به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاعپرس، سعید اوحدی رئیس بنیاد شهید در نشست تقدیر از اصحاب رسانه و تعدادی از خانوادههای شهدای خبرنگار با اشاره به جایگاه خبرنگاران در انقلاب اسلامی اظهار داشت: یکی از ویژگیهای ماندگاری انقلاب اسلامی که با دنیا متفاوت است، تحول و دگرگونی در شکل، ماهیت و محتوای همه اجزای جامعه است که در آرمانهای امام راحل و رهبر معظم انقلاب اسلامی دیده میشود که از جمله آن میتوان تغییر سفارت رژیم صهیونیستی به مرکزی برای مقاومت مردم فلسطین را مثال زد.
وی افزود: زمانی که امام راحل دفاع از محرومین و مستضعفین را مطرح کردند کمیته امداد، بنیاد مستضفعان و... بنا شدند. اینها نشات گرفته از آرمانهای انقلاب اسلامی و تغییری ساختاری بود مانند تاسیس مجموعههای منحصر بفردی، چون بسیج و سپاه پاسداران که حتی فکر و خیال تجاوز به کشور را بستند.
اوحدی با اشاره به تحول در حوزه واژگان فرهنگی بیان کرد: پس از انقلاب اسلامی ناخودآگاه زمانی که از دانش آموزان نام میبریم یاد شهدای دانش آموز به ویژه شهید حسین فهمیده به ذهن متبادر میشود. زمانی که از روز دانشجو صحبت میشود به یاد شهدای ۱۳ آبان و دانشجویان شهیدی همچون حسین علمالهدی و مهدی رجببیگی میافتیم؛ همینطور امروز در بخش درمانی کشور شاهد تحول بزرگی هستیم و با بردن نام پرستار و بهیار ذهن به سمت ایثارگری آنان میرود.
وی با اشاره به ایثارگری کادر درمان در مبارزه با ویروس کرونا تصریح کرد: در کشورهای پیشرفته دنیا در حوزه مقابله با بیماری کرونا پرستاران و کادر درمان در اعتراض به زیادی ساعت کار متحصن میشوند، اما در ایران با تاسی از فرهنگ ایثار و شهادت تقاضا دارند تا ساعات بیشتری بر بالین بیمار بمانند و حتی پرستارانی چون خانعلیزاده ۲۴ ساله در همین راه به شهادت میرسند یا دکتر وریجی فرزند شهید دفاع مقدس که خود نیز به پدر شهیدش ملحق میشود.
رئیس بنیاد شهید با مقایسه خبرنگاران قبل و بعد از انقلاب افزود: خبرنگار و حوزه رسانه تحول یافته است و نام گذاری روز خبرنگار به پاس ایثارگری فعالان عرصه خبر است.
خبرهای زینتداده شده به ایثار و شهادت بر دل مخاطب مینشیند
وی با بیان این نکته که عرصه خبرنگاری ما هم با همه دنیا متفاوت است، با یادآوری نام تعدادی از شهدای عرصه رسانه تصریح کرد: در روزهای ابتدایی شیوع کرونا خبرنگاران ما در صحنه حاضر شدند و با وجود هجمهها به کشور، خود دیده نشدند تا دیگران را به منظر مخاطبین بیاورند. امروز جامعه خبرنگاران در کنار شاخصهها و ضوابط فنی و علمی یک رسالت بزرگتر بر دوش دارد و آن رسالت ارزشگذاری بر واژه خبرنگار است. خبرنگار امروز به عنوان متخصص در حوزه فعالیت خود باید آشنا به آخرین تحولات جهانی و جامعه خودش باشد. خبرنگار ما به دنبال حل مسائل هستند و مسئلهمحور شدند.
اوحدی با بیان اینکه خبرهای زینت داده شده به ایثار و رشادت به دل مخاطب مینشیند و ماندگار است، گفت: ارزش بالای خبرنگاری امروز را شهید افشار، صارمی، رهبر و دیگر شهدای عرصه دو چندان کردهاند.
۳۶۰ بنگاه خبری فارسی در حال بمباران ارزشهای ما هستند
رئیس بنیاد شهید با اشاره به رسالت جامعه خبری گفت: تئوری جنگ نرم با کار بر روی روح و روان انسانها و با ابزار رسانه توسط سردمداران استکبار پایهریزی شد. خبرنگاران پیشقراولان و افسران رشید جنگ نرم هستند. ۳۶۰ شبکه فارسی زبان با رویکرد خبری و خبرنگاری ذهن و روان مردم را بمباران میکنند تا ارزشها را از بین ببرند چرا که به این حقیقت رسیدهاند به دلیل مقاومت مردم در طول ۴۰ سال پس از انقلاب و قدرتی که جمهوری اسلامی به لحاظ نظامی از خود نشان داده قادر به مقابله با ملت ما نیستند. داعش را به وجود آوردند، اما امروز سوریه با عزت از استقلال خود دفاع میکند، دشمن با جنگ نرم به دنبال دست کشیدن ما از ارزشهاست.
وی در پایان گفت: جنگنرم به مراتب از جنگ سخت دشوارتر است. امروز میبینیم کسانی که توانایی اداره خود را ندارند از طریق ابزار رسانه به مقابله با جمهوری اسلامی ایران میپردازند و از رسانه به عنوان ابزاری برای رسیدن به اهداف خود استفاده میکنند. خبر، امروز به خصوص از طریق فضای مجازی در زندگی ما وارد شده لذا باید روی سواد رسانهای مردم کار کنیم.
انتهای پیام/ 141