یک کارگردان و فیلم‌نامه‌نویس مطرح کرد؛

«طراحی بنای یادبود شهدا و ایثاگران راه آهن»؛ تلنگری برای بیداری از خواب غفلت

بهروز بقایی گفت: اقدام شرکت راه‌آهن در جهت تجلیل و ارج‌نهادن جایگاه شهدا و ایثارگران و به‌ویژه شهدای راه‌آهن می‌تواند در این روزگار فعلی که انسان‌ها مشغول روزمرگی‌های خودشان هستند، به زنده نگه داشتن فرهنگ ایثارگری کمک کند.
کد خبر: ۴۰۹۰۵۳
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۶ - 04August 2020

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، بهروز بقایی بازیگر، کارگردان و فیلم‌نامه‌نویس ایثارگری مردم کشورمان را در طول 8 سال جنگ تحمیلی کاری مثال زدنی و مملو از حس میهن پرستانه توصیف کرد و ادامه داد: تاریخ 8 سال جنگ تحمیلی پر از اتفاقات تکان‌دهنده و مقاومت‌هایی است که مطالعه آن هر مخاطبی را تحت تأثیر شجاعت و مقاومت مردم این سرزمین قرار می دهد که چه روزهای سختی را از سر گذراندند و چه حماسه هایی را از خود نشان دادند.

وی ادامه داد: از روزهای بحران های سخت طبیعی تا الآن که کرونا کشور را در برگفته است مردم ما همواره نشان دادند که هیچ چیزی نمی تواند آن ها را از زندگی روزانه خود باز دارد و همیشه ایستادگی کردند و این ایستادگی را ما به عنوان موضوع خیلی از آثار هنری از جمله هنری های نمایشی، هنرهای تجسمی و ... می بینیم.

کارگردان هنری فیلم «قطار ابدی» ادامه داد: روحیه ایثارگری همیشه در ملت ایران وجود داشته، هست و خواهد بود و نه زمان و نه مکان نمی تواند خدشه ای به آن وارد کند. مطمئنا اگر دوباره تهدیدی برای کشور بوجود آید مردم پای کار هستند و دوباره در صحنه حاضر می شوند و از خود رشادت و ایثارگری نشان می دهند.

بقایی در پاسخ به این سؤال که آیا با گذشت سال ها از واقعۀ دفاع مقدس، نیاز است که دوباره هنرمندان به تولید آثار هنری همت گمارند، این طور بیان داشت: قضیه دفاع مقدس، عشق است و از هر زبان که بشنویم نامکرر است. در نتیجه هر جور آن را نگاه کنیم و چه با عشق نگاه کنیم و چه با سختی نگاه کنیم نامکرر است و با تاریخ و سرنوشت 80 میلیون ایرانی سر و کار دارد و نمی توان آن را فراموش کرد. در هر برهه ای از زمان جذابیت های خاص خودش را دارد و می توان با نگاه متفاوت اقدام به تولید آثار هنری کرد.

وی اقدام شرکت راه‌آهن در جهت تجلیل و ارج‌نهادن جایگاه شهدا و ایثارگران و بویژه شهدای راه‌آهن را در قالب برگزاری «یادبود بنای شهدا و ایثارگران» مفید خواند و گفت: بعد از گذشت 30 سال ازپایان جنگ، توجه به مباحث ارزش های دفاع مقدس و روحیۀ ایثار در میان مشکلات زندگی مردم به مراتب کم رنگ تر شده است و با توجه به مشکلات متعدد؛ برگزاری رویدادهای این چنینی در حوزه های مختلف هنری می تواند به زنده نگه داشتن فرهنگ ایثار کمک کند. نفس برگزاری مسابقات و رویدادهای هنری برای زنده نگه داشتن یاد شهدا و ایثارگران در روزگار فعلی که انسان ها مشغول روزمرگی های خودشان هستند، می تواند به زنده نگه داشتن فرهنگ ایثارگری کمک کند.

بازیگر فیلم «به وقت خماری»، تعریف درست از رویدادهای هنری و به‌ویژه جشنواره ها و مسابقات هنری را یک رکن کلیدی پیش از آغاز آن دانست و گفت: وقتی برنامه ای را از پیش تعریف می‌کنیم باید ببینیم که چقدر برای کشور و جامعه هنری مفید است و چه خروجی را برای آن متصور هستیم. در جشنواره ها باید زمینه را برای معرفی نسل جوان و حمایت از آن ها فراهم کرد چون پشتوانه های هنری آیندۀ کشورهستند.با توجه به این مهم مسابقه طراحی بنای یادبود شهدا باید با ارائه درست و حمایت های مادی و معنوی از هنرمندان تشویقی برای ادامه راه آن ها باشد.

بقایی تصریح کرد: هر جشنواره ای اثر بخشی خاص خود را دارد اما این که چطور به آنها نگاه شود، مهم است. ممکن است جشنواره ای فقط تعداد محدودی از افراد را در بر بگیرد و به نگاه خاصی منجر شود که باز در حد خود تأثیر گذار بوده است.این که اثری در جشنواره ای پذیرفته می شود و به نمایش در می آید، کمک می کند تا هنرمند هر چه بهتر دیده شود و به آیندۀ کاری خود امیدوارتر شود.

وی از حس خود به لوکیشن قطار و توجه خاص آن در میان فیلم‌سازان برای ساخت پلان هایی از فیلمشان در این محیط اشاره و خاطر نشان کرد: سفر همیشه برای من مساوی با قطار بوده است و مستقل بودن در آن و شباهت آن با منزل باعث شده تا این وسیله را همواره در معرض توجه فیلمسازان قرار گیرد. نظم ارگانیکی که در فضای بصری ایستگاه ها است یا پرسپکتیو و نماهای تلاقی دو قطار از کنار هم، همه به جذابیت های بصری این سیستم حمل و نقلی در میان فیلمسازان می افزاید.

بنابراین گزارش، یکی از تازه‌ترین اقداماتی که با هدف تجلیل از حماسه‌آفرینی‌های شهدا و ایثارگران جنگ تحمیلی هشت ساله در دست انجام قرار گرفته است، برگزاری مسابقه طراحی لوح و بنای یادبود شهدا و ایثارگران؛ به ویژه شهدای راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران است که به همت این شرکت در دست برگزاری است.

این مسابقه با ریاست عالی سعید رسولی مدیرعامل راه آهن ج.ا.ا و دبیری حامد نوری برگزار می شود. هنرمندان برای شرکت در این رویداد تا 20 مرداد ماه 1399 فرصت دارند برای ارسال آثار خود و اطلاع دقیق از قوانین شرکت، ثبت‌نام و ارسال عکس به پایگاه اینترنتی مسابقه به نشانی www.rai.ir ، بخش isargaran.rai.ir مراجعه و ثبت نام کنند. همچنین در صورت مواجهه با مشکل در رابطه با ثبت‌نام و غیره می‌توانند به پشتیبانی این مسابقه در شبکه اجتماعی واتساپ با شماره 09350636094 تماس بگیرند.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها