آخرین یافته‌ها درباره عمر ویروس کرونا بر روی سطوح/ مدت زنده مانی ویروس در یخچال

محققان پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری آخرین اطلاعات در زمینه مدت ماندگاری ویروس کرونا روی سطوح را ارائه کردند.
کد خبر: ۴۱۴۷۴۴
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۸ - 08September 2020

آخرین یافته‌ها درباره عمر ویروس کرونا بر روی سطوح/ مدت زنده مانی ویروس در یخچالبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، کسری اصفهانی عضو هیئت علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری در گفت‌وگویی اظهار داشت: تحقیقاتی روی ویروس کرونا در خصوص ماندگاری روی سطوح از منابع خارجی انجام دادیم که مشخص شد این ویروس چه مدت بر روی سطوح باقی می‌ماند.

اصفهانی با اشاره به نتایج درباره خرید‌هایی که انجام می‌شود و مدت ماندگاری ویروس روی آن‌ها گفت: در کل باید خرید‌های خود را پنج تا هفت روز در انباری (در دمای معمول اتاق) بگذاریم تا ویروس‌های کرونا موجود در سطح آن‌ها از بین برود و بعد آن‌ها را استفاده کنیم.

وی افزود: بر اساس اطلاعات موجود از سایت‌ها و مراجع معتبر، خصوصاً دو مقاله مهم چاپ شده در مجلات پزشکی نیوانگلند و لنسنت، طول عمر ویروس بر روی برخی سطوح مختلف را استخراج کردیم که آن را در قالب جدول نشان دادیم.

وی گفت: زمان‌های مختلفی برای طول عمر این ویروس در منابع مختلف ذکر شده که در برخی موارد مثل طول عمر ویروس بر روی فلز مس، در همه منابع این زمان چهار ساعت بوده، ولی در برخی موارد این اعداد متفاوت بوده است.

وی افزود: دمای مورد بررسی در این آزمایش‌ها بین ۲۲ تا ۲۵ درجه بوده است. کمترین زمان گزارش شده در یک منبع علمی در ستون راست و بیشترین زمان گزارش شده زنده ماندن این ویروس بر روی یک سطح، در ستون چپ ارائه شده است.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه زیست فناوری با بیان اینکه زمان‌های اشاره شده بر حسب تحقیق انجام شده، متفاوت است، بیان کرد: آنچه معلوم است این است که ویروس کرونا حداکثر هفت روز بر روی سطوح در دمای معمول زنده می‌ماند؛ این به این معنی است که باید خرید‌های غیر یخچالی را پنج تا هفت روز در انباری نگه داریم که در این صورت نیازی به ضدعفونی کردن آن‌ها نیست.

اصفهانی خاطر نشان کرد: تعدادی از ویروس‌های کرونا موجود بر سطح خریدها، تا ۱۴ روز در دمای چهار درجه (دمای یخچال) می‌تواند زنده بماند.

به گفته وی، این اطلاعات به این معنی نیست که قدرت بیماری‌زایی ویروس‌های باقی مانده بر روی سطوح حفظ شده باشد یا تعداد ویروس‌های باقیمانده برای بیمار کردن فرد کافی باشد.

وی گفت: ویروس موجود بر روی سطوح به طور همزمان از بین نمی‌روند بلکه تدریجاً غیرفعال می‌شوند. بر اساس آخرین اطلاعات موجود، ریسک انتقال بیماری کووید -۱۹ از طریق سطوح پایین است و ویروس‌های موجود بر روی سطوح نهایتاً سه- تا پنج روز زنده می‌مانند.

وی گفت: با پنج روز رها کردن سطوح آلوده، ویروسی که بتواند شما را بیمار کند، بر روی آن باقی نمی‌ماند که البته این شامل ماسک یا روپوش پزشکی اتاق آی سی یو بیماران کرونایی نمی‌شود.

منبع: مهر

انتهای پیام/ 341

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار