عضو دفتر سیاسی جنبش حماس:

مقاومت می‌تواند طرح الحاق را به انتفاضه بزرگ تبدیل کند

محمود الزهار گفت که رژیم صهیونیستی به‌دلیل انفجار اوضاع در اراضی اشغالی و نیز ترس از رویارویی مستقیم با مقاومت به‌دنبال اجرای تدریجی نقشه الحاق اراضی کرانه باختری رود اردن است.
کد خبر: ۴۰۳۶۰۷
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۱ - 30June 2020

مقاومت می‌تواند طرح الحاق را به انتفاضه بزرگ تبدیل کندبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، «محمود الزهار» عضو دفتر سیاسی جنبش حماس از چهره‌های سرشناس جنبش مقاومت اسلامی حماس در گفت‌وگویی درباره ماهیت اهداف رژیم صهیونیستی در اشغال اراضی کرانه باختری رود اردن و این‌که آیا هدف صهیونیست‌ها صرفاً اجرای این نقشه هست یا اهداف دیگری نظیر سوق دادن تشکیلات خودگردان به مذاکرات جدیدی را در سر می‌پرورانند، اظهار داشت: در واقع، رژیم صهیونیستی به‌دنبال اجرای نقشه الحاق اراضی، اما به‌طور «تدریجی» است؛ یعنی به‌میزان اندکی در آغاز کار، علت این امر هم آن است که نگران است که وضعیتی امنیتی به‌وجود بیاید که به‌نفعش نباشد، در نتیجه، رژیم صهیونیستی اکنون در اندیشه الحاق شهرک‌های صهیونیست‌نشین نزدیک اراضی اشغالی سال ۱۹۴۸ میلادی است که در آن‌ها تعداد زیادی از اعراب سکونت ندارند و بنابراین امنیت شهرک‌نشینان را تأمین می‌کند، از این رو، رژیم صهیونیستی به‌دنبال الحاق تدریجی اراضی است و نه آن الحاق اراضی که ترامپ آن را می‌خواهد و سود منافع انتخاباتی آینده‌اش است.

وی درباره تبعات اشغال اراضی فلسطینی و خطر انفجار مردمی فلسطینی‌ها به‌طور خاص و انفجار مردم جهان عرب در قبال این مسئله به‌طور عموم گفت: در واقع، باید اوضاع منفجر و فضا علیه این امر (اشغال اراضی جدید) شود، اما متأسفانه جهان عرب (رژیم‌های عرب) یا همدست اشغالگران اسرائیلی هستند یا اینکه قادر نیستند که با ترامپ مخالفت کنند که دلایل آن هم برای همه شناخته‌شده است. رژیم صهیونیستی از بیم وقوع چنین انفجار (مردمی) در سرزمین فلسطین و برخی کشور‌های پیرامون آن در آغاز کار تلاش می‌کند این الحاق تدریجی باشد و اندک اندک اراضی را ببلعد و به اهداف مورد نظر خود برسد. روشن است که رژیم صهیونیستی می‌خواهد مناطقی را که در آنجا ساکنان فلسطینی نیستند، الحاق کند، زیرا فلسطینی‌ها از مقاومت و روش‌های آن در برابر اشغالگری جدید پاسداری و حفاظت می‌کنند و در نتیجه، رژیم صهیونیستی اکنون به‌دنبال اجتناب از این امر است.

این عضو سیاسی جنبش حماس درباره جزئیات نقشه الحاق اراضی و این‌که آیا اراضی‌ای که رژیم صهیونیستی قصد الحاق آن‌ها را دارد، برای شهرک‌نشینان صهیونیست امن هست، گفت: هدف کنونی از الحاق اراضی سیطره بر منطقه اغوار با هدف جدا کردن فلسطینی‌های باقی‌مانده در شرق فلسطین از اردن و در نتیجه جلوگیری از هرگونه تماسی بین فلسطین اشغالی بعد از الحاق اراضی اردن که از جنوب یعنی غزه و از شمال اساساً جدا شده و در اشغال است، در نتیجه، رژیم صهیونیستی در وهله اول می‌خواهد که جامعه فلسطینی را از خارج از فلسطین اشغالی جدا کند و در وهله دوم مناطق را از یکدیگر جدا کند؛ یعنی تجمع‌های فلسطینی در برخی مکان‌ها باشند و پیرامون همه آن‌ها را شهرک‌ها و مناطقی احاطه کرده باشد که به اشغالگران الحاق شده است و قانون درقبال آن‌ها نظیر دیگر مناطق اعمال می‌شود تا این مقدمه‌ای باشد برای الحاق آن‌ها در مراحل دیگر، از این رو، مسئله بلعیدن تدریجی و پشت‌سرهم است و نه بلعیدن یک‌دفعه همه فلسطین.

