روحانی:

امسال در صنعت نسبت به سال گذشته رشد داشتیم/ «سلامت»، «معیشت» و «امنیت» اصول ما در استان‌هاست

رئیس جمهور با اشاره به اینکه امسال نسبت به سال گذشته در صنعت رشد داشتیم، گفت: کشاورزی در این رشد پیشتاز است و در سال ۹۸ رشد اقتصادی بدون نفت ما ۱.۱ شد.
کد خبر: ۴۰۲۶۳۹
تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۳۹۹ - ۱۸:۳۸ - 23June 2020

امسال در صنعت نسبت به سال گذشته رشد داشتیمبه گزارش گروه اخبار داخلی دفاع‌پرس، حجت‌الاسلام «حسن روحانی» رئیس‌جمهوری اسلامی ایران، امروز (سه‌شنبه) در جلسه برنامه‌ریزی و تلاش برای تحقق شعار «جهش تولید» که با حضور استانداران سراسر کشور برگزار شد، اظهار داشت: امید در سایه بیان حقایق برای مردم و مواردی که خود مردم در زندگی روزمرشان برای‌شان ملموس است، به‌وجود می‌آید.

وی با تأکید بر این‌که برخی از کارهای دولت خیلی نیاز به بیان ندارد، تصریح کرد: موضوع تحول سلامت، بیمه همگانی در کشور و اینکه مردم به راحتی دسترسی به پزشک تخت، دارو و درمان دارند، این را مردم خودشان حس می‌کنند.

رئیس جمهور گفت: ابتدای سال ۹۲ کسی بیمارستان می‌رفت، هم باید خودش می‌رفت دمپایی و ملحفه بخرد و هم اگر دارو نیاز بود، باید خودش بیرون می‌رفت و تهیه می‌کرد. تخت هم آن‌قدر گران بود که برای مردم امکان‌پذیر نبود و اگر کسی هم فوت می‌کرد، جنازه آن به گروگان در بیمارستان می‌ماند؛ امروز مردم این واقعیت را لمس می‌کنند.

وی تصریح کرد: در این دولت تخت جدید و یا تخت بازسازی‌شده دو برابر تاریخ ایران است، این شرایطی که ما در مبارزه با کرونا در برابر ملت سرافراز بودیم به‌خاطر این است که زیربنای درمان درست شد است.

رئیس جمهور اظهار داشت: ۸ هزار تخت آی سی مجهز در اختیار است و هزار تخت در همین سه؛ چهار ماه دوران کرونا اضافه شده است؛ این کار بزرگ، کاری است که مردم می‌بینند و چه بگوییم چه نگوییم برای مردم ملموس است.

روحانی بیان داشت: امروز پیشرفت قدرت ارتباطات، زیربنای ارتباطاتی، فضای مجازی و سایبری برای مردم ملموس است، هر کس یک موبایل هوشمند در اختیارش است و به راحتی می‌توانند خدمات را دریافت کنند. همین سامانه بود که در همین دوره کرونا توانستیم ۷۷ میلیون نفر را غربالگری کنیم، همین سامانه بود که باعث شد به راحتی حدود ۲۲ میلیون نفر را وام دهیم. همین سامانه است که به راحتی کمک خواهد کرد که ۱۰۰ هزار میلیارد تومان به عنوان وام ارزان قیمت بدهیم.

وی در مورد تببین خدمات دولت در زمینه ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان، بیان داشت: آثار شرکت‌های دانش‌بنیان به تدریج برای مردم ملموس می‌شود و بسیاری از این شرکت‌های دانش‌بنیان، خدمات‌شان در فضای مجازی است؛ این فضای مجازی بود که باعث شد ما در این دو و سه ماه پایان سال تحصیلی، بتوانیم وقتی مدرسه را تعطیل کنیم، آموزش را نگه داریم.

رئیس جمهور اظهار داشت: سال آینده طراحی ما این است که می‌خواهیم از ۱۵ شهریور فعالیت مدارس و دانشگاه‌ها را آغاز کنیم که بخشی از آن حضوری و بخشی نیز مجازی است؛ اگر چنین فضا و زیرساختی نبود و سرعت اینترنت نبود، چگونه می‌خواستیم این خدمات را بدهیم؟ این خدمات برای مردم روشن است.

