به گزارش دفاعپرس از آذربایجانشرقی، حجتالاسلام والمسلمین «سید محمدعلی آلهاشم»، نماینده ولیفقیه در آذربایجانشرقی و امامجمعه تبریز امروز چهارشنبه در دیدار با اعضای هیات مدیره خانه مطبوعات آذربایجانشرقی اظهار داشت: یکی از عناصر موثر بر روابط فرهنگی و سیاسی هر جامعه مطبوعات میباشد که نقش مهمی دارد و با توجه به تاثیرگذاری و فضاسازی برای افکار عمومی، سایر حوزههای نظام اجتماعی را تحت شعاع قرار میدهند.
وی ادامه داد: وظیفه مطبوعات روشنگری است ولی فعالان رسانهای باید تلاش کنند درست بنویسید چرا که هیچ وقت کسی به درست نوشتن نمیتواند اعتراض کند. البته خبر احتمال دارد درست یا غلط باشد، ولی بعد از اینکه خبر به مرحله اطلاع رسید، یعنی آن خبر درست است.
امام جمعه تبریز بیان کرد: جامعه در ناآگاهی رشد نمیکند و بر این اساس باید مطبوعات به وطیفه خود عمل و درست و صحیح روشنگری کند.
آلهاشم افزود: اگر به دنبال رشد هستیم، باید شفافساری شود، حیات و سرزندگی مطبوعات جدای از حیات جامعه نیست و مطبوعات وابسته به جامعه است.
امامجمعه تبریز ادامه داد: وظیفه اصلی مطبوعات، انتقاد سازنده و راهنمایی اعضای جامعه است، اگر مطبوعات نقش نظارتی خود را حفظ کند، میتواند انتقاد کند، در غیر اینصورت نمی تواند به نقش و مسیولیت خطیر خود عمل کند.
نماینده ولی فقیه در آذربایجانشرقی گفت: انتقاد باید سازنده، با رعایت اصول شرعی و در جهت جلوگیری از ریختن آبروی افراد باشد، انتقاد صحیح عبارت از این است که منتقد در زمینه های مورد نظر بر مبنای استدلالهای صحیح موضوع را بررسی و اظهار نظر کند.
وی اضافه کرد: انتقاد نباید فقط بر مبنای شایعه باشد، بلکه باید بر مبنای بررسی های دقیق، روشن و مشخص بعد از رسیدن به یقین باشد.
حجتالاسلام آلهاشم تاکید کرد: مطبوعات و رسانههای جمعی، راهنمای جامعه و سیاستهای مسئولان مملکتی هستند، مسوولان نیز از انتقادات مطبوعات بینیاز نیستند، ولی انتقاد باید بر مبنای ادب، اخلاق، انسانیت و رعایت موازین شرعی باشد.
وی خاطرنشان کرد: پذیرش نقد و انتقاد به طور قطع نیازمند ایجاد سواد رسانهای بین اقشار مختلف جامعه است و با توجه به افزایش آمار قشر تحصیل کرده در جامعه آمادگی برای بهره گیری از نقد ایجاد شده است.
امام جمعه تبریز گفت: یکی دیگر از الزامات نقد صحیح حضور کارشناسان زبده در بدنه مطبوعات است، کسانی که در حوزه مطبوعات فعالیت میکنند باید معنای نقد را بدانند؛ نقد صحیحِ رسانهها جامعه را پویا میکند.
وی ابراز داشت: برای بهبود وضع رسانههای استان باید چند اصل رعایت شود؛ یکی فضای آزاد مطبوعات است، البته منظور این نیست که هر کس هرچه خواست بنویسد، بلکه در مطبوعات نباید فضای خفقان حاکم شود که این فضا سم است.
نماینده ولیفقیه در استان ادامه داد: استقلال اقتصادی مطبوعات نیز مهم است، زیرا در غیر اینصورت آنها خود را به شخص یا ارگان خاص وابسته خواهند کرد، در حالی که نباید بخاطر پول و کمبود امکانات وابسته به فرد یا سازمان شوند؛ در این صورت مجبور هستند از سیاست های آن فرد یا سازمان را پیروی کنند.
امامجمعه تبریز اضافه کرد: آموزش روزنامهنگاری نیز یک فن و تخصص است، باید یک روزنامه نگار و خبرنگار دارای سواد رسانهای باشد، حتی تیتری که زده می شود مهم و نیازمند نگاه تخصصی است.
نماینده ولیفقیه در آذربایجانشرقی گفت: آموزش روزنامهنگاری برای اهالی مطبوعات که تازه به این عرصه وارد شده اند، مورد توجه قرار گیرد.
وی تاکید کرد: تقویت استقلال حرفهای روزنامهنگاران بسیار مهم است که میتواند مقام و جایگاه مطبوعات استان را ارتقا دهد.
آلهاشم با بیان اینکه مقام معظم رهبری برای مطبوعات سه وظیفه مهم بیان فرمودند، گفت: وظیفه نقد و نظارت، اطلاعرسانی صادقانه و شفاف، طرح و تبادل آرا و افکار جامعه سه وظیفه خطیری است که رهبری بر آنها تاکید کرده اند.
انتهای پیام/