نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کارشناسان وزارت امور خارجه به دلیل مسئولیتی که در حوزه روابط اقتصادی نداشتند، مهارت و تجربهای هم در این زمینه کسب نکردند اما با وضعیت کنونی و فشارهای اقتصادی ناشی از تحریمها، وزارت خارجه معاونت اقتصادی خود را فعال کرده و در تلاش برای تقویت دیپلماسی اقتصادی است.
تیغ تهدید روی گردن اروپا و برخی از همسایگان ایران
وی با بیان اینکه پیگیری ارتباطات اقتصادی به این سادگی انجام نمیشود، افزود: دولت آمریکا تمام بانکها و موسساتی که روابط اقتصادی و تجاری با جمهوری اسلامی داشتند را تهدید کرده است لذا کشورهای اروپایی و حتی برخی از همسایگان ما مانند عراق روابط اقتصادیشان را قطع یا محدود کردند و برخی حتی حاضر نیستند که پولهای ما را به خودمان برگردانند.
پزشکیان با تاکید بر اینکه با منطق و هماهنگی باید به سمت تقویت حوزه اقتصادی روابط خارجی پیش رویم، گفت: ما با ارتباطات مویرگی و شریانی باید راه ها بسته را باز کنیم زیرا اکثر کشورها به ویژه اروپاییها از آمریکا تبعیت میکنند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم معتقد است: تقویت دیپلماسی اقتصادی و تسهیل تجارتهای بینالمللی با دستورالعمل، تهدید یا مذاکره صرف حل نمیشود. کما اینکه در دولتهای قبل هربار که مسئولان و روسای دولتها تهدید میکردند، شورای امنیت قطعنامهای علیه ایران صادر میکرد لذا اصرار عدهای اصرار برای پاره کردن کاغذپارهها(قطعنامه) نیاز به گذر زمان و تلاش بسیار دستگاه دیپلماسی دارد.
نسخه واحدی برای رفع موانع اقتصادی در حوزه بینالملل وجود ندارد
وی با تاکید بر هماهنگی و وحدت و پذیرش اینکه ما راه سختی در پیش رو داریم، یادآور شد: هر کسی در جایگاه مسئول دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی قرار بگیرد، باید این مسیر سخت را طی کند. نسخه واحد و مشخصی وجود ندارد که طبق آن قانونی نوشته شود و دولت اجرا کند و یکباره تمامی موانع و فشارهای اقتصادی مرتفع شود.
پزشکیان با بیان اینکه مشکلات اقتصادی در حوزه بینالملل با دعوا و اختلاف حل نخواهد شد، گفت: مجلس باید در کنار دولت قرار بگیرد تا بهترین و کارامدترین راهکار برای تحقق نتیجه را بتوانیم انتخاب کنیم.
منبع: خانه ملت
انتهای پیام/341