به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، هفتە گذشتە محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجە جمهوری اسلامی ایران در رأس هیئتی بلندپایە بە عراق و اقلیم کردستان سفر کرد.
ظریف در کنفرانس خبری با نچیروان بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق گفت: حتی ویروس کرونا هم نتوانست میان ایران و اقلیم کردستان فاصلە بیاندازد.
این گفتە محمد جواد ظریف در مقام وزیر امور خارجە ایران پیام مهمی برای مخالفهای منطقەای و فرامنطقەای ارتباط حسنە و مستحکم میان اقلیم کردستان و ایران است. بە این معنی کە اقلیم کردستان برای ایران یک منطقە استراتژیک است و کردهای عراقی دوستان قدیمی ایران هستند.
«عثمان عبداللە گولپی» کارشناس عراقی در گفتوگویی در مورد سفر ظریف بە اقلیم کردستان عراق اظهار داشت: اقلیم کردستان بیشترین مرز را با جمهوری اسلامی ایران دارد، همانگونە کە از جهت جغرافیایی و اقتصادی و فرهنگی ایران تأثیر گستردە بر اقلیم کردستان عراق دارد در زمینە سیاسی نیز تأثیرپذیری اقلیم از ایران اجتناب ناپذیر است.
وی افزود: وجود ارتباط مستحکم با ایران برای کردهای عراق بسیار مهم است. اقلیم کردستان میتواند رابطە دوستانه سیاسی با ایران را مانند پلی برای ارتباط بیشتر با بعضی از کشورهای منطقە در نظر بگیرد. ایران اکنون در منطقە خاورمیانە کشوری قدرتمند و دارای جایگاه ویژەای است. ارتباط و دوستی با ایران میتواند بر روابط اقلیم با دیگر کشورهای نزدیک بە جمهوری اسلامی ایران تأثیر مثبت بگذارد.
عثمان گولپی در مورد سفر محمد جواد ظریف بە بغداد و اربیل گفت: سفر وزیر امور خارجە ایران بە اربیل بسیار مثمر ثمر بودە و نشانە ای از عزم دو طرف برای توسعە بیشتر روابط فی مابین بر اساس منافع ایران و اقلیم کردستان عراق است.
وی افزود: اگر ارتباط اقلیم با دیگر کشورهای منطقە و جهان ارتباطات موقت است، تردیدی نیست کە لازم و ضروری است ارتباط اربیل – تهران استراتژیک، گستردە و بر پایە تأمین منافع دو طرف باشد؛ همانگونە کە در طول ۲۹ سال تجربە حکمرانی کردهای عراق در شمال این کشور بودە است.
این کارشناس کرد عراقی با اشارە بە اینکە روابط سرد سیاسی ایران و اقلیم کردستان هیچ وقت بە نفع طرفین نخواهد بود تاکید کرد: اقلیم کردستان و تهران باید تلاش کنند در هر شرایطی روابط آنها از لحاظ سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و تجاری در بالاترین سطح حفظ شود.
عثمان گولپی در مورد تأثیر ایران بر اربیل و بغداد در راستای حل اختلافات میان آنها گفت: ایران با همە گروههای عراقی در همە دولتهای این کشور ارتباط نزدیک داشتە و دارد. ایران همچنین با کردها نیز روابط نزدیک و دوستی دارد. بنابراین میتواند میانجی خوبی برای حل اختلافات دولت مرکزی عراق و حکومت اقلیم کردستان عراق باشد.
وی افزود: آمریکا و همپیمانانش طی سالهای گذشتە در تلاش بودەاند کە نقش ایران در عراق و اقلیم کردستان را کمرنگ کنند اما تاکنون موفق نبودەاند و نخواهند بود چون ایران همسایە ماست و آنها از جای دیگر آمدەاند. جمهوری اسلامی ایران در کنار ما میماند اما آنها دیر یا زود میروند.
منبع: مهر
انتهای پیام/ 341