سناریوهای فراروی لبنان پس از استعفای کابینه «حسان دیاب»

در پی استعفای کابینه حسان دیاب در لبنان که متعاقب انفجارهای اخیر بیروت صورت گرفت؛ سناریوهای مختلفی را می‌توان برای آینده این کشور متصور شد.
کد خبر: ۴۱۰۲۵۸
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۲ - 11August 2020

سناریوهای فراروی لبنان پس از استعفای کابینه «حسان دیاب»به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، دولت لبنان به ریاست حسان دیاب عصر روز دوشنبه استعفا کرد. این رویداد پس از انفجارهای اخیر بیروت صورت گرفت و تا تشکیل دولت آینده، حسان دیاب دولت پیشبرد امور را رهبری می‌کند.

طی یک هفته گذشته پس از وقوع انفجارهای مهیب بیروت که با واکنش‌های بین‌المللی و داخلی مواجه بود، اظهارنظرهای بسیاری درباره آینده لبنان مطرح شد. امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه در جریان سفر به بیروت اعلام کرد که لبنان بدون اصلاحات به سوی فروپاشی پیش می‌رود و اولویت، تشکیل سریع دولت جدید است.

فرانسه با صدور بیانیه‌ای به چالش‌های دولت آینده اشاره و اعلام کرده است بازسازی بیروت و پاسخگویی به مطالبات مردم لبنان برای اصلاحات یک ضرورت است. برخی تحلیلگران سیاسی معتقد هستند فرانسه خواهان دولت وحدت ملی نیست بلکه همچون آمریکا و عربستان پیشنهاد تشکیل فوری دولت بی طرف را مطرح کرده است.

روزنامه الاخبار در این رابطه به نقل از منابع سیاسی لبنان می‌نویسد: آمریکا، عربستان و فرانسه، «نواف سلام» را به عنوان نامزد نخست وزیری دولت آینده لبنان مطرح کرده‌اند. میشل عون رئیس جمهور و جبران باسیل رئیس جریان آزاد ملی با نامزدی نواف سلام مخالفتی ندارند اما موضع نبیه بری رئیس پارلمان و حزب الله لبنان هنوز مشخص نیست.

با توجه به رخدادهای اخیر لبنان، سناریوهای فرا روی این کشور عبارتند از:

۱- برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام

به نظر می‌رسد این گزینه محتمل و جدی نیست زیرا دشواری‌های بسیاری در مقابل آن قرار دارد و نیازمند توافق بر سر قانون انتخاباتی جدید است.

۲- تشکیل دولت جدید یا ایجاد ساختار سیاسی جدید

این گزینه نیز به آسانی قابل اجرا نیست زیرا نیازمند بحث و رایزنی‌های طولانی همچون توافق طائف دارد.

بنابراین در شرایط کنونی بهترین گزینه تشکیل دولت وحدت ملی است که با توجه به پیامدهای انفجارهای اخیر بیروت و نارضایتی مردمی و مطالبات خانواده‌های قربانیان و ویرانی‌های موجود، گزینه مطرح تری برای دولت آینده لبنان است.

این نکته را نیز باید در نظر داشت که بقای دولت در لبنان بدون حضور حزب الله ممکن نیست و این جنبش بخش مهمی از ساختار قدرت سیاسی حاکم در لبنان به شمار می‌رود.

منبع: مهر

انتهای پیام/ 341

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار