به گزارش گروه اخبار داخلی دفاعپرس، علیرضا زاکانی امروز (سهشنبه) در آئین تکریم و معارفه رؤسای اسبق و کنونی مرکز پژوهش مجلس شورای اسلامی که با حضور محمدباقر قالیباف برگزار شد، با بیان اینکه افتخار دارم فصل جدیدی از فعالیتهای مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی را آغاز کنم ضمن قدردانی از رئیس مجلس شورای اسلامی و هیات امنای مرکز پژوهشهای مجلس، اظهار داشت: قاسمی سرپرست سابق این مرکز فردی امین و دلسوز بوده که برای مرکز زحمات زیادی کشیده است.
وی افزود: او در دوره مخاطرهآمیز انتقاد به مجلس با هوشمندی توانسته این شرایط سخت را پشت سر بگذارد و شرایطی را فراهم کند که امروز بتوانیم با افتخار ادامه دهنده این راه باشیم.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی یادآور شد: هماکنون انجام شش سطح کار در مجلس موضوعیت دارد که بخش اول آن به ایجاد زیرساختها و مدیریت مجلس برمیگردد و نیاز به مدیریت، تنظیم و دقت دارد که رسالت بزرگی است و هیات رئیسه مجلس باید آن را دنبال کند، همچنین تعامل در عرصه ملی از دیگر ویژگیهای ممتاز این جنس از مدیریت است که از طریق تعامل با کل کشور حاصل میشود.
زاکانی افزود: مجلس باید با فکر و اندیشه، ایده و طرح در کشور حرکت کند و به تبع مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی میتواند در این زمینه در خدمت مجموعه مدیریت مجلس و تک تک نمایندگان باشد و به گونهای برنامهریزی کند که شاهد تغییر و تحول از طریق اولویتبندی برنامهها و حرکت با دقت در جهت تحقق آن باشیم.
وی اظهار کرد: تحقق ایده و برنامه مجلس از طریق حرکت جمعی کمیسیونها و استفاده از ظرفیت مجموعههای بزرگی همچون دیوان محاسبات امکان پذیر است که نقش موثری در تقویت حوزه نظارت داشته باشند.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: تقسیم کار در سطوح مختلف از دیگر ویژگیهای مهمی است که این دوره از مجلس باید از آن برخوردار باشد تا از طریق آن بتوان گام به گام مسیر تعالی را طی کرد، از سوی دیگر آنچه بر این سطوح سایه میاندازد استفاده از جوهر انقلابی مجلس مبتنی بر مکتب امام (ره) است که بتواند همه ظرفیتها را بسیج کند، همچنین تبعیت پذیری از ولی فقیه و نوکری و خدمتگذاری مردم از دیگر ویژگیهای ممتاز این دوره از مجلس خواهد بود که ماحصل آن ایجاد مجلسی مستقل است.
زاکانی یادآور شد: مجلس یازدهم از مدیریتی خلاق و پویا برخوردار است که با رویکردهای هوشمندسازی، مردمیسازی، کارآمدسازی و شفافسازی در جهت تحقق خدمتگذاری شایسته حرکت کرده و آن را از قبل در کارنامه خود ثبت کرده است.
وی افزود: ما در این دوره از فعالیتهای مرکز پژوهشهای مجلس همکاری با جامعه نخبگان را دنبال میکنیم و با استفاده از این ظرفیت مسیر صحیح اداره کشور را ریلگذاری میکنیم تا از این طریق این مرکز در جایگاه رفیعی قرار گیرد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: ایجاد تغییر و تحول در مسیر رشد و تکامل از مهمترین موضوعاتی است که دنبال میکنیم و تحقق این مهم نیز در گرو ایجاد حلقه وصل نخبگان و حاکمیت است به این معنا که بین حوزه و دانشگاه پیوستگی عملیاتی ایجاد کنیم و زمینهای را فراهم کنیم که از این ظرفیت بتوانیم در پیشنویس قانون استفاده کنیم، همچنین از بخشی از حاکمیت اعم از عناصر بالادستی همچون شورای نگهبان استفاده خواهیم کرد و با مجموعههای پژوهشی این شورا ارتباط وسیع برقرار خواهیم کرد به گونه ای که نظارت را به ماقبل از خروجی مجلس منتقل کنیم تا با حداقل چالشها مواجه شده و بتوانیم به یک تکامل یافتگی در حوزه تقنین دست یابیم.
زاکانی اضافه کرد: از سوی دیگر از ظرفیت مجمع تشخیص مصلحت نظام پیرامون اجرای سیاستهای سی و پنج گانه ابلاغی رهبر معظم انقلاب اسلامی و نظرات بخش دولت و دستگاه قضائی استفاده خواهیم کرد و یک مشارکتپذیری در این زمینه ایجاد میکنیم تا مسیر قانونگذاری تسهیل شود.
وی خاطرنشان کرد: ما تلاش میکنیم شبکه نخبگان را ذیل دفاتر این مرکز قرار دهیم و آنها را به گونهای ساماندهی کنیم تا بتوان از نظراتشان در رفع مسائل محلی 202 حوزه انتخابیه استفاده کرد که این مهم مورد تاکید رئیس مجلس شورای اسلامی و یکی از دغدغههای نمایندگان مجلس است که مانع نقش آفرینی ملی آنها میشود.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: استفاده از افکار عمومی که در پی یک نظرسنجی در دوره مدیریت اسبق این مرکز انجام شده است زمینهای را فراهم میکند تا قانونگذاری بر مبنای نیاز جامعه صورت بگیرد و قانونمداری در کشور حاکم شود. ضمن اینکه هر چه مجلس بیشتر با مردم و سایر دستگاهها تعامل داشته باشد به اتخاذ تصمیمات پختهتری منتهی خواهد شد.
زاکانی در پایان از نظام داده پردازی، ادبیات گفتاری و استفاده از شرایطی که خروجی را به سمع جامعه برساند از نقایص این مرکز یاد کرد که باید اصلاح شود.
انتهای پیام/ 151