الزهار اضافه کرد: این اقدام باعث فعال‌سازی نقش مقاومت خواهد شد. مشکل در تشکیلات خودگردان فلسطین است که به‌شدت به مقاومت فشار می‌آورد و اگر این تشکیلات دست خودش را از روی مقاومت بردارد، ابزار‌هایی هستند که مقاومت می‌تواند از طریق آن این روند (الحاق اراضی) را متوقف کند و چه‌بسا وضعیت به یک انتفاضه بزرگ تبدیل شود که منجر به بیرون راندن اشغالگران از مناطق به‌جای الحاق آن خواهد شد.

عضو دفتر سیاسی جنبش حماس درباره نبود مواضع قوی جامعه بین‌المللی برای جلوگیری از بلعیده شدن اراضی بیشتر فلسطینی توسط رژیم صهیونیستی گفت: بسیاری از کشور‌های اروپایی مخالف موضوع الحاق اراضی فلسطینی هستند. بسیاری از نهاد‌های بین‌المللی نظر خود را در مخالفت با الحاق اراضی صراحتاً اعلام کرده‌اند، اما جهان اکنون سرگرم موضوع کرونا و مسائل خاص خودش است؛ خصوصاً آنچه در اروپا اتفاق می‌افتد و نتیجه اقدامات ترامپ و روابط آمریکا با هم‌پیمانان اروپایی‌اش است که درحال بدتر شدن است، در نتیجه، جامعه بین‌المللی به‌طور کلی بیشتر سرگرم چند مسئله از جمله اقتصادی و بهداشتی و شیوع کرونا است تا اینکه سرگرم مسائل سیاسی باشد که خارج از مرز‌ها اتفاق می‌افتد.

الزهار درباره رفتار برخی رژیم‌های عرب در تشویق رژیم صهیونیستی برای تصمیم جهت اشغال اراضی فلسطینی و به‌ویژه نقش عادی‌سازی رسانه‌ای روابط با رژیم صهیونیستی از سوی این رژیم‌ها و آنچه اخیراً آن را همکاری و تعامل انسانی خوانده‌اند گفت: یک موج موسوم به صهیونیسم عربی وجود داشته است. صهیونیسم یهودی در یهودیان تأثیرگذار است. صهیونیسم مسیحی در غرب ظهور یافت و اخیراً صهیونیسم عربی در برخی کشور‌های عرب حوزه خلیج فارس و نظایر آن ظهور یافته است و معتقد است که موجودیت و بقای این رژیم‌ها با وجود فساد و تجاوزگری و جنایاتشان، مرتبط با راضی کردن طرف اسرائیلی است، از اینجا است که تماس‌های محرمانه آغاز شد و سپس به‌سمت علنی و عادی سازی روابط خواه رسانه‌ای یا سیاسی و یا حتی فرهنگی سوق یافت که ما نظیر آن را در ماه مبارک رمضان گذشته دیدیم، بنابراین، این مرحله‌ای از انحراف‌هایی است که در جهان عرب جریان دارد.

وی افزود: بسیاری از کشور‌های عربی و اسلامی اکنون سرگرم خودشان هستند، زیرا اروپا آن‌ها را با جنگ‌هایش به خودش مشغول کرده است. نگاه کنید به هریک از کشور‌های عربی و اسلامی و خصوصاً آن دسته از کشور‌هایی که از مقاومت حمایت می‌کنند؛ آن‌ها سرگرم مسائل داخلی و مشکلات اجتماعی و اقتصادی خودشان هستند، لذا آن‌ها (صهیونیستها) این شرایط را برای خودشان مناسب دانسته‌اند، اما این تنها ابری تیره است و به‌خواست خداوند از بین خواهد رفت و مقاومت در کرانه باختری و در قدس به‌پا خواهد خاست و این رنج و محنت به‌خواست خداوند تمام خواهد شد.

الزهار درباره تأثیر ضعف و سستی جهان عرب و دنیا در قبال مسئله فلسطین بر اراده مقاومت گفت: ضعف و سستی پیرامون ما ایجاب می‌کند که توان و قدرت و صلابت ما دوچندان شود تا بتوانیم این موج ناموزون تاریخ امت عربی و اسلامی را به مسیر درست خودش بازگردانیم و ان‌شاءالله برنامه مقاومت بهتر و قویتر و باصلابت‌تر و تأثیرگذارتر در مرحله آینده خواهد بود، زیرا آنچه در پیرامون ما در سایه شرایط کرونا اتفاق افتاده است، باعث تضعیف صهیونیسم مسیحی در آمریکا و روابطش با اتحادیه اروپا و نیز تضعیف کشور‌های عرب توطئه‌کننده و همدست با رژیم اسرائیل و همچنین ضعیف کشور‌هایی شده است که پول‌های نفت خود را به‌نفع این رژیم هزینه می‌کردند و در نتیجه، تصویر آینده ان‌شاءالله بهتر خواهد بود.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/ 341

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار