به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، «مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا امروز چهارشنبه مدعی شد کشورهای اروپایی هم از منقضی شدن تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران نگران هستند.
پامپئو گفته که آمریکا فاصله چندانی با ارائه قطعنامه خود در شورای امنیت سازمان ملل متحد برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران ندارد.
وزیر خارجه آمریکا گفت: «ما کارزار فشار حداکثری علیه ایران را ادامه میدهیم و از همه ملتهای مسئول میخواهیم در این کارزار به ما ملحق شوند.»
پامپئو تأکید کرد کشورش مصمم است اطمینان حاصل کند که تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران تمدید میشود.»
علیرغم اظهارات وزیر خارجه آمریکا، نماینده روسیه در سازمان ملل متحد پنجشنبه هفته گذشته تأکید کرد آمریکا هرگز در تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران موفق نخواهد شد.
نبنزیا در یک مصاحبه آنلاین گفت: «این قطعنامه آینده بسیار غمانگیزی دارد. منظورم این است که اصلاً آیندهای ندارد.»
دیپلمات روسیه اضافه کرد مسکو زمانی که آمریکا کار بر روی این قطعنامه را آغاز کرد به این کشور گفت که «هیچ شانسی برای تصویب آن وجود ندارد.»
نماینده روسیه در سازمان ملل گفت: «تصویب چنین قطعنامهای برجام را به پایان خواهد رساند. مشخص است که ایران هرگز چنین چیزی را نمیپذیرد و حق هم دارد که نپذیرد.»
تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران طبق مفاد برجام ۱۸ اکتبر سال جاری میلادی به پایان میرسد اما دولت آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ» تلاشی را برای جلوگیری از انقضای این تحریمها آغاز کرده است.
واشنگتن گفته در صورتی که این تلاش به سرانجام نرسد با توسل به یکی از بندهای توافق هستهای برجام به دنبال بازگرداندن تحریمهای بینالمللی علیه ایران خواهد بود.
آمریکا پیشنویس قطعنامهای را میان اعضای شورای امنیت توزیع کرده که خواستار جلوگیری از انقضای این تحریمها است.
یک قطعنامه برای تصویب در شورای امنیت نیازمند موافقت دستکم ۹ عضو، بدون وتو از سوی هر یک از پنج عضو دائم شورای امنیت (آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و انگلیس) است.
قطعنامه پیشنهادی آمریکا خواستار منع فروش، عرضه یا انتقال سلاح یا اقلام مرتبط از سوی ایران است. این قطعنامه همچنین کشورها را از فروش، عرضه، یا انتقال سلاح یا اقلام مرتبط به ایران، مگر در صورت موافقت کمیتهای در شورای امنیت منع میکند.
پیشنویس آمریکا علاوه بر این از کشورها میخواهد چنانچه دلایل متقنی در دست دارند مبنی بر اینکه محمولهای در خاک آنها ممکن است حاوی اقلام ممنوعه از ایران باشد اقدام به بازرسی آن کنند. این قطعنامه همچنین از کشورها خواسته با توجیه مشابه اقدام به بازرسی کشتیها در آبهای آزاد کنند.
چندی پیش دیپلماتهای غربی به فارنپالیسی گفتند این قطعنامه از شانسی برای تصویب برخوردار نیست.
انتهای پیام/341