یادداشت/ رسول حسنی

افراط و تفریط آفت سوگواری سیدالشهدا است

سوگواری برای حضرت سیدالشهدا (ع) ماهیتی ظلم‌ستیزانه‌ دارد و به همین دلیل حفظ آن کاملاً ضروری است اما افراط و تفریط در این خصوص می‌تواند نتیجه عکس داشته باشد.
کد خبر: ۴۱۰۲۰۶
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۵:۱۰ - 12August 2020

افراط و تفریط آفت سوگواری سیدالشهدا استگروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس ـ رسول حسنی؛ پیامبر (ص) گرامی اسلام در حدیثی فرمودند: برای شهادت حسین (ع)، حرارت و گرمایی در دل‌های مؤمنان است که هرگز سرد و خاموش نمی‌شود. (جامع احادیث الشیعه، ج12، ص556) همچنین امام حسن عسکری (ع) خواندن زیارت اربعین را از نشانه‌های مومنین می‌دانند. امام راحل نیز در عبارتی معروف عنوان کرده‌اند ما هر چه داریم از محرم و صفر است.

وقوع انقلاب اسلامی در ایرانی که بیش از 25 قرن زیر سلطه شاهان بود، پیروزی در جنگی هشت‌ساله که بر آن تحمیل شد، به دست آوردن امنیت و اقتدار همه مرهون عزاداری بر سیدالشهدا و برکات محرم و صفر است. کسانی که این دو ماه را مایه حزن و اندوه و افسردگی می‌دانند مسلماً فلسفه این ایام را درک نکرده‌اند؛ درحالی‌که بیداری جامعه، تبلور روحیه حماسی جهاد و ایجاد بصیرت از نتایج برگزاری مراسم عزاداری حضرت امام حسین (ع) است و بنابراین تعطیل بردار نیست و نخواهد بود.

از سوی دیگر گاهی شرایطی بر فضای جامعه تحمیل می‌شود که ممکن است سوگواری را محدود و یا شکل آن را تغییر دهد، متأسفانه شیوع بیماری کرونا در ماه‌های اخیر که خسارات فراوانی را بر کشور تحمیل کرد و باعث شد شمار زیادی از هم‌وطنان خود را از دست بدهیم بر نحوه عزاداری ایام محرم نیز اثر گذاشت و باعث شد که از حضور گسترده در این مراسم محروم شویم. اما این به معنای تعطیلی عزاداری بر سید و سالار شهیدان (ع) نیست.

با نزدیک شدن به ایام محرم اظهارنظرهای فراوانی در خصوص برگزار شدن و نشدن مراسم سوگواری شده که اغراض و نیت‌های سیاسی و حزبی و جناحی در آن دخالت دارد. به عادت مألوف معاندان نظام نیز به همه توان خود وارد شده تا همه فلسفه عزاداری بر امام حسین (ع) را زیر سؤال ‌ببرند. از طرفی عده‌ای از متحجرین دگمی که همیشه در انتخاب راه و بیراه اشتباه کرده‌اند فریاد وا محرما سر می‌دهند و اصرار دارند که مراسم ایام محرم باید با شکوه‌تر از سال‌های قبل برگزار شود.

داشتن بصیرت از همین‌جا مشخص می‌شود که بدانیم در مواجه با این افراط و تفریط‌ها چه باید بکنیم. قطعاً در این شرایط تبعیت از رهبر معظم انقلاب اسلامی تکلیف واجبی است که باید به آن اهتمام داشت. در روزهایی که شیوع کرونا و برگزاری ایام محرم یکی شده است، فرصتی است برای تمرین فرهنگ «هر خانه، یک هیئت» اعضای خانواده می‌توانند در کنار هم با قرائت زیارت عاشورا یا استفاده از برنامه‌های رسانه ملی ساعتی را به اقامه عزای حسینی بپردازند.

نصب پرچم و بیرق سیاه بر سردر خانه‌ها و آویختن کتیبه‌های عزاداری بر دریوارهای مجتمع‌های مسکونی می‌تواند زمینه‌ای برای همبستگی و وفاق ملی ایجاد کند. این اقدام قطعاً در حکم مقابله با همه تهاجمی است که دشمنان داخلی و خارجی علیه قیام عاشورا به راه انداخته‌اند.

با توجه به اینکه امسال با ممنوعیت برپایی ایستگاه صلواتی و پخش نذورات مواجه هستیم، باید با کمک مؤمنانه وحدت ملی را به نمایش بگذاریم و نذورات خود را با توجه به شرایط پیش آمده تغییر دهیم در قالب اقلام خشک و بسته‌های معیشتی در اختیار کسانی که مد نظر داریم قرار دهیم.

محرم امسال قطعاً با شکوه‌تر از سال‌های گذشته برگزار خواهد شد و ناگفته پیداست این شکوه فقط به معنای حضور حداکثری در تکایا و حسینیه‌ها معنا پیدا نمی‌کند و راه‌های پرشماری در این بین وجود دارد.

انتهای پیام/ 161     

 

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار