سال هیچگونه اشتغالی در آن جا ایجاد نشده و این عزم جدی مسئولان و دولت را می طلبد تا از بروز اینگونه معضلات اجتماعی جلوگیری شود.
انتهای پیام/