به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، سید قاسم یاحسینی در گفتوگو با خبرگزاری میزان پیرامون مضمون کتاب «مقاومت در سوسنگرد» گفت: کتاب «مقاومت در سوسنگرد» گوشهای از رشادتهای ستایشآمیز مردم سوسنگرد و دشت آزادگان در مقابله با نیروهای اهریمنی صدام را نشان میدهد. این کتاب خاطرات شفاهی علی بالشی عضو شورای فرماندهی سپاه پاسداران سوسنگرد در اوایل انقلاب است.
وی در همین راستا ادامه داد: علی بالشی به همراه شهید حبیب شریفی و ناصر ربیعه نخستین افرادی بودند که در دشت آزادگان و سوسنگرد سپاه پاسداران را پایهگذاری کردند. آنان رشادتهای فراوانی را از خود نشان دادند و تلاش بسیاری را برای مقابله با دشمن بعثی نمودند.
کتاب «مقاومت در سوسنگرد» روایتی جذاب از مقاومت کمردم سوسنگرد در مقابل دشمن/ کتاب «مقاومت در سوسنگرد» روایتهایی بیان نشده از آغاز جنگ تحمیلی عراق علیه ایران
یاحسینی ویژگی کتاب «مقاومت در سوسنگرد» را مورد بررسی قرار داد و افزود: ویژگی خاص کتاب «مقاومت در سوسنگرد» این است که برای اولین بار، یکی از فرماندهان سپاه به چگونگی مبارزه با ضدانقلاب و نفوذ در گروهک جداییطلب خلق عرب پرداخته و رازهای روایت نشدهای را درباره آغاز جنگ تحمیلی عراق علیه ایران و شروع انقلاب اسلامی بیان کرده است.
وی پیرامون مضمون کتاب «مقاومت در سوسنگرد» بیان کرد: تحولات انقلاب، تحرکات ضدانقلاب، شرارتهای صدام و حزب بعث در منطقه سوسنگرد و مقاومت مردم این منطقه، بیرون راندن نیروهای عراقی توسط رزمندگان اسلام و بازگشت مردم سوسنگرد به خانه و کاشانه خود بخشهای متنوعی را از رویدادهای ابتدای انقلاب اسلامی برای مخاطبان دارد که برای مخاطب جذاب و شنیدنی است.
وی به فصل اول کتاب «مقاومت در سوسنگرد» اشاره و اظهار کرد: در این اثر ابتدا به هستههای اولیه مبارزه جوانان سوسنگرد در شکلگیری وقایع انقلاب اسلامی اشاره شده است، آنچنان که در این خاطرات بیان شده است.
یاحسینی به اهمیت کتاب «مقاومت در سوسنگرد» اشاره و ابراز کرد: کتاب «مقاومت در سوسنگرد» از این جهت که علی بالشی به عنوان راوی اصلی در مقاومتی که منجر به حماسه ۲۵ آبان سال ۵۹ شد اهمیت یافته است، در عین حال روایت آن بسیار جذاب است و مخاطبان را با خود به عمق رویدادها میبرد.
وی روند داستان کتاب «مقاومت در سوسنگرد» را مورد بررسی قرار داد و اظهار کرد: از پیروزی انقلاب مدتی نگذشته و با وجود مشکلات زیاد سپاه پاسداران سوسنگرد تشکیل میشود. علی بالشی یک از سه عضو شورای فرماندهی سپاه سوسنگرد میشود تا این که عراق به دشت آزادگان نفود میکند.
یا حسینی جذابترین فصل کتاب را مطرح و بیان کرد: جذابترین بخش کتاب «مقاومت در سوسنگرد» در فصلی قرار دارد که سپاه سوسنگرد متوجه احتمال حمله قریب الوقوع عراق میشود ولی امکانات بسیار کمی در اختیار دارد. با انفجار گلوله توپ عراقی ها، ترکشهایی به پا و زیر چشم علی اصابت میکند. او شاهد شهید و زخمی شدن بسیاری از هم رزمانش و مردم عادی است. علی بالشی در عملیات آزادسازی بستان شرکت میکند و آنجا هم ایثارگریهای همرزمان و مردم عادی را میبیند. بعدها شاهد آبادانی شهر سوسنگرد و بازگشت مردم به شهر و شروع زندگی عادی و مرمت خانهها و مغازههای ویران شده است.
وی در مورد علت نامگذاری کتاب «مقاومت در سوسنگرد» افزود: از آنجا که داستان به رویدادهای اتفاق افتاده در دوره زمانی خاص یعنی روزهای انتهای مبارزات مردم و پیروزی انقلاب اسلامی تا روزهای ابتدایی جنگ و آزاد سازی خرمشهر پرداخته است لذا کتاب را با عنوان «مقاومت در سوسنگرد» نوشتم.
یا حسینی به شیوه نگارش کتاب «مقاومت در سوسنگرد» اشاره و خاطر نشان کرد: کتاب بر اساس مستندات نوشته شده است و به رویدادهای جالب و گاهی غم انگیز دوره خاصی از شهر باز میگردد، تلاش کردم تا زبان کتاب ساده گویا و در عین حال بیان کننده حقایق روی داده در جنگ باشد تا بتواند علاوه بر مستند بودن مطالب، جذابیت خاصی را برای مخاطب داشته باشد.
منبع: میزان
انتهای پیام/341