به گزارش خبرنگار دفاعپرس از مشهد، مراسم گرامیداشت سیوچهارمین سالگرد شهادت سردار سرلشکر پاسدار «محمود کاوه» فرمانده لشکر ویژه شهدا و شهدای عملیات کربلای ٢ با حضور سردار سرتیپ دوم پاسدار «حمید عسگری» همرزم شهید کاوه و مشاور وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، سردار سرتیپ دوم پاسدار «حسینعلی یوسفعلیزاده» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی، سردار سرتیپ دوم پاسدار «مجیدرضا حسنزاده» جانشین فرمانده قرارگاه منطقهای ثامنالائمه (ع) نیروی زمینی سپاه پاسداران، حجتالاسلام «حجت گنابادینژاد» معاون تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی، جمعی از یادگاران دفاع مقدس و مجاورین حرم رضوی در صحن جامع حرم حضرت ثامنالحجج (ع) برگزار شد.
سردار عسگری در این مراسم با گرامیداشت یاد و خاطره سردار شهید محمود کاوه و شهدای عملیات کربلای ٢ اظهار داشت: شخصیت شهید کاوه در خانوادهای متدین، مبارز و در کنار مبارزانی چون رهبر معظم انقلاب، در پیش از انقلاب استحکام یافت تا توانست از ایران اسلامی دفاع کند.
وی در ادامه با اشاره به عملیات پیراندشت _ سردشت در سال ۱۳۶۱ یادآور شد: دهها روستا و شهرک بین این دو شهر واقع شده بود که با گذشت چهار سال از پیروزی انقلاب اسلامی ایران هنوز جاده پیراندشت تا سردشت در دست ضدانقلاب بود؛ بر همین اساس با فرماندهان شهید این موضوع مطرح و درخواست شد تا این مشکل برطرف شود.
مشاور وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به نقاط قوت ضدانقلاب در کردستان و نگرانی فرماندهان اشاره کرد و گفت: در آن زمان عناصر ضدانقلاب با غارت پادگانها در ابتدای انقلاب توانسته بودند به سلاح و تجهیزات زیادی دست پیدا کنند همچنین، تعداد ضدانقلاب و آشنایی آنها با منطقه نیز باعث نگرانی فرماندهان شده بود.
این مسئول افزود: شهید کاوه فرماندهان را برای آزادسازی این منطقه متقاعد کرد. بعد از ۱۵ کیلومتر پیشروی نیروها، ناصر کاظمی و بعد از رسیدن به کیلومتر ۴۵ محمد گنجیزاده، که اهل اصفهان بود، به شهادت رسیدند. بر حسب محاسبات دنیایی این عملیات با وقفه مواجه شد اما بعد از مدتی شهید کاوه مسئولیت عملیات را بر عهده گرفت و این عملیات غیرتمندانه ادامه یافت.
عسگری تصریح کرد: در این عملیات، رزمندگانی از استانهای خراسان، کرمانشاه، مازندران و لرستان حضور داشتند. مهمترین خواسته آنها دیدار با امام خمینی (ره) پس از پیروزی بود. شهید کاوه این بار شکست سختی به ضدانقلاب تحمیل کرد و پس از پنج از روز از پیروزی این عملیات و علیرغم اینکه امام خمینی (ره) به دلیل عارضه قلبی ممنوعالملاقات بودند؛ اما به درخواست ایشان این دیدار محقق شد.
همرزم شهید کاوه با اشاره به اینکه این شهید والامقام در سال 1363 فرمانده لشکر ویژه شهدا بود، یادآور شد: در آن زمان؛ که جمعی از مردم ورامین کمکهای مردمی را به منطقه میآوردند در یک کیلومتری مهاباد به کمین ضدانقلاب برخورد کرده و یک نفر از آنها به شهادت میرسد؛ شهید کاوه از آنجایی که اهل اقدامهای به موقع و بزرگ بود به لشکر آمادهباش داد.
وی در پایان با تأکید بر بعد تربیت مکتبی، دینی و عاشورایی شهید کاوه گفت: طبق پیشبینی شهید کاوه، روستای محل استقرار ضدانقلاب مشخص شد، بر همین اساس لشکر تحت امر خود را شبانه از ارتفاعات کردستان عبور داد و با اشراف به منطقهای که ضدانقلاب در آن حضور داشتند انتقام سختی از آنها گرفت.
جوان امروز باید همچون شهدا، عارف باشد
در ابتدای مراسم، حجتالاسلام محمدباقر حیدری کاشانی استاد حوزه و کارشناس مذهبی ضمن اشاره به هدایت انسانها بوسیله نور امامت و ولایت توسط خداوند گفت: با شکلگیری انقلاب اسلامی ایران، سپاهی از نور به علمداری امام خمینی (ره) برای حضرت ولیعصر (عج) جهت مقابله با استکبار جهانی شکل گرفت.
وی افزود: در این سپاه، ذکاوت برخی افراد همچون شهید کاوه در سنین جوانی به دلیل خودسازی و تهذیب نفس ظهور و بروز کرد و به مقام فرماندهی رسیده و خوش درخشیدند.
حیدری کاشانی در پایان با اشاره به اینکه علمدار هر عصر، باید مانند حضرت عباس (س) باشد و بیش از هر زمان دیگر نقاط ضعف را به قوت تبدیل کند، گفت: از زمان زعامت مرجعیت امام خمینی (ره) دوران جدیدی از عرفان آغاز شده است و عرفان از بعد فردی به بعد اجتماعی حرکت کرده است؛ در این دوران هر جوان باید مثل شهدا یک عارف باشد چراکه امام خمینی (ره) عرفا و علما را به خواندن وصایای شهدا راهنمایی کردند.
در پایان این مراسم توسط سردار عسگری و سردار یوسفعلیزاده از خانواده شهید کاوه و تعدادی از خانواده شاهد و ایثارگر حاضر در جلسه تجلیل شد.
انتهای پیام/