به گزارش سایر رسانههای دفاعپرس، شهریور ماه ۹۲ بود که حجتالاسلام محمدعلی شهیدی با حکم حسن روحانی رئیس جمهور، به عنوان رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران منصوب شد اما دو روز پیش ۱۷ خرداد ماه با ارسال نامهای به رئیس جمهور خواستار کنارهگیری از ریاست این نهاد شد.
شهیدی در نامه به روحانی دلیل استعفای خود را بیماری و ناتوانی جسمی برای انجام امور سنگین اعلام کرده بود. رئیس جمهور نیز با پذیرش استعفای وی، ظهر روز گذشته سعید اوحدی را به عنوان رئیس جدید بنیاد شهید منصوب کرد.
هرچند که به اذعان برخی، شهیدی عملاً از مدتها پیش ریاست بنیاد شهید را رها کرده بود و حال در روزهای اخیر کنارهگیری خود را رسمی کرد. ماجرای بیماری حجتالاسلام شهیدی از حدود یک سال پیش آغاز شد و از همان زمان نیز ناتوانی جسمی وی برای مدیریت نهاد پر مسئولیتی همچون بنیاد شهید مشخص بود.
شهیدی در سال ۹۸ چندین بار به دلیل انجام عمل جراحی در بیمارستان بستری شد و بیش از دو سال است که حضور بسیار کم رنگی در نشستهای خبری با اصحاب رسانه داشت به طوری که حضور وی در نشستهای رسانهای و همایشها بسیار محدود بوده و حتی پیش از پایان یافتن مراسمها نیز مجلس را ترک میکرد.
در طول این مدت نیز ضعف عملکرد بنیاد شهید و بروز مشکلات فراوان برای جانبازان و ایثارگران، صدای رسانهها و شماری از نمایندگان مجلس را درآورد و همگی خواستار برکناری وی از ریاست این سازمان و روی کار آمدن مدیری با توان مدیریتی بالاتر بودند.
در همین راستا نیز نامههایی از سوی نمایندگان مجلس و اعضای فراکسیون ایثارگران برای برکناری شهیدی، امضا شد اما هیچکدام به نتیجه نرسید.
این در حالی است که شخص شهیدی نیز نسبت به عدم توانایی مدیریت بنیاد شهید اذعان داشت و در نشست خبری مرداد ماه ۹۸ پس از مدتها غیبت، در جمع رسانهها اعلام کرد که بنا بر توصیه پزشکان باید از انجام امور سنگین پرهیز کند.
افول عملکرد بنیاد شهید بر اثر کاهش توان مدیریتی
عدم کنارهگیری شهیدی از ریاست بنیاد شهید یا عدم تغییر ریاست این سازمان توسط رئیس جمهور، از دو سال پیش تاکنون در حالی ادامه داشت که با وجود افزایش فشارهای رسانهای، مشکلات جانبازان و توقف چرخه عملکرد بنیاد شهید باز هم شاهد ادامه مدیریت رئیس سابق این نهاد بودیم.
این در حالی است که در طول چند ماه گذشته، سطح فعالیتهای بنیاد شهید به شدت کاهش یافته و از سوی دیگر مطالبات ایثارگران بیشتر شده است. به طوری که مدتها است در سایت این سازمان به غیر از اخبار مربوط به تسلیت به خانوادههای شهدا، خبر مهم دیگری دیده نمیشود و مجموع فعالیت این سازمان با تمامی معاونین و مدیران خود به انتشار روزانه چندین پیام تسلیت خلاصه شده است.
یکی دیگر از خلاءهای اساسی و مهم عملکرد بنیاد شهید در زمان مدیریت شهیدی، مشکلات مربوط به بیمه و پرداخت مطالبات درمانی ایثارگران بود.
به طوری که در طول سالهای ۹۷، ۹۸ و حتی ۹۹ بسیاری از مراکز درمانی طرف قرارداد با بنیاد شهید از ارائه خدمات درمانی به ایثارگران خودداری میکردند. ایثارگران نیز به اجبار مجبور به پرداخت هزینههای درمانی از سوی خود بودند و با مراجعه به شعب بیمه دی، موفق به دریافت مطالبات و هزینههای درمانی خود نمیشدند چرا که به دلیل بدهی بنیاد شهید به شرکت بیمه، این شرکت از ارائه خدمات درمانی به این عزیزان خودداری میکرد.
هنوز هم این مشکلات وجود دارد و شمار زیادی از اعضای جامعه شاهد و ایثارگر همچنان برای امور درمانی خود دچار مشکل هستند. در دوران افول عملکرد این سازمان، مشکلات ایثارگران بیش از پیش شده بود و از سوی دیگر کمبود بودجه و منابع مالی نیز موضوع حائز اهمیت دیگری بود.
موضوعی که در زمان تصویب بودجه سال ۹۹ بسیاری از مدیران و معاونان بنیاد شهید بر کمبود بودجه این نهاد و لزوم افزایش بودجه در نظر گرفته شده تاکید کردند اما در نهایت این رقم افزایشی نیافت. کمبود بودجه سال جاری بنیاد شهید حتی صدای نمایندگان مجلس دهم را نیز درآورد و اعضای فراکسیون ایثارگران نیز افزایش بودجه بنیاد را مستلزم تلاش رئیس بنیاد شهید و وجود مدیری که بتواند از در دولت از حقوق ایثارگران دفاع کند، میدانستند.
حل چالشهای جانبازان در انتظار رئیس جدید
هرچند که در طول مدیریت هفت ساله شهیدی بر بنیاد شهید، اقدامات مهم و قابل تقدیری نیز توسط وی انجام شده اما بروز مشکلات فراوان در این نهاد در طول دو سال گذشته و دست و پنجه نرم کردن رئیس سابق این سازمان با بیماری، منجر به عدم حل مشکلات موجود و راکد ماندن سطح عملکرد بنیاد شهید شده است.
پرداخت مطالبات و معوقات مالی مربوط به سال ۷۶ تا ۹۲ به ایثارگران و اجرای بخش اعظمی از «قانون جامع خدمت رسانی به ایثارگران» ازجمله مهمترین و مؤثرترین اقدامات حجتالاسلام شهیدی در طول مدیریت بر بنیاد شهید است.
با این حال با وجود انتصاب سعید اوحدی به عنوان رئیس جدید بنیاد شهید و امور ایثارگران و ورود نیرویی جوانتر به این سازمان، امید است که شاهد حل مشکلات خانوادههای شاهد و ایثارگر به ویژه مشکلات درمانی، پرداخت معوقات مالی، حل مشکل پرداخت شهریه دانشجویان شاهد، توسعه تسهیلات اشتغال و مسکن ایثارگران و افزایش خدمت رسانی به این عزیزان باشیم.
منبع: مهر
انتهای پیام/ 341