به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، مسئولان جنبشهای فتح و حماس اخیراً یک نشست مشترک برای بررسی راههای رویارویی با نقشههای رژیم صهیونیستی برگزار کردهاند و قرار است یک مراسم ملی با حضور آنها در غزه برای نخستین بار برگزار شود.
فلسطین در حال حاضر با چالشهای فراوانی مواجه است که مواجهه با آنها نیازمند کنار گذاشتن اختلافات داخلی و در پیش گرفتن اتحاد و وحدت تمامی گروههای فلسطینی است. در حال حاضر طرح معامله قرن که بخش اعظم آن مربوط به الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی فلسطین و به نوعی تثبیت اشغالگری رژیم صهیونیستی است، مهمترین چالش فرا روی گروههای فلسطینی به شمار میرود.
برگزاری این مراسم ملی در نوار غزه و با حضور جنبش فتح و حماس اولین اقدام مشترک علیه معامله قرن و طرح الحاق کرانه باختری محسوب میشود. به همین مناسبت«خالد الجیوسی» مقالهنویس روزنامه رأی الیوم و تحلیلگر فلسطینی گفتوگویی داشته که در ادامه میخوانید:
قرار است کنفرانس ملی مشترک بین جنبش فتح و حماس در راستای مقابله با طرح الحاق کرانه باختری و معامله قرن در غزه برگزار شود. این برای اولین بار است که یک مراسم مشترک میان این جنبشها در غزه برگزار میشود. دلیل نزدیکی فتح به جریان مقاومت چیست؟
خوب است که در برابر شکاف شدید میان جنبشهای فتح و حماس شاهد برگزاری یک نشست مشترک میان آنها و در نهایت توافق بر سر برگزاری مراسم ملی هستیم به ویژه آنکه این مراسم در غزه علیه معامله قرن و طرح الحاق بخشهایی از کرانه باختری به اراضی اشغالی برگزار خواهد شد.
اگر این مراسم در غزه برگزار شود بیانگر آن است که مقاومت، پیام قدرتمندی را از نوار غزه که تحت محاصره بوده و با سلاح در برابر اشغالگران صهیونیست ایستاده است مخابره میکند؛ مقاومتی که تاکنون چندین بار صهیونیستها را مجبور کرده تا درخواست آتش بس بدهند تا مبادا موشکهای مقاومت به تل آویو برسد.
مسأله مهم در این جریان، آن است که برگزاری این مراسم، به مثابه پایان یافتن جدایی سیاسی میان غزه و کرانه باختری از سال ۲۰۰۷ تاکنون به شمار میرود. دو قطب مسأله فلسطین یعنی جنبشهای فتح و حماس و رهبران آنها یعنی محمود عباس و اسماعیل هنیه تعیین کننده هستند.
کشورهای استعمارگر در طول تاریخ نتوانستهاند نقشههای خود را عملی کنند مگر آنکه از افراد خائن استفاده کرده و شکاف میان فرزندان کشور تحت اشغال را گسترش دادهاند. باید تاریخ را با دقت بخوانیم.
جنبش فتح سالیان متمادی با صهیونیستها مذاکره میکرد، حال بعد از طرح معامله قرن شاهد تغییر در مواضع این جنبش از سوی سران آن هستیم. دلایل این امر چیست؟
ما نمیخواهیم در قبال جنبش فتح بیش از حد خوش بین باشیم. زمان برگزاری این مراسم ملی در غزه هنوز مشخص نشده اما به نظر من گزینههای پیش روی جنبش فتح معدود شده و چارهای جز نزدیک شدن به جنبش حماس ندارد.
مسئولان جنبش فتح نیز طی این روزها اذعان کردهاند که تشکیلات خودگردان نیز در معرض خطر بوده و تأثیرگذاری لازم خود را از دست داده است. توافقنامههای صلحی که تشکیلات خودگردان معتقد بود بقای آن را تضمین میکند چیزی جز ناامیدی برای ملت فلسطین به ارمغان نیاورده و این تشکیلات را از یک قدرت به نگهبان دروازههای دولت صهیونیستی تبدیل کرده است.
معادله سلاح، چیزی است که شرایط را تغییر میدهد و جنبش حماس همچنان تهدیدی علیه رژیم صهیونیستی محسوب میشود. نزدیکی میان جنبشهای فتح و حماس نارضایتی دشمن صهیونیستی را به دنبال دارد.
به نظر شما جنبشهای فتح و حماس برای مقابله با معامله قرن میتوانند به راهکار مشترکی دست یابند؟
من نمیتوانم بگویم که این دو جنبش میتوانند به یک راهکار مشترک و یک توافق کامل دست پیدا کنند اما معامله قرن و طرح الحاق کرانه باختری باعث میشود این دو جنبش برای مقابله با دشمن صهیونیستی امتیازاتی به یکدیگر داده و دیگر علیه هم صحبت نکنند. ملت فلسطین چارهای جز دعا کردن برای آنکه فرزندان فلسطین به توافق برسند ندارند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنرانی روز قدس با تأکید بر اینکه تغییر معادله قدرت در بخش موسوم به سرزمینهای اشغالی، قضیه فلسطین را به گامهای نهایی نزدیک خواهد کرد، فرمودند تشکیلات خودگردان در این امر تکلیف بزرگی برعهده دارد. از طرف دیگر شاهد گفتگوی تلفنی وزیر خارجه ایران با محمود عباس بودیم. ارزیابی شما از مواضع اخیر ایران در خصوص تشکیلات خودگردان چیست؟
متأسفانه ما شاهد آن هستیم که نمایندگان ملت فلسطین زمانی که دیدند معامله قرن و طرح الحاق به صورت جدی مطرح شده به فکر آشتی و نزدیکی با یکدیگر افتادند گویی که تنها چند روز از اشغال فلسطین میگذرد و مشکل ما اجرای طرح دو دولتی است؛ این در حالیست که بحث ایجاد کشور فلسطین بدون سلاح مطرح شده حال آنکه مقصود ما آزادسازی کامل فلسطین از نهر تا بحر است.
نمیتوان خیلی به تشکیلات خودگردان فلسطین با ویژگیهای کنونی آن دل بست؛ تشکیلاتی که افراد مشکوک در آن برای امضای توافقنامههای صلح با دشمن صهیونیستی تلاش کرده و موضع گیری واقعی علیه آن انجام ندادهاند. بهتر بود تشکیلات خودگردان، همکاری امنیتی خود با اسرائیل را به صورت کامل متوقف کرده و با اعلام آغاز انتفاضه فلسطین، به ایران نزدیک شود. امیدواریم که کرانه باختری به غزه دوم تبدیل شود.
منبع: مهر
انتهای پیام/ 341