وی خطاب به استانداران کشور گفت: اگر 300 هزار هکتار زمین کشاورزی را در خوزستان و ایلام تجهیز به کانال کشی و زهکشی کرده و قیمت این زمین‌ها را چندین و چند برابر و محصولات را چند برابر کردیم؛ این را باید استانداران مربوطه برای مردم توضیح دهند.

روحانی با اشاره به احیاء دریاچه ارومیه در این دولت، بیان داشت: دریاچه ارومیه اگر احیا نشده بود، تبریز تخلیه شده بود؛ کسی در تبریز سرمایه‌گذاری نمی‌کرد و داشتند تبریز را تخلیه می‌کردند. مشکل آب ما، مشکل هزاران سال است، این چیزی است که باید برای مردم تبیین شود.

رئیس قوه مجریه با تاکید بر اینکه راه آهن رشت و انزلی تا پایان سال افتتاح می‌شود، اظهار داشت: یک کار عظیم است که از گوره تا جاسک، هزار کیلومتر لوله‌کشی می‌شود و دیگر صادرات نفت ما متصل به بند ناف تنگه هرمز نیست، این برای اولین‌بار است که در تاریخ ایران انجام می‌شود. رهبر معظم انقلاب اسلامی یک‌بار که در محضرشان بودم، به من گفتند که استراتژیک‌ترین کار دولت این است که شما انجام می‌دهید.

وی با تاکید بر اینکه بخشی از مردم ما خانه ندارند و مجبوراً به صورت مستاجری زندگی کنند، بیان داشت: مگر درآمد یک مستاجر نسبت به پارسال چقدر اضافه شده است؟ خب ما باید یک کاری کنیم. همین امروز صبح بخشی از جلسه اقتصادی ما همین موضوع بود و طرحی را آماده می‌کنیم که به ستاد کرونا می‌بریم؛ چون نیاز به تغییر قانون دارد. کار اصلی در مسکن در اختیار گذاشتن زمین‌های دولتی برای ساخت مسکن است.

رئیس جمهور بیان داشت: هیچ کجا بهتر از بافت فرسوده نیست؛ زیرا تمام امکانات آنجاست. امسال نباید بگذاریم برای دولت حاشیه و دعوا درست شود و با همه باید سازش کنیم. نیروهای مسلح، قوه قضائیه، احزاب، ائمه جمعه حوزه‌های علمیه و مذاهب مختلف هستند، بیاییم باهم از این فرصت برای تحول استفاده کنیم؛ این کار امکان‌پذیر است و من دلیل دارم و شعار نمی‌دهم.

روحانی با اشاره به اینکه امسال نسبت به سال گذشته در صنعت رشد داشتیم، گفت: کشاورزی در این رشد پیشتاز است و در سال ۹۸ رشد اقتصادی بدون نفت ما ۱.۱ شد. وزارت نفت ما قابلیت دارد روزانه حدود سه میلیون بشکه نفت را صادر کند؛ اما شرایط وزارت نفت ما بدلیل تحریم بد است.

وی ضمن بیان انتقاد برخی از وی برای اینکه به وعده‌های خود عمل نکرده است، گفت: من در پاسخ به این نامه‌ها، کنارش می‌نویسم که قرار بود دولت آینده (یازدهم) در چه شرایطی باشد. آن شرایطی که من در سال 95 نوشتم، شرایطی بود که صادرات نفت ما از ۹۰۰ هزار بشکه به 2 میلیون و 700 هزار رفت و سرمایه داران اینجا صف کشیدند.

روحانی افزود: یک رئیس دولت به من پیشنهاد داد و گفت که من ۵۰ میلیارد دلار اعتبار در اختیار شما قرار می‌دهم؛ حدود ۱۰۰ میلیارد دلار در کل به من پیشنهاد شد، دیدید چه شکوفایی ایجاد شد؛ سال ۹۵ رشد اقتصادی ما ۱۲.۵ است که در دنیا اول بودیم، تورم هم ۷ الی ۸ درصد و اشتغال هم بالای ۷۰۰ هزار بود، بعد از 60 سال تراز مثبت پیدا کردیم.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه باید به مردم بگوییم یک دشمن ظالمانه به ما فشار می‌آورد، خاطرنشان کرد: سه گروه بودند که برجام را نمی‌توانستند تحمل کنند و داشتند خفه می‌شدند و می‌مردند و دق می‌کردند؛ یکی تندروهای آمریکا، یکی صهیونیسم و دیگری ارتجاع منطقه‌ای بودند؛ این سه نمی‌توانستند تحمل کنند.

