به گزارش گروه اجتماعی دفاعپرس، سعید نمکی با اشاره به پیک جدید کرونا در برخی استانها اظهار داشت: این درحالی است که در مرحله اول بیماری توانستیم دستاورد بزرگی را خلق کنیم و مرگهای ناشی از این بیماری را به حدود ۳۰ نفر برسانیم و برای تک رقمی شدن مرگ و میر این بیماری برنامهریزی کرده و برای مهار بیماری در کشور امیدهای زیادی در دل ما و همکارانمان بود.
وی افزود: به یاد دارید که در آن روزها تقاضاها و تمناهای زیادی از مردم کردیم؛ هم از مردم شریف و هم آنهایی که برای تسریع در برخی بازگشاییها فشار زیادی میآوردند؛ از اصناف و مشاغل و هنرمندان و مراکز فرهنگی و مذهبی که همواره ما آنها را به حوصله بیشتر و وقت مناسبتر توصیه میکردیم.
وزیر بهداشت ادامه داد: این عرایضم را حتماً عده زیادی از مردم به یاد دارند که بارها گفتم ممکن است در دقایق ۹۰ از گوشههای زمین گل بخوریم، ما با ویروسی خطرناک کشتی میگیریم و البته امتیازات زیادی گرفتهایم و ممکن است، اما در دقایق آخر ممکن است مقابل ویروس ضربه فنی شویم. بارها عرض کردم با این ویروس ناشناخته شطرنج بازی میکنیم و ممکن است در دقایقی ما را کیش و مات کند. بارها عرض کردم که این عادی انگاری شرایط و اینکه فکر کنیم ویروس کرونا تمام شد، یکی از خطرناکترین اندیشههایی است که ممکن است ما را گرفتار کند.
نمکی گفت: متأسفانه عده زیادی حرفهای ما را گوش نکردند و عدهای زیادی حرفهای من و همکارانم را جدی نگرفتند و موج تازهای از بیماری گرفتارمان کرد؛ بویژه در استانهایی بسیار مهم به خصوص استانهای مرزنشین که سالها غیورانه در مقابل امواج حملههای دشمن ایستاده بودند. به همین دلیل هم استانهای آذربایجان غربی، کردستان، ایلام، خوزستان، هرمزگان، بوشهر و سیستان و بلوچستان دفعتا گرفتار شد.
وی با انتقاد از برگزاری مراسم عروسی و عزا در شرایط کرونا افزود: متأسفانه مراسم عروسی، زنجیرهای از عزا را پس از خود خلق کرد و مراسم عزاداری نیز زنجیرهای از سیاه پوشی و عزای مستمر را برای مردم این سرزمین رقم زد.
وزیر بهداشت افزود: متأسفانه سفرهایی انجام شد و در جریان آن بمب ویروس را با خود حمل کردیم و دیگران و خودمان را گرفتار کردیم. هیچ وقت نمیتوانم غم سنگینی که در این مدت بر دل بنده و همکارانم سنگینی کرد را فراموش کنم؛ اینکه کودک ۱۰ سالهای که با پدر و مادر به قشم رفت و در بندرعباس به جای بازگشت به آغوش پدر و مادر، به خاک سپرده شد. نمیتوانم بار سنگینی که در این مدت همکاران من تحمل کردند آن هم در لباسهای سخت و سنگین و در دمای طاقت فرسای استانهای گرمسیری را فراموش کنم و اینکه عدهای از همکاران و هموطنان را از دست دادیم غمهای سنگینی است بر سینه ما و همکارانمان.
وی ادامه داد: روزهای سختی بر ما گذشت و امروز ما در استانهایی مثل کردستان، خوزستان و بعضاً سیستان و بلوچستان و هرمزگان و بوشهر و کرمانشاه به وضع مطلوبتری رسیدهایم، اما این به معنای آن نیست که بر بیماری فائق آمدهایم و بیماری را مهار کردیم.
وزیر بهداشت تاکید کرد: باز هم از مردم تقاضا میکنم ماسک را به عنوان یکی از ارزندهترین فاکتورهای پیشگیری از بیماری جدی بگیرند و کرونا را جدی بگیرند؛ کرونا یکی از خطرناکترین و هنوز هم ناشناختهترین ویروسهایی است که در عرصه بشری پا به میدان بیماریزایی گذاشته است و هنوز هم آینده آن ارزیابی نشده است. تقاضا میکنم از مردم که بیماری کرونا را جدی بگیرند و ماسک را جدی بگیرند.
وزیر بهداشت تاکید کرد: ماسک میتواند بالای ۸۰ درصد با رعایت فاصله گذاری ما را در پیشگیری از بیماری موفق کند و این موضوع بسیار جدی و مهم است. البته میدانم که فراهم کردن ماسک با قیمت بالای یک هزار و ۵۰۰ تومان برای خانواده تنگدست میسر نیست، اما ماسک خانگی آموزش داده شده و میتواند با نازلترین قیمت یکی از عوامل بسیار مؤثر در پیشگیری باشد.
وی همچنین گفت: البته با مسئولان محترم حرفهایی دارم که از این تریبون نمیزنم و قطعاً به آنها نامه مینویسم؛ اینکه چگونه ناوگان حمل و نقل شهری را تقویت کنیم و در برخی موارد چگونه به هم کمک کنیم تا امور مردم تسهیل شود و… را در ستاد ملی کرونا و طی مکاتبات با مسؤولان پیگیری میکنم.
نمکی با تاکید دوباره بر لزوم رعایت فاصله گذاری فیزیکی و اجتماعی و خطر مهمانی رفتنها و انتقال بیماری از کودکان ناقلِ بدون علامت، به مسنترها از جمله پدربزرگها و مادربزرگها، گفت: این موضوع را جدی بگیرید و مسافرتها را بیجهت گسترش ندهید.
وی بر لزوم اجرای پروتکلهای بهداشتی از سوی کسبه تاکید کرد و گفت: کسبه برای اجرای پروتکلهای بهداشتی که در روزهای اول بالای ۸۵ درصد رعایت میشد و اکنون به زیر ۱۰ تا ۲۰ درصد رسیده، همکاری کنند. بدانند اگر خدایی ناکرده بیماری با شدت بروز کند، حتی اگر رستورانشان هم باز باشد، مشتری نخواهند داشت و هر چه در شیپور گردشگری بدمیم، اما در چنین وضعیتی توریست نخواهیم داشت. خواهشم آن است که کسبه پروتکلها را جدی بگیرند و ناظرین ما نیز بیشتر نظارت کنند.
وزیر بهداشت گفت: باز هم امیدوارم با همدلی و وفاق و رعایت اصول بهداشتی و رعایت فاصله گذاری اجتماعی و زدن ماسک این فاز را نیز با عزت و سربلندی پشت سر بگذاریم.
وزیر بهداشت گفت: دلم نمیخواست مردم با چنین تاوانی عرایض من را جدی بگیرند. روزی که تمنا و خواهش میکردم، شاید برای برخیها این هشدارها زیادهگویی بود، اما اصلاً دلم نمیخواست اثبات عرایض ما با تاوانی چنین سنگین و مرگهایی چنین تلخ برای مردم بروز کند. امیدوارم این حرفها را جدی بگیرند و در آینده نزدیک با همدلی و وفاق و رعایت پروتکلها بتوانیم این مرحله سنگین را پشت سر بگذاریم.
انتهای پیام/ 112