به گزارش خبرنگار دفاعپرس از ارومیه، جلسه تشکیل و راهاندازی شورای حفظ و نشر آثار روحانیت در دفاع مقدس، 11 تیر در سالن جلسات ادارهکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس آذربایجانغربی در ارومیه برگزار شد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس آذربایجانغربی، با اشاره به حوادث رخ داده در هفته حقوق بشر آمریکایی و چرایی نامگذاری 6 تا 12 تیر به این نام اظهار داشت: این هفته با ترور رهبر معظم انقلاب توسط منافقان در 6 تیر آغاز و با بمباران شیمیایی سردشت و به شهادت رساندن شهید صدوقی ادامه پیدا کرده و در نهایت با هدف قرار گرفتن هواپیمایی مسافربری ایران توسط آمریکا به پایان میرسد.
وی با اشاره به اینکه در تمام حوادث تاریخی علما نقش مهمی در دفاع از اسلام و قرآن داشته و تاوان بزرگی در این راه دادهاند، افزود: در کنار دفاع از علما از دین، دفاع آنها از خاک، ناموس و وطن نیز بینظیر بوده است که در تاریخ کمتر به این موضوعات پرداخته شده است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس آذربایجانغربی با بیان اینکه نمود عینی نقش علما از دین و وطن، مربوط به هشت سال دفاع مقدس است، ادامه داد: در طول هشت سال جنگ تحمیلی چهار هزار نفر از علما به شهادت رسیدند که سهم آذربایجانغربی از این تعداد برابر با 87 نفر است و این تعداد شهید روحانی نسبت به تعداد این قشر از جامعه، رقم بالایی محسوب میشود.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری عنوان کرد: دفاع مقدس گنج عظیمی است که باید استخراج شود و علما هستند که میتوانند این گنج را استخراج کنند و در اختیار سایرین قرار دهند.
سرهنگ وحیدی تصریح کرد: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند: هشت سال جنگ تحمیلی ابعاد مختلفی داشت که دفاع از نظام، ناموس، وطن، دین، قرآن و مردم در آنها متبلور بود و از این جهان این جنگ دفاع مقدس نامیده میشود.
وی با بیان اینکه به نظر بنده آذربایجانغربی پایتخت دوم دفاع مقدس است، خاظر نشان کرد: بنده بارها گفتهام اگر در جنوب کشور هشت سال بود اما در آذربایجانغربی در حال حاضر نیز هر هفته یک شهید تقدیم میشود.
این مقام مسئول گفت: آذربایجانغربی در دفاع مقدس 36 هزار شهید تقدیم کرده است که 12 هزار نفر آنها از نیروهای بومی و 24 هزار نیز شهید مهاجر هستند، و در سطح کشور کمتر مزار شهدایی وجود دارد که یک شهید به خاک سپرده در آنجا در آذربایجانغربی به شهادت نرسیده باشد و باید گفت که یک پنجم شهدای دفاع در این استان به شهادت رسیدهاند.
وی اظهار داشت: با وجود همه این افتخارات درخشان آذربایجانغربی در دفاع مقدس، هنوز موزه دفاع مقدس در این استان راهاندازی نشده است که جای بسی تاسف دارد.
سرهنگ وحیدی عنوان کرد: این ادارهکل 60 جلد کتاب تاریخ شفاهی تاکنون به چاپ رسانده و کتب اسنادی دایرهالمعارف آذربایجانغربی نیز در حال نوشته شدن بوده و جمعآوری اسناد آن در حال انجام است.
وی خاطرنشان کرد: شناسایی قدمگاه و رزمگاه شهدا و رامیداشت سالگرد عملیاتهای دفاع مقدس نیز از دیگر برنامههای این ادارهکل است و در آذربایجانغربی 17 عملیات برون مرزی انجام رسیده که جا دارد این عملیاتها گرامی داشته شود و همچنین باید شرایطی فراهم کرد در کنار بازدید مسافران از جاذبههای گردشگری، آنها از آثار دفاع مقدس نیز بازدید کنند.
انتهای پیام/