به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، کتاب ارزشمند گلستان یازدهم اثر بهناز ضرابی زاده اثری ارزشمند در عرصه ثبت خاطرات همسران شهدای 8 سال دفاع مقدس است. زنانی همچون زهرا پناهیروا که جوانی مؤمنانه خود را به جوانی رزمندگانی از جنس سردار شهید علی چیتسازیان گره زدند تا در این معرکه عشق و جنون سهمی داشته باشند.
کتاب گلستان یازدهم که بهواقع میتوان گفت نثری قوی، پخته، شیوا و گیرا دارد بهگونهای است که از همان ابتدا شما را درگیر خودکرده و اجازه نفس تازه کردن را از شما میگیرد.
گلستان یازدهم به خوبی توانسته حال و هوای مردم مؤمن و انقلابی همدان را در روزهای دفاع مقدس به تصویر بکشد. زهرا پناهیروا همسر سردار شهید علی چیتسازیان نیز آنچنان صادقانه به بیان خاطرات و عواطف خود از زندگی مشترک و کوتاه با این شهید معزز پرداخته است که هنگام مطالعه این کتاب نمیتوانید مانع از اشک ریختن چشمان خود شوید.
زهرا پناهیروا معصومانه شمای خواننده را به تماشای زندگی خود میبرد شما با او از مدرسه میآیید، در خانه قدم میزنید، با زنانی که در خانه جمع شدهاند و مایحتاج رزمندگان در جبهه را آماده میکنند، حرف میزنید، وقتی حرف از خواستگاری میشود مانند راوی داستان گونههایتان گل میاندازد و همراه او خود را در اتاق پنهان میکنید، دلتان همراه راوی داستان راهی قم میشود، با خندههای آنها میخندید، با گریههایشان گریه میکنید، از اندوه علی آقا برای «شهید مصیب مجیدی» اندوهگین میشوید. وقتی علی آقا زخمی و در بیمارستان تهران بستری میشود خدا خدا میکنید زهرا کنار همسرش بماند. در دزفول از ذوق زنها برای پاک کردن خانه و خرید پردههای نو ذوق میکنید و.....
این همزادپنداری قوی در کتاب گلستان یازدهم حتی سبب میشود هنگامیکه به فصل جدایی میرسید، آن زمان که نویسنده توانسته با قلم شیوای خود تنهایی، اندوه و دلتنگی یک زن برای همسر شهیدش را به تصویر بکشد، آن زمان که فرزندش را بغل میگیرد، آن زمان که قرار است بهتنهایی از پلههای خانه بالا رود و با جای خالی همسرش روبهرو شود، آنجا که غریبانه در گلزار شهدای همدان با خود نجوا میکند و از همسر شهیدش استمداد میطلبد و...در همه جای کتاب خود را زهرا پناهی روا میبینید، به همان اندازه دلتنگ میشوید، به همان اندازه میلرزید، به همان اندازه احساس درماندگی میکنید و به همان اندازه دلتان میخواهد ضجه بزنید.
گلستان یازدهم روایت عاشقانههایی است که در طول سالهای جنگدیده نشده و در سالهای پس از جنگ نیز با بی مهری، به دست فراموشی سپرده شد. روایت لیلی و مجنونهایی که عاشقی را بهصورت عینی تجربه کردند و نشان دادند که مرد میدانهای جهاد اکبر و اصغرند چراکه در این معرکه آتش و خون حاضر شدند از همه زندگی خود بگذرند.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/ 341