روحانی گفت: یکی از رهبران کشورها به من گفت که وقتی کشورهای اروپایی صف بایستند برای سرمایه‌گذاری در ایران، این کشورهای مرتجع منطقه دق می‌کنند. رفتار یک ادم کم‌تجربه را که رئیس جمهور آمریکا شد را دارید می‌بینید، خود مردم آمریکا می‌توانند قضاوت کنند. خب این‌ها توطئه کردند و این فشار عظیم را وارد کردند که ایران سه ماه دیگر تسلیم شود؛ خودش می‌آید و می‌گوید ایران پس از آن پای میز مذاکره می‌نشیند. صهیونیسم، تندروهای آمریکایی و کشورهای مرتجع منطقه فهمیدند که اشتباه کرده‌اند.

وی اضافه کرد: ملت ما ایستادگی و مقابله کرد و امروز برای همه دنیا روشن است که با تحریم و فشار ما تسلیم نمی‌شویم. باید به منطق بیایند؛ می‌گویند حاضریم مذاکره کنیم. حرف عجیب و غریبی می‌زنند، یعنی چی؟ چه کسی میز مذاکره را شکست؟ چه کسی اتاق مذاکره را آتش زد؛ آن‌ها بودند.

وی تاکید کرد: ما که در چارچوب منطق، اخلاق، سیاست و روابط بین‌المللی بودیم، مردم هم کار بزرگی دارند انجام می‌دهند و مقاومت می‌کنند که این را باید برای مردم بیان کنیم و توضیح دهیم.

روحانی اظهار داشت: کار دیگری که همه و شما استانداران باید انجام دهید، مسئله (کنترل) قیمت در برخی از کالاها از جمله لوازم خانگی و اتومبیل است؛ همه باید به میدان بیاییم؛ چراکه مردم تحت فشار اقتصادی هستند. مردم مقاومت و مردانگی کردند و همه‌جا آمدند؛ مردم در مبارزه با کرونا، ۲۲ بهمن و تشییع شهید سلیمانی به میدان آمدند. امروز فشار بر روی مردم است. وقتی همه می‌بینند مسئولین و کارگران می‌دوند، برای مردم امید ایجاد می‌شود.

رئیس جمهور خطاب به استانداران سراسر کشور گفت: پروژه‌های مهم را به پایان برسانید. حتما پروژه‌های نیمه‌تمام را دنبال می‌کنیم.

وی با اشاره به وجود ویروس کرونا در کشور، خاطرنشان کرد: ستادهای استانی ما بسیار زحمت کشیدند و به‌خاطر اینکه مناطق قرمز مرتب تغییر می‌کند. ممکن است محدودیت‌های خاص در برخی استان‌ها باشد، تا امروز در موج اول کرونا بودیم و امیدواریم موج دوم نباشد؛ نمی‌دانیم. فعلا این موج اول برخی استان‌ها را گرفت و به پیک رسیدند. در این ایام رحلت امام مسافرت عامل اصلی نبود؛ زیرا مقصد و مبدا بسیاری از این مسافرت‌ها تهران و گیلان بود؛ اما نه تهران، نه گیلان و نه مازندران تغییر نمی‌بینیم؛ پس مسافرت می‌توان رفت به شرطی که تدابیر بهداشتی را انجام دهیم.

روحانی با اشاره به دیدار روز گذشته خود با رهبر معظم انقلاب اسلامی، گفت: جاهایی که نیاز است، بر استفاده از ماسک تأکید می‌شود؛ بنابراین در سلامت مردم دقت کنید. سه اصل سلامت معیشت و امنیت سه اصل ما در استان‌ها است. 

انتهای پیام/ 113

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار