به گزارش خبرنگار اجتماعی دفاعپرس، «علیرضا عسکریان» معاون توسعه مشارکتهای کمیته امداد امام خمینی (ره) صبح امروز در نشست خبری، با اشاره به اینکه از سال ۱۳۹۷ تاکنون درگیر مباحث اقتصادی بودهایم، اظهار داشت: طیف وسیعی از بحرانهای زیستمحیطی در کشورمان رخ داده که میتواند تأثیر زیادی بر اقتصاد کشورمان داشته باشد؛ حوادث رخ داده در کشور بر کمکهای مردمی تأثیرگذار بوده است.
وی در ادامه درباره زکات جمعآوری شده گفت: کل زکات جمعآوری شده حدود ۵۰۰ میلیارد تومان بوده است که رشد نقطه به نقطه نسبت به سال گذشته ۸۸ درصد بوده است.
معاون توسعه مشارکتهای کمیته امداد اضافه کرد: تاکنون زکات فطره جمعآوری شده ۲۶۰ میلیارد تومان بوده است که نسبت به سال گذشته ۵۱ درصد رشد را نشان میدهد؛ همچنین هماکنون زکات جمعشده تا کنون نسبت به سال گذشته، ۳۷ درصد رشد داشته است.
عسکریان خاطرنشان کرد: ۵۴ هزار پایگاه جمعآوری زکات در کشور راهاندازی شد؛ همچنین روشهای غیر حضوری پرداخت زکات از طریق شبکههای مختلف اطلاعرسانی شد که خوشبختانه با توجه به شرایط، پرداخت در سطح بالایی بوده است.
وی ادامه داد: بخش غیر نقدی جمعآوری شده زکات ۲۸ درصد رشد داشته است و امسال طی تفاهمنامهای که با سازمان تبلیغات اسلامی امضا شده از ظرفیت روحانیون اعزامی به روستاها استفاده میکنیم.
معاون توسعه مشارکتهای کمیته امداد با بیان اینکه تاکنون ۶۳ میلیارد تومان صدقات جمعآوری شده است، گفت: امسال به دلیل مسائلی که رخ داده، تخلیه صندوقها صورت نگرفته است که باعث افت شده است؛ در استانهایی که اجازه جمعآوری صندوقها داده شده، ۱۱ درصد رشد داشتیم.
عسکریان با بیان اینکه تعداد حامیان کمیته امداد به ۷۶۹ رسیده و رشد ۲۰ درصدی داشته است، اظهار داشت: جمع کل کمکها به ایتام و محسنین در طول سه ماهه اول امسال ۳۳۶ میلیارد تومان بوده است که رشد ۷۱ درصدی داشتیم.
وی با اشاره به اینکه ۱۳۳ هزار یتیم و ۱۶۶ هزار فرزندان محسنین در کشور داریم، افزود: یک میلیون و ۴۳۳ هزار حامی در سایت کمیته امداد ثبت نام کردند که ۷۶۹ هزار نفر پرداخت به ایتام و فرزندان محسنین داشتند.
معاون توسعه مشارکتهای کمیته امداد اضافه کرد: بهطور متوسط ۵۴۷ هزار تومان سرانه دریافتی ایتام ما بوده که توسط حامیان ایتام پرداخت شده و نسبت به سال قبل رشد ۱۰۶ درصدی داشته اشت؛ همچین سرانه فرزندان محسنین به طور متوسط ۲۰۰ هزار تومان بوده که نسبت به سال قبل رشد ۴۳ درصدی داشته است.
عسکریان با بیان اینکه مراکز نیکوکاری به دو شکل تخصصی و عمومی تقسیم میشوند، گفت: در سال ۱۳۹۷، هزار و ۶۳۸ مرکز در کشور فعالیت میکردند که ارزش ریالی خدمات آنها ۴۹۷ میلیارد تومان بود؛ در سال ۱۳۹۸ این مراکز به سه هزار و ۶۱۰ مرکز افزایش یافت که رشد ۱۰۰ درصدی داشته است و ارزش خدمات ریالی آنها هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان بوده که رشد ۳۰۰ درصدی داشته است و در حوزه مراکز نیکوکاری در سال ۱۳۹۸ به اندازه کل سال ۹۲ تا ۹۷ رشد داشتیم.
وی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۸ مراکز نیکوکاری ۱۱۸ میلیارد تومان به سیلزدگان کمک کردند، عنوان کرد: تعداد مراکز نیکوکاری ما هماکنون از سه هزار و ۹۰۰ مرکز عبور کرده است و برنامه داریم که تا پایان سال به هشت هزار مرکز برسیم؛ همچنین هماکنون ۵۰۰ مرکز نیکوکاری تخصصی در کشور در حال فعالیت هستند.
معاون توسعه مشارکتهای کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان اینکه سامانه «سخا» با کمک وزارت ارتباطات و وزارت کار، راهاندازی شده است، گفت: تمامی خیریهها در این سامانه ثبت نام و خدمات خود را ثبت خواهند کرد؛ همچنین در این سامانه اسامی محرومین ثبت خواهد شد.
عسکریان راهاندازی این سامانه را در راستای اجرای عدالت اجتماعی دانست و عنوان کرد: این سامانه در دو استان آذربایجان غربی و خراسان رضوی راهاندازی شده است و تا پایان سال، اسامی ۹۵ درصد از محرومین در این سامانه ثبت خواهد شد.
انتهای پیام/ 241