به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاعپرس، تصاویر فراوانی از رویدادهای مختلف هشت سال دفاع مقدس توسط عکاسان ایرانی و خارجی ثبت و منتشر شده است که هنوز هم برخی تصاویر دیدهنشده از آرشیو عکاسان به رسانهها راه مییابند؛ ولی همیشه عکسهایی هستند که بیشتر دیده میشوند و تاثیر رسانهای بیشتری هم داشتهاند.
عکس فوق مربوط به صبح یکی از روزهای عملیات «رمضان» در سال ۱۳۶۱ است که توسط «علی فریدونی» ثبت شده است؛ این تصویر تعدادی از شهیدایی را نشان میدهد که شب گذشته روی مین رفتند تا معبر را برای همرزمان خود باز کنند.
وحدت و همدلی میان نیروهای مسلح، یکی از توصیههای اکید بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران است که دوران دفاع مقدس، تجلی آن است. تصویر فوق مربوط به اقامه نماز وحدت توسط فرماندهان ارتش و سپاه است که توسط «امیرعلی جوادیان» ثبت و ضبط شده است. این تصویر نماد آنچیزی است که پیروزیهای بزرگ را در دوران دفاع مقدس برای ما رقم زد؛ «وحدت».
عکس زیبای «اسماعیل داوری» یکی دیگر از شمایلهای معروف دوران دفاع مقدس است که در آن یکی از رزمندگان، همرزم مجروح خود را سیرآب میکند. این عکس بیننده را یاد آنچیزی میاندازد که در نقاشیهای قدیمی به چشم میخورد؛ بدنها و صورتها حرف میزنند!
دیگر تصویر اثرگذار از دوران دفاع مقدس، عکسی است که توسط «کمالالدین شاهرخ» تهیه شده است که در آن یک جانباز، پا به پای همرزمان خود، بهسمت خط مقدم حرکت میکند. این تصویر نمادی از ملتی است که زخم خورد؛ اما هرگز از پای نیافتاد.
عکس تکاندهنده «بهرام محمدیفر»، یکی دیگر از قابهای ماندگار دوران هشت سال دفاع مقدس است؛ حکایتی کوتاه، اما پیچیده از مقاومت مردم در لحظاتی که «خرمشهر» داشت تبدیل به «خونینشهر» میشد.
عکس فوق نیز نمایی از هرآنچیزی است که از یک نبرد خونین باقی مانده است؛ همنوایی دود، خاک و آتش با پسزمینه کلاهخودهایی که دیگر هرگز بر سر دشمن نخواهد رفت.
زیباترین عکس «کاوه گلستان» از دوران دفاع مقدس، تصویری از یک رزمندهای است که خود را به سمت پایین خاکریز پرتاب کرده است تا از گلوله توپ دشمن در امان باشد. این تصویر خود گویای داستان بلندی از مردمی است که با دستان خالی مقابل دشمن تا به دندان مسلح بعثی میجنگیدند.
قاب تصویر سوزناکی که «احمد ناطقی» از «حلبچه» ثبت کرد، زبان گویای یکی از تلخترین فاجعههای قرن است که توسط صدام، با سلاحهای شیمیایی غربی رقم خورد.
تصویری که «محمد فرنود» از لحظه اعزام رزمندگان به جبههها ثبت کرد، قابی مختصر از یک حماسه بزرگی است که در آن مردانی دیده میشوند که تنها یکقدم تا شهادت فاصله دارند.
تصویر تکاندهنده و معروف از شهید «امیر حاجامینی» را احسان رجبی ثبت کرده است؛ تمثالی که تا همیشه نماد شهادت باقی خواهد ماند.
انتهای پیام/ 113