گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس: حضرت امام محمد بن علی (ع) ملقب به «جواد الائمه» بودند؛ ایشان از سن نوجوانی و پس از به شهادت رسیدن پدر بزرگوارشان امام رئوف حضرت علی بن موسی الرضا (ع) به امامت رسیدند و سلسله امامت را ادامه دادند.
حضرت جوادالأئمه (ع) در ۲۵ سالگی به شهادت رسیدند و به گواه تاریخ، جوانترین امام، هم در هنگام به امامت رسیدن و هم در هنگام شهادت بودند.
امام جواد (ع)؛ مظهر سخاوت، جود و کرم
سخاوت، جود و کرم از صفات بارز این امام بزرگوار است؛ امام جواد (ع) مظهر بخشندگی و بخشایش هستند و این صفات متعالی را از پدرشان حضرت علی بن موسی الرضا (ع) و نیز از جد اعلیشان حضرت علی بن ابی طالب (ع) به ارث برده بردند.
امام جواد (ع)؛ مظهر زهد و تقوا
امام جواد (ع) مظهر زهد و تقوا هستند؛ از همین رو ایشان را «تقی» نیز مینامند. در هنگام خاکسپاری امام رضا (ع)، امام جواد (ع) با قدوم خویش خاک ایران را متبرک کردند. این یکی از افتخارات ما ایرانیها به شمار میرود که دو امام بزرگوار، امام رضا و امام جواد (علیهاالسلام) خاک کشور عزیز ما را متبرک فرمودند. البته مرقد مطهر امام جواد (ع) در «کاظمین» عراق است.
آبگینه زلال سیره اهل بیت (ع)
از نکات مهم زندگی امام جواد (ع)، همزمانی زندگی پربار ایشان با دو خلیفه سفاک عباسی یعنی «مامون» و «معتصم» است. این دو خلیفه معلومالحال در فرقههای موازی با تشیع و امامت ائمه هدی به جود آمده بودند تا چهره تشیع راستین در آینه اذهان عموم رنگ غبار به خود بگیرد و مومنین نتوانند راه را از بیراهه تشخیص دهند؛ اما این خلفای مفلوک غافل از این مهم بودند که آبگینه زلال سیره اهل بیت (ع) هرگز رنگ عبار نمیپذیرد و مومنین راستین تا زمانی که چراغ هدایتی مانند سیره اهل بیت (ع) را در دست دارند، به بیراهههایی که معاندین اسلام در هر زمانهای برای مسلمین تدارک میبینند، منحرف نمیشوند.
اینجاست که نقش امام جواد در چنین عصری پر رنگتر میشود. امامی جوان که میراثدار برحق سیره زلال اهلبیت (ع) بوده و آن را به نسلهای بعدی مسلمین منتقل و از گزند دسیسههای زمانه حفظ فرموده است.
امروز در سالروز شهادت این امام بزرگوار، باید بیشتر به سیره ائمه اندیشید که به فرموده رسول اکرم (ص)، یک ساعت اندیشیدن، افضل از هزار سال عبادت است.
انتهای پیام/ 113