شجاعت و دلاوری شهید زنده دفاع مقدس در عملیات خیبر

اسماعیل معروفی را باسابقه‌های جنگ خوب می‌شناسند، فرماند کهنه‌کار میدان‌های جنگ که از سال ۱۳۶۵ به واسطه یک ترکش تا به امروز با سختی‌های جانبازی دست و پنجه نرم کرد و همه او را با عنوان «شهید زنده» می‎شناختند.
کد خبر: ۴۱۴۵۵۹
تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۴:۳۰ - 10September 2020

شهادت شهید زنده/ پیوستن جانباز معروفی به همرزمان شهیدشبه گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع‌پرس، سال ۱۳۶۵ در عملیات کربلای یک که ترکش به سرش اصابت کرد دچار آسیب مغزی شد و از آن زمان قدرت تکلمش را کم و بیش از دست داد، آن زمان فرماندهی گردان حضرت قاسم (ع) که پس از شهادت مرتضی زارع در عملیات والفجر ۲ این مسوولیت را به او سپرده بودند. شدت جراحت به قدری بود که دوستانش گمان برده بودند به شهادت رسیده است، اما خواست خدا بود که بماند. سه سال قطع نخاع بود که با عنایت خدا شفا یافت.

«اسماعیل معروفی» از قدیمی‌ها و کارکشته‌های میدان جنگ بود و فرماندهی گردان‌هایی از لشکر ۱۰ سیدالشهدا (ع) و لشکر ۲۷ محمد رسول‌الله (ص) را برعهده داشت، هر چند سال‌ها با آثار مجروحیت در دوران دفاع مقدس سر کرد، اما هیچگاه دوستان شهید خود و رزمندگان آن دوران را فراموش نکرد، آنقدر بین رزمنده‌‎های قدیمی عزیز بود که رزمنده‌ها نیز او را رها نکردند. دوستانش او را «شهید زنده» نامیده بودند، پاتوقش گلزار شهدای بهشت زهرا (س) و امامزاده علی اکبر (ع) در چیذر بود و هر بار که شهیدی بعد از سال‌ها از میدان‌های جنگ برمی‌گشت او بود که به استقبال از آنان می‌رفت.

معروفی از باقی‌مانده‌های گردان ۲ سپاه بود. گردانی که افرادش علمداران یگان‌های رزم تهران بودند، افرادی، چون جعفر جنگروی، اکبر حاجی‌پور، علی موحد، سلمان طرقی، سعید گلاب و حسین اسکندرلو از جمله شهدای این گردان بودند. شهید کاظم رستگار، سلمان طرقی، احمد ساربان‌نژاد، بهمن نجفی، حسن بهمنی و... شالکله اولیه فرماندهان این تیپ را تشکیل می‌دادند. اسماعیل هم در زمره شهدای زنده این یگان بود. او در عملیات‌های مختلف به عنوان فرمانده گردان حضرت قاسم (ع) حضور داشت.

اسماعیل معروفی دلاوری و شجاعتش را در عملیات خیبر به رخ کشید زمانی‌که گردان حضرت قاسم علیه السلام اولین گردان تیپ سیدالشهداء (ع) بود که با دشمن درگیر شد. اسماعیل به همراه شهید حمزه دولابی میدان نبرد را اداره می‌کرد. گردان اسماعیل چندین بار بازسازی شد و دوباره به مصاف دشمن رفت. آنقدر فشار دشمن سنگین بود که حتی فرماندهان به جهت جو روانی حاکم بر صحنه نبرد برای تجدید روحیه به عقب می‎رفتند و مجددا به جزیره برمی‌‎گشتند. شاید به جرات بتوان گفت در طول ۲۵ روز درگیری نفس‌گیر تیپ سیدالشهداء (ع) در جزیره مجنون، اسماعیل جزو معدود فرماندهانی بود که عقب نرفت.

پیش از این خبرنگار دفاع پرس با چندتن از همرزمان اسماعیل معروفی به گفت‌وگو نشسته بود که لینک این مصاحبه‌ در ادامه آمده است.

اسماعیل معروفی

انتهای پیام/ 141

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار