اثرات عزل بنی‌صدر در جبهه‌های جنگ/ بعد از عزل بنی‌صدر چه پیروزی‌هایی در میدان نبرد حاصل شد؟

وقتی بنی‌صدر عزل شد وضعیت جبهه‌ها تغییر کرد و بین ارتش و سپاه یک وحدتی به‌وجود آمد؛ یعنی فرمانده سپاه محسن رضایی و فرمانده‌ ارتش علی صیاد شیرازی، شروع به همکاری کردند.
کد خبر: ۴۰۱۶۲۰
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۳:۱۰ - 17June 2020

اثرات عزل بنی‌صدر در جبهه‌های جنگ/ بعد از عزل بنی‌صدر چه پیروزی‌هایی در میدان نبرد حاصل شد؟به گزارش خبرنگار اخبار داخلی دفاع‌پرس، امام خمینی در سال 1360 طی حکمی ابوالحسن بنی‌صدر را از فرماندهی کل قوا عزل کردند؛ در این حکم آمده بود: «آقای ابوالحسن بنی‏‌صدر از فرماندهی نیروهای مسلح برکنار شده‌‏اند.»

با عزل بنی‌صدر، تحول بزرگی در جبهه‌ها پدیدار گشت که اولین نتیجه آن، وحدت ارتش و سپاه بود.

سردار شهید حاج حسین همدانی در بخشی از خاطرات خود درباره نتایج عزل بنی‌صدر از فرماندهی کل قوا می‌گوید: وقتی بنی‌صدر عزل شد وضعیت جبهه‌ها تغییر کرد و بین ارتش و سپاه یک وحدتی به‌وجود آمد، یعنی فرمانده سپاه محسن رضایی و فرمانده‌ ارتش علی صیاد شیرازی، شروع به همکاری کردند.

صیاد شیرازی از ضربه‌خورده‌های بنی‌صدر بود زیرا بنی‌صدر او را خلع درجه و برکنار کرده بود. سپاه همدان به ‌طرفداری از صیاد شیرازی اعلامیه‌ای تحت عنوان «افسرحزب‌الهی» صادر کرد که در کل کشور پخش شد؛ لذا با وحدتی که بین علی صیادشیرازی و محسن رضایی به‌وجود آمد، عملیات‌های مشترک سپاه و ارتش شروع شد.

حصر آبادان شكسته شد و عملیات‌های بستان، سوسنگر، الله‌اکبر و همچنین عملیات یازده شهریور شهید رجائی و باهنر، بازی‌دراز، مطلع‌الفجر و عملیات‌های متعدد دیگر و حضرت رسول‌الله (ص) را داشتیم که حاج احمد متوسلیان انجام داد و بیش از هشتاد-نود درصد آنها موفق بودند و به اهدافشان رسیدند.

در یک جمع‌بندی این موفقیت‌ها به فرماندهان و رزمندگان جرأت داد که طراحی عملیات‌های بزرگ را در دستور کار قرار دهند و تهاجم گسترده خود را آغاز نمایند. تا دیروز در سنگرهای خودمان مخفی شده بودیم و بعثی‌ها به ما شلیک می‌کردند و منتظر بودیم که یک عراقی از سنگرش بیرون بیاید و تا ما هم به او شلیك كنیم، اما بعد از عزل بنی‌صدر ما از سنگرهایمان بیرون آمدیم و حملات خود را آغاز کردیم؛ از جمله عملیات فتح‌المبین که عملیات بزرگی بود، از این زاویه و نگاه در نوع خودش بی‌نظیر است چون به همه‌ فرماندهان نظامی و مسئولین نظام جرأت داد و فهمیدند كه ما می‌توانیم عملیاتی با این وسعت انجام دهیم و دشمن را به سرعت از خاکمان بیرون کنیم؛ منطقه‌ وسیعی ازسرزمین‌مان را آزاد كنیم و اسرا وغنایم زیادی بگیریم.

اگر بگویم موفقیت عملیات الی بیت‌المقدس، والفجر هشت و بقیه‌ عملیات‌ها، نتیجه‌ فتح‌المبین بود درست است، چون جرأت به ما داده وگرنه از نظر نوع جنگیدن، تکنیک و تاکتیک، عملیات‌های بعدی ما خیلی کلاسش بالاتر از فتح‌المبین است. این عملیات‌ها بعد ازعزل بنی‌صدر انجام شد، ما بعد ازعملیات مطلع‌الفجر و قبل از عملیات فتح‌المبین ازغرب به منطقه‌ جنوب انتقال پیدا کردیم.

انتهای پیام/ 151